Sunday, December 12, 2010

House again

 Tada!!!


 Gambar2 di atas adalah perhiasan semata-mata..wakakaa :D
Yup, saja mau ambik tu gmbr 1Sulaman Condominium pya show house.. :D
1Sulaman Condo is just opposite UCA seja ni, but blum siap la.. 
Not bad right? :) 

Well, our house siap reno oredi, and smua electrical appliances n barang2 suda kasi masuk..
tinggal kain2 and orangnya seja blum masuk.. 
y? 
Coz blum ada astro..huhu..
dari ujung Bulan November sda sya register and tunggu punya tunggu sampai sikarang dia blum call balik.. 
panipu pya orang, abis la duit sya kana makan tu! cis..
 Nah, ini hubby tengah pasang2 itu tv and home theater.. pandai2 dia la, sya tinguk tu wayar pun suda pening.. 
and tym tu blum kena sapu n mop lagi tu la hubi masi pakai selipar tu :D

Trus suda kena sapu, vacuum and mop, nah duduk-duduk sda durang d sana :D
  
Thank God for everything went smoothly..
sekarang sda abis induksi, tinggal majalah lagi mau proof read then everything's done.. 
then buli suda fokus mau susun2 barang d rumah, buat lesson plan & plan utk next year..
Actuali siok jg ba pg skl tym cuti2 ni, coz sya biasa sibuk2, trus kalu tiada apa-apa mau buat macam buring pula, plus tiada hubi lagi, nah pya la lama tu masa blalu..huhu

About my baby, now 22 weeks suda :) Dua kali p scan ( 1 swasta, 1 kerajaan) dua2 pun blum ble bgto jantina lagi.. huhu.. nevermind, kali baby malu :D hehe..
and dia kuat tendang2 sda, biasanya time2 sya relax2, duduk2, and tidur2 la dia p tendang.. 
kalu jalan2 dia suka pula, teda pula dia tendang2..huhu..

Okay, that's all for now :) I can feel the spirit of Christmas oredi :) yeay :) 

House again

 Tada!!!


 Gambar2 di atas adalah perhiasan semata-mata..wakakaa :D
Yup, saja mau ambik tu gmbr 1Sulaman Condominium pya show house.. :D
1Sulaman Condo is just opposite UCA seja ni, but blum siap la.. 
Not bad right? :) 

Well, our house siap reno oredi, and smua electrical appliances n barang2 suda kasi masuk..
tinggal kain2 and orangnya seja blum masuk.. 
y? 
Coz blum ada astro..huhu..
dari ujung Bulan November sda sya register and tunggu punya tunggu sampai sikarang dia blum call balik.. 
panipu pya orang, abis la duit sya kana makan tu! cis..
 Nah, ini hubby tengah pasang2 itu tv and home theater.. pandai2 dia la, sya tinguk tu wayar pun suda pening.. 
and tym tu blum kena sapu n mop lagi tu la hubi masi pakai selipar tu :D

Trus suda kena sapu, vacuum and mop, nah duduk-duduk sda durang d sana :D
  
Thank God for everything went smoothly..
sekarang sda abis induksi, tinggal majalah lagi mau proof read then everything's done.. 
then buli suda fokus mau susun2 barang d rumah, buat lesson plan & plan utk next year..
Actuali siok jg ba pg skl tym cuti2 ni, coz sya biasa sibuk2, trus kalu tiada apa-apa mau buat macam buring pula, plus tiada hubi lagi, nah pya la lama tu masa blalu..huhu

About my baby, now 22 weeks suda :) Dua kali p scan ( 1 swasta, 1 kerajaan) dua2 pun blum ble bgto jantina lagi.. huhu.. nevermind, kali baby malu :D hehe..
and dia kuat tendang2 sda, biasanya time2 sya relax2, duduk2, and tidur2 la dia p tendang.. 
kalu jalan2 dia suka pula, teda pula dia tendang2..huhu..

