Friday, October 23, 2009

Offshore vs Tsunami

It's been a month since hubby didn't go offshore,
coz mau urus2 hal2 kahwin :)
but Thank God he didn't ...
As we knw, akhir-akhir ni cuaca nda bagus, tu hari lagi ada tsunami,
sya pun risau2 suda c hubby kena suru turun.. huhu.. Thank God la ~ tidak kena suru turun..
Then yesterday lagi, dia bg sya gambar2 yg bikin takut ..
huh tambah la sya risau ni kalu dia turun offshore..adui2...
to hubby "tahun depan cari kerja lain la k yang tidak pg laut punya" huahuahau..

Below are the pictures taken from the platform by his colleague ..
Buli tinguk lagi tu ombak, mana tau ada ikan tersesat naik platform..hahaha..
Jauh2 la tinguk mana tau ada ikan jerung pula naik..
"sepa lagi laju ? "Astaga.. emmm I wonder, nda mual kaitu perut dorg dlm boat?
Oh God, takutnya sya...
Apapun, I believe that our destiny and fate~life or death is at God's hand..
So keep