Thursday, September 3, 2009

Ben & Jerry's Ice Cream

Hubby went back to KK on 29Aug - 1st Sept..
Happy :)

The other day, sya pigi rumah hubi and sambil tunggu dia bsiap, kami tertinguk AFC ( kalu nda silap sya.. lupa sda) and it's all about Ice cream..
Punya banyak kedai ice cream d US and macam2 jenis and perisa..
*Tapunnn...
Org US mmg kuat oo makan ice cream, dari budak2 sampai org tua pun makan ice cream ni..
And Ice cream dia pun bukan alang-alang BESAR, BANYAK, and SEDAP
( dari yang sya nampak i guess memang sedap la tu..miahaha )

One of the famous Ice Cream in US is Ben & Jerry's Homemade Ice Cream..


( Courtesy : Fanpop )
Click HERE for more details of Ben & Jerry's Ice Cream..

Accidentally in purpose we went to TONG HING and found ada Ben & Jerry's Ice Cream kena jual..
Jodoh .. jodoh..
Ingatkan nda ble beli Ice cream famous tu d sini..
Punya Gumbira..
Walaupun ble la dikatakan mahal sedikit dr ais krim besa but berbaloi..

hihi... me and hubby beli dua flavour..
ingatkan mau beli 3 or 4 baitu but kalu nda abis sayang la coz baru ja kami lunch and masi kenyang2 lagi..
Honestly memang SEDAP la... terasa FULL ooo.. nyum2..
Sedap wooo... hihi..

Maybe talampau makan2 and cuaca pun skijap hujan skijap panas,
menyebabkan ada lagi ulser d mulut sya.. sikala tul..
tu ulser mcm ada air la d dalam,
macam sya mau kasi pecah but nda dpt coz tebal kulit bibir sya..huahua..
Actuali, sya saja tangkap gambar ulser tu utk send bagi hubi ..
minta belas kasihan and perhatian la kunun..miahaha..
nasihat hubi- "minum banyak air bahh!!.. huhu " .. okay boss dont worry mau p minum air lu ni :D
* Addicted to Ben & Jerry's Ice Cream suda ni..huahua...


15 comments:

memeljoan said...

Hi nadia...wah, klu la badan sa mcm ko yg x pandai gumuk kan bagus...eheheh

C.Alv.B said...

dulu sa makan ice cream dgn ^_^ ..terus demam sama2 tapi mengaku nda demam sbb mau juga berjalan. X sampai setengah jalan..trus mau pulang..panas sejuk gia tu badan..sapa suruh makan ice cream tengah2 malam muahahahaa....

Connie said...

compare veda blu n this ben & jerry mana lg sedap Nad ? wanna try juga....mesti ko yg kasi hbs dua² cup tu kan...wakakaka jk...

marilyndeasy said...

wah sedap..mau try~ hee

Amiey Alen said...

Ui Nad... Ko bikin sia lapar ba ni... sdap juga o gmbr diatu...

Sia pun mo la... tp bukan yang ko makan tu snaa...

Sia pnya yang Australian Scoop Ice cream... mahal juga... tp susah mo dpt... lapar sia nia tgk gmbr ko.... :P

http://amieyalen.cyrildason.com

gracie said...

mana lg sedap ticer...yg ini ka..atau yg eskrim milo 20sen dulu2 2?yg pjg2 2..ahaha..

Mell_f said...

I like the chocolate one,very rich. Sedappp.

nc said...

wuiiii...baru gmbr pn nampk sdp sda ni hehe..
alala..smpai trus tekena ulser o kn..ba,, minum bnyk2 air a
enjoy ur weekend :)

chegu carol said...

Tong Hing selalu mmg savior kalo mo cari imported goos....

Tu ulcer ko tu bah nad...kalau sa tu kan, sa berabis sdh tu mau kasi picah ...hehehe...x tahan hati ni.

drink lotsa water. :)

Kris and Nadia said...

memeljoan - memel :) hihi.. nda pandai gumuk ka? emmm.. perut sya mcm memboroi la pula sya nmpk..hihi.. :)

C.Alv.B - :) hi alv.. astaga ko ni.. hihi.. ya ba kan.. kalu mkn eskrim tgh mlm susah la tu, sejuk + sejuk = extra sejuk a.k.a demam..huahua...

Connie - hi connie :) emmm.. sya mo ckp kunun ben & jerry's ni lebih sedap but veda blu pun sedap juga ba.. ada fight la..hihi.. aik, bukan ba.. kris pun makan eskrim juga tu tym dia mengidam tu masa tu.. hahahaa.. tapi nasib sya juga la dpt mkn lebih byk coz kris driving and sya mkn.. miahahah...

Kris and Nadia said...

marilyndeasy - hi marilyn ba try jan tidak try ar.. kalu tym2 ko hot2 lagi trus ko p makan..hihi... :)


Amiey Alen - hi amiey :) miahaha.. aik mcm sya rasa tu gmbr nda menarik ja tu.. huahua.. ya sya pun mau juga tu AUS scoop eskrim.. nyum2.. but blum lg sya terasa mo mkn eskrim ba skrg ni.. nanti la br p cari eskrim yg sedap2 lg ni.. hihi :)

gracie - hi gracie :) uinah, mesti la eskrim milo 20 sen yang dibuat oleh sya..hahaha.. :) ya sya tau ba maksud ko tu, sya pernah buat juga and kasi simpan sejuk2 then kalu lepas main2 tu penat, br kami p makan eskrim buatan sendiri and ikut selera sendiri.. :) hihi..

Kris and Nadia said...

Mell_f - hi mell :) yup agree wif you.. memang pekat oh yg coklat tu..huh..puas hati ba..

nc - hi nc.. aik ya ka? sya rasa tu la yg gmbr sya tu mcm nda menyelerakan ja but post ja la.. haha.. ya ba.. tp nda brapa sakit la tu ulser coz dia blum masak lagi kunun.. :) hihi..weekend sya satu hari ja..huhu..


chegu carol- ya agree wif you.. actuali kami p membeli belah lagi ba sana tu, mcm2 yg bukan2 kami p beli..huahua..

ya sya pun mau kasi pecah tu ulser but nda dapat.. dia ke kiri dan ke kanan kalu sya picit.. and takut sya kalu sya picit nanti tambah worse lg..huhu.. good news, skrg 5/09/09 teda suda tu ulser..miahhaha.. :)

♥ AnnieMing ♥ said...

mau makan jua laa! tus teliur jua la sa baca nina post ko nad.. haha

Jay Izzati said...

hai nad gorgeous.

cedap eskrim =)

Kris and Nadia said...

♥ AnnieMing ♥ - ba terliur ka? ba nanti kita p try singgah sana tapau ais krim ar sblm p skul..miahaha :)

Jay Izzati - halo jay yg kiut.. aik sedap ba.. uik ko tinguk blog sya pagi2 ni nda tergugat ka? hihi... sori ar :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design