Okay, that's all for now :) I can feel the spirit of Christmas oredi :) yeay :) 

Wednesday, December 1, 2010

Busy Holiday

Hai hai... yup my first 2 weeks of holiday was packed with renovation, moving out & in, and School magazine...
Only now I know how much money & energy & time was spent and needed to move into a new house..
Panat ging!! :D tapi gumbira ba and berbaloi gituuu~  :D
Next week ( or maybe next 2 weeks lagi.. )  I will be joining "kursus Induksi ( KISSM) untuk pengesahan jawatan guru :D for only 3 days ( blum tau lagi di mana tempat )
This 3 days of KISSM will be packed wif ceramah, discussion and EXAM.. adoi.. 
EXAM tu bikin sakit kepala sya ni tau..
belum lagi belajar n buat asgmnt individu ni tau...huhuu
Hopefully sya buli lulus la *finger crossed :D 

and yes, baby is fine and byk gerak2 time2 sya relax2..huhu..
and yes, rumah baru suda siap & suda kasi bersih, tinggal pindah masuk barang seja lagi & susun2 :) 
maybe after Induksi la baru pindah masuk :)
Tunggu relax2 dlu baru mau fikir idea and theme for x'mas :D 
and no, blum blajar lagi utk induksi..huahua.. 
so, I better sign off for now :D will update soon ya :D 
and enough sda mau share gambar rumah for now, mau kasi surprise tetamu sya dlu :D hehee.. 
till then :D

Busy Holiday

Hai hai... yup my first 2 weeks of holiday was packed with renovation, moving out & in, and School magazine...
Only now I know how much money & energy & time was spent and needed to move into a new house..
Panat ging!! :D tapi gumbira ba and berbaloi gituuu~  :D
Next week ( or maybe next 2 weeks lagi.. )  I will be joining "kursus Induksi ( KISSM) untuk pengesahan jawatan guru :D for only 3 days ( blum tau lagi di mana tempat )
This 3 days of KISSM will be packed wif ceramah, discussion and EXAM.. adoi.. 
EXAM tu bikin sakit kepala sya ni tau..
belum lagi belajar n buat asgmnt individu ni tau...huhuu
Hopefully sya buli lulus la *finger crossed :D 

and yes, baby is fine and byk gerak2 time2 sya relax2..huhu..
and yes, rumah baru suda siap & suda kasi bersih, tinggal pindah masuk barang seja lagi & susun2 :) 
maybe after Induksi la baru pindah masuk :)
Tunggu relax2 dlu baru mau fikir idea and theme for x'mas :D 
and no, blum blajar lagi utk induksi..huahua.. 
so, I better sign off for now :D will update soon ya :D 
and enough sda mau share gambar rumah for now, mau kasi surprise tetamu sya dlu :D hehee.. 
till then :D

Friday, November 19, 2010

My Baby Bump

Hahahaa... just wanna share my current image ( wif baby bump) :D 
Picture was taken masa di Changing Room..
Mau try2 kunun beli baju yg bukan maternity style but still ble cover my perut..
tapi apakan daya, baju gitu2 tu, mesti mau show perut..


Time ni mcm 17 mgu sda ( 4 months plus++ la kan )
nda jg brapa ketara and still too early to wear maternity wear..
hoho...
but, yg sedey nya orang ingat sya BONCIT kalu sya masi pakai baju2 'dara muda' sya skrg ni..hahaha
emm... so for the conclusion, better pakai tshirt ja la dlu.. 

Actually I really cant wait my Baby Bump grow bigger and bigger.. wahahaha...

Ohya, and today, I went to see Gynae and with hope to see the gender,
but unfortunately, baby is too shy to show or wants to surprise mummy..hoho..
nevermind :) bagi sya, girl or boy sama seja :D yang penting sihat :D

and semalam sya terbangun dalam jam 1 am gitu la, gara2 ditendang2..huhu..
Macam 'gempa bumi' ja dalam perut.. so sad, I was looking for hubby for him to feel the "tendang2" :(
huhu... 1 more week for hubby to come back :D 
nanti ble la dia rasa anak dia tendang2 ( yg selama ini dia tunggu2)
 tapi perut sya juga la yg jadi mangsa..hohoho....

Okay la till then :D 

p/s~ nanti sya balas komen2 ar... :D

My Baby Bump

Hahahaa... just wanna share my current image ( wif baby bump) :D 
Picture was taken masa di Changing Room..
Mau try2 kunun beli baju yg bukan maternity style but still ble cover my perut..
tapi apakan daya, baju gitu2 tu, mesti mau show perut..


Time ni mcm 17 mgu sda ( 4 months plus++ la kan )
nda jg brapa ketara and still too early to wear maternity wear..
hoho...
but, yg sedey nya orang ingat sya BONCIT kalu sya masi pakai baju2 'dara muda' sya skrg ni..hahaha
emm... so for the conclusion, better pakai tshirt ja la dlu.. 

Actually I really cant wait my Baby Bump grow bigger and bigger.. wahahaha...

Ohya, and today, I went to see Gynae and with hope to see the gender,
but unfortunately, baby is too shy to show or wants to surprise mummy..hoho..
nevermind :) bagi sya, girl or boy sama seja :D yang penting sihat :D

and semalam sya terbangun dalam jam 1 am gitu la, gara2 ditendang2..huhu..
Macam 'gempa bumi' ja dalam perut.. so sad, I was looking for hubby for him to feel the "tendang2" :(
huhu... 1 more week for hubby to come back :D 
nanti ble la dia rasa anak dia tendang2 ( yg selama ini dia tunggu2)
 tapi perut sya juga la yg jadi mangsa..hohoho....

Okay la till then :D 

p/s~ nanti sya balas komen2 ar... :D

Sunday, November 14, 2010

House Renovation Part 2

Yeay as for 10th of November 2010 our house renovation masi lagi dlm progress..
Install ceiling fan- checked 
Install hanging light - checked 

Install custom made cushion and furniture - almost but checked 
Bathroom almost done :) simple ja bathroom, tidak ble buat apa2, kecik ja ba..
ingatkan mau pasang bathtub tapi nda muat..huhu...


Nah ini dua org kawans yg sya bawa utk check :D Ardlina and AnnieMing :D hehehe...


Nah, jaga kamurang Annie Ming tengah buat inspection tu.. huahua :D 

Masi lagi semak2 coz tengah membikin rumah kan :D


Kitchen Cabinet yang mau install..
Kecik ja dapur ba tapi nda apa sya bertekad untuk RAJIN MASAK ni... huahua...
BETUL ni.. ( Ba sukung la sya :D hehehe )


Master bedroom blum ada apa2 lagi and in progress :D

Thank God everything's fine :D and hopefully will be fine seja :D 
Actuali pening jg kepala sya mau buat inspection rumah ni, coz hubby di labuan skrg..
Sya pun tidak tau amcm mau urus or what to inspect or expect...hoho.. 
tapi kalu nda ngam tu sya komplen jg la, dats y sya membawa konco2 utk komplen jg..miahhaha :D 

ba k la, bsuk lagi mau bgn awal ni.. next week adalah final week before holiday.. yeay...
TAPI... nah ada tapi lg.. tapi ada induksi lagi.. will talk about it later ya :D
till then :D

House Renovation Part 2

Yeay as for 10th of November 2010 our house renovation masi lagi dlm progress..
Install ceiling fan- checked 
Install hanging light - checked 

Install custom made cushion and furniture - almost but checked 
Bathroom almost done :) simple ja bathroom, tidak ble buat apa2, kecik ja ba..
ingatkan mau pasang bathtub tapi nda muat..huhu...


Nah ini dua org kawans yg sya bawa utk check :D Ardlina and AnnieMing :D hehehe...


Nah, jaga kamurang Annie Ming tengah buat inspection tu.. huahua :D 

Masi lagi semak2 coz tengah membikin rumah kan :D


Kitchen Cabinet yang mau install..
Kecik ja dapur ba tapi nda apa sya bertekad untuk RAJIN MASAK ni... huahua...
BETUL ni.. ( Ba sukung la sya :D hehehe )


Master bedroom blum ada apa2 lagi and in progress :D

Thank God everything's fine :D and hopefully will be fine seja :D 
Actuali pening jg kepala sya mau buat inspection rumah ni, coz hubby di labuan skrg..
Sya pun tidak tau amcm mau urus or what to inspect or expect...hoho.. 
tapi kalu nda ngam tu sya komplen jg la, dats y sya membawa konco2 utk komplen jg..miahhaha :D 

ba k la, bsuk lagi mau bgn awal ni.. next week adalah final week before holiday.. yeay...
TAPI... nah ada tapi lg.. tapi ada induksi lagi.. will talk about it later ya :D
till then :D

Friday, November 12, 2010

Halo to Private Blog

Halo To My Private Blog :D
Thinking of changing it's name to Mr & Mrs Kris In Person.. huahua... 
( Terasa macam artis pula.. ada lagi in person..huhu )

Well, I would like to write about my personal life, about pregnancy about our new house, 
but, you know, some people cannot share your happiness and they just tend to feel envy or sya pun nda tau la.. Banyak pula ragam orang ni, baru ja sya tau.. huhu..

This is my blog, and I really love to write about my personal life and 
have decided not to commercialize it..miahhaa :D
Being public, made me think twice thrice to post sumthing new,
tula jarang2 update coz suda tulis2, then terasa talampau personal and may bring harm to myself trus tpaksa delete post.. nah, lama2 jarang la update blog :D
 
So, this is my first post and trial post in private blog, 
saja mau testing lu, ble ka org baca ni post kalu tidak register.. :D 
Kalu kamu tau buli without register, please tell me ar, I will figure out amcm mau kasi private betul2 :D

okay till then.. 

P/S~ U r the chosen One so meaning I have trust in you :D *paham2 la k :D hehehe

Halo to Private Blog

Halo To My Private Blog :D
Thinking of changing it's name to Mr & Mrs Kris In Person.. huahua... 
( Terasa macam artis pula.. ada lagi in person..huhu )

Well, I would like to write about my personal life, about pregnancy about our new house, 
but, you know, some people cannot share your happiness and they just tend to feel envy or sya pun nda tau la.. Banyak pula ragam orang ni, baru ja sya tau.. huhu..

This is my blog, and I really love to write about my personal life and 
have decided not to commercialize it..miahhaa :D
Being public, made me think twice thrice to post sumthing new,
tula jarang2 update coz suda tulis2, then terasa talampau personal and may bring harm to myself trus tpaksa delete post.. nah, lama2 jarang la update blog :D
 
So, this is my first post and trial post in private blog, 
saja mau testing lu, ble ka org baca ni post kalu tidak register.. :D 
Kalu kamu tau buli without register, please tell me ar, I will figure out amcm mau kasi private betul2 :D

okay till then.. 

P/S~ U r the chosen One so meaning I have trust in you :D *paham2 la k :D hehehe

Wednesday, November 10, 2010

Teaching anniversary

Today 10th of November 2010 is my 2nd year of teaching..
10th November 2008 yang duuuuuuuuuulu seems to be yesterday..
punya cepat 2 tahun suda..huhu...
In just 2 years, I have learnt a lot of things and I think I know where to go or what I am good at :D

Well, plan mau pg putung sepotong kek nanti.. saja ja supaya tambah bersemangat mau jadi CIKGU :)
Actuali, sya banyak mau cakap pasal my teaching experience selama 2 tahun ni, but so sorry teda mood ni hari..
suddenly bad mood.. blame the hormone, sya pun nda tau kenapa begini..
nanti la sya post about it k, but just wanna announce that TODAY is my 2nd Year jadi CIKGU.. 

Gambate Cikgu Nadia :D

Teaching anniversary

Today 10th of November 2010 is my 2nd year of teaching..
10th November 2008 yang duuuuuuuuuulu seems to be yesterday..
punya cepat 2 tahun suda..huhu...
In just 2 years, I have learnt a lot of things and I think I know where to go or what I am good at :D

Well, plan mau pg putung sepotong kek nanti.. saja ja supaya tambah bersemangat mau jadi CIKGU :)
Actuali, sya banyak mau cakap pasal my teaching experience selama 2 tahun ni, but so sorry teda mood ni hari..
suddenly bad mood.. blame the hormone, sya pun nda tau kenapa begini..
nanti la sya post about it k, but just wanna announce that TODAY is my 2nd Year jadi CIKGU.. 

Gambate Cikgu Nadia :D

Saturday, November 6, 2010

House Renovation

 Halo again :D 
Yeay, about our condo  that I told you last time :) 
It's under renovation now :) 
The designer told us that it will take about 1-2 weeks..
coz need to Custom-made furniture according to interior design drawing..
*I want to share the design here, but wait till this reno finish first then we compare the real and design drawing ya.. 
kalu tidak cantik jaga... huahua.. :D 

Mirror and air-cond already installed..
Gambar ini sengaja sya kasi blur..huahua.. 

 And the tools.. 

 WK group has set up some rules for working hours and renovation application & approval..They are:
  1. Renovation/ Delivery / removal works are restricted to the following hours; Mon- Fri at 9am to 5pm, Saturday at 9 am to 12 noon ONLY, hacking hours 11am - 2pm, Sunday & public holiday STRICTLY NOT PERMITTED ( supaya jiran lain ble rehat ujung mgu, bukan macam jiran sya skrg ni, tym2 hari sabtu and hujan2 yg siok mau tidur la dorg pg buat renovation/ potong tiles etc, Sh** btul..Mengganggu ketenteraman awam btul la.. ) 
  2. The contractors must register to WK group,deposit, must send copy of IC, plans, work schedule etc..
Malas sya mau tulis sini, satu buku ba ni rules dia.huhu...

Lots to think and choose and manage..
Money come and go easily .. arghhh!!! ( T_T )
but never mind, life must go on just as money.. hahaha..
I should be thankful coz I'm married, pregnant, have a car, have a house.. what else do I want kan :D
Well,there is a lot of plans to be done, hopefully everything's going well and fine..
Oh God, I need you always :) Amen *finger crossed

Can't wait for the house to be ready and to move in :) 
I wonder what it's like to have our own house and to live alone ( I mean 2 of us seja ) :D 
nasib bukan rumah besar, kalu tidak lagi la sunyi sepi tu kan, dengar kentut cicak ja la..huahua..

Okay la, till then..

House Renovation

 Halo again :D 
Yeay, about our condo  that I told you last time :) 
It's under renovation now :) 
The designer told us that it will take about 1-2 weeks..
coz need to Custom-made furniture according to interior design drawing..
*I want to share the design here, but wait till this reno finish first then we compare the real and design drawing ya.. 
kalu tidak cantik jaga... huahua.. :D 

Mirror and air-cond already installed..
Gambar ini sengaja sya kasi blur..huahua.. 

 And the tools.. 

 WK group has set up some rules for working hours and renovation application & approval..They are:
  1. Renovation/ Delivery / removal works are restricted to the following hours; Mon- Fri at 9am to 5pm, Saturday at 9 am to 12 noon ONLY, hacking hours 11am - 2pm, Sunday & public holiday STRICTLY NOT PERMITTED ( supaya jiran lain ble rehat ujung mgu, bukan macam jiran sya skrg ni, tym2 hari sabtu and hujan2 yg siok mau tidur la dorg pg buat renovation/ potong tiles etc, Sh** btul..Mengganggu ketenteraman awam btul la.. ) 
  2. The contractors must register to WK group,deposit, must send copy of IC, plans, work schedule etc..
Malas sya mau tulis sini, satu buku ba ni rules dia.huhu...

Lots to think and choose and manage..
Money come and go easily .. arghhh!!! ( T_T )
but never mind, life must go on just as money.. hahaha..
I should be thankful coz I'm married, pregnant, have a car, have a house.. what else do I want kan :D
Well,there is a lot of plans to be done, hopefully everything's going well and fine..
Oh God, I need you always :) Amen *finger crossed

Can't wait for the house to be ready and to move in :) 
I wonder what it's like to have our own house and to live alone ( I mean 2 of us seja ) :D 
nasib bukan rumah besar, kalu tidak lagi la sunyi sepi tu kan, dengar kentut cicak ja la..huahua..

Okay la, till then..

Friday, November 5, 2010

Charlie St. Cloud

Hallo all,
wanna wish Happy Deepavali to all my Hindu Friends :D
to be honest I never been to "Deepavali Open House" , 
( ba sepa2 yg mau open house utk Deepavali next year, sya menunggu ni..hehee )

Okay la, today I want to post about this movie "Charlie St. Cloud" ..
and please, not to be mistaken ya.. I am not a fan of Zac Efron..huahua..


It's about a guy named Charlie St.Cloud ( Zac Efron ) lost his brother in an accident. 
Then, he also supposed to be dead but he has been given a second chance..
Jadi dia tidak mati la, but since then he can see spirit of dead people including his brother..
( Macam sya pernah dgr jg org dlu2 cakap kalu dia hidup dari mati, dia buli nampak spirit, emmm... betul ka nda sya pun nda tau..maybe ada reason napa tu org dapat escape dari mati kan.. )
For five years,  Charlie can see his brother, playing and spending sunset time together.. 
( Macam tidak buli kasi lepas la ba tu..huhu.. coz he loves his bro so much sampai dia jadi penjaga kubur daripada teruskan pengajian dia..huhu...wasted~ )
Then, by seeing spirit he can save other's lives..

Ba, kalu kamu mau tau lagi, bgs kamu tinguk la hehehe.. kasi suspen lu :D

Okay, my personal opinion about this movie~ Buli2 la, like other typical novel stories, lots of talking and imagining, a bit confusing and "huh?" .. Bikin sedih jugak la kalu feeling betul2..

My rating for "Charlie St. Cloud" is 2.8 / 5 :)
Ble la tambah koleksi DVD movies or tunggu ja kena tayang di HBO..hehe..

Okay la, till then :)

Charlie St. Cloud

Hallo all,
wanna wish Happy Deepavali to all my Hindu Friends :D
to be honest I never been to "Deepavali Open House" , 
( ba sepa2 yg mau open house utk Deepavali next year, sya menunggu ni..hehee )

Okay la, today I want to post about this movie "Charlie St. Cloud" ..
and please, not to be mistaken ya.. I am not a fan of Zac Efron..huahua..


It's about a guy named Charlie St.Cloud ( Zac Efron ) lost his brother in an accident. 
Then, he also supposed to be dead but he has been given a second chance..
Jadi dia tidak mati la, but since then he can see spirit of dead people including his brother..
( Macam sya pernah dgr jg org dlu2 cakap kalu dia hidup dari mati, dia buli nampak spirit, emmm... betul ka nda sya pun nda tau..maybe ada reason napa tu org dapat escape dari mati kan.. )
For five years,  Charlie can see his brother, playing and spending sunset time together.. 
( Macam tidak buli kasi lepas la ba tu..huhu.. coz he loves his bro so much sampai dia jadi penjaga kubur daripada teruskan pengajian dia..huhu...wasted~ )
Then, by seeing spirit he can save other's lives..

Ba, kalu kamu mau tau lagi, bgs kamu tinguk la hehehe.. kasi suspen lu :D

Okay, my personal opinion about this movie~ Buli2 la, like other typical novel stories, lots of talking and imagining, a bit confusing and "huh?" .. Bikin sedih jugak la kalu feeling betul2..

My rating for "Charlie St. Cloud" is 2.8 / 5 :)
Ble la tambah koleksi DVD movies or tunggu ja kena tayang di HBO..hehe..

Okay la, till then :)

Friday, October 29, 2010

Air kelapa lagi :D

 Yeah, macam terasa lama sda tidak blog pasal makanan :D
well, I didn't have good appetite during my first trimester..
but now I'm back..
Craving for food in the middle of the night, 
perut kerongcong2 tym baru mau tidur.. huh..

however, these pics here pun laaaaaama suda.. I think it was last month kali :D
Hubby took me to pigi yamcha air kelapa coz I had stomach upset the other day..
and Air Kelapa is the best 'medicine' ..
so, pigi la kami mencari air kelapa sana tuaran 
di 
Gerai Sudi Mampir :D
hehee...

and tu anty masuk newspaper cina ooo.. 
ada pengacara makanan di TV tu lagi ( I forgot his name oredi ) 
I dunno apa tu tulisan cina cakap sana, 
but I can see a "thumb up" la, ertinya bagus la tu kan..hahaha... 

Pudding kelapa and air kelapa on the house *hubby bayar.. hahaa
Actuali, I wanna try the "kelapa bakar" but perut tidak bagus tym tu kan, so next time la.. 
nanti sya blog about Kelapa bakar pula k :D


Dimakan dengan keropok lagi sedap :D hehe... trust me :D


Tu nah sana byk keropok kena jual.. :) 


And byk kelapa juga :D
and Lovi over there.. :) 

And we had "Nasi Goreng Kampung" and "Soto Ayam"
Nasi goreng kampung dia besa2 aja, hubby cakap mcm masak di rumah..hehehe...
Soto Ayam dia pun buli tahan juga la.. :D


Nice juga la .. bpatutan dgn harga dia..
macam di kampung2 jg :D hehehe.. 
Macam mau pigi lagi sana nanti :D 

okay la, till then :) 

Air kelapa lagi :D

 Yeah, macam terasa lama sda tidak blog pasal makanan :D
well, I didn't have good appetite during my first trimester..
but now I'm back..
Craving for food in the middle of the night, 
perut kerongcong2 tym baru mau tidur.. huh..

however, these pics here pun laaaaaama suda.. I think it was last month kali :D
Hubby took me to pigi yamcha air kelapa coz I had stomach upset the other day..
and Air Kelapa is the best 'medicine' ..
so, pigi la kami mencari air kelapa sana tuaran 
di 
Gerai Sudi Mampir :D
hehee...

and tu anty masuk newspaper cina ooo.. 
ada pengacara makanan di TV tu lagi ( I forgot his name oredi ) 
I dunno apa tu tulisan cina cakap sana, 
but I can see a "thumb up" la, ertinya bagus la tu kan..hahaha... 

Pudding kelapa and air kelapa on the house *hubby bayar.. hahaa
Actuali, I wanna try the "kelapa bakar" but perut tidak bagus tym tu kan, so next time la.. 
nanti sya blog about Kelapa bakar pula k :D


Dimakan dengan keropok lagi sedap :D hehe... trust me :D


Tu nah sana byk keropok kena jual.. :) 


And byk kelapa juga :D
and Lovi over there.. :) 

And we had "Nasi Goreng Kampung" and "Soto Ayam"
Nasi goreng kampung dia besa2 aja, hubby cakap mcm masak di rumah..hehehe...
Soto Ayam dia pun buli tahan juga la.. :D


Nice juga la .. bpatutan dgn harga dia..
macam di kampung2 jg :D hehehe.. 
Macam mau pigi lagi sana nanti :D 

okay la, till then :) 
 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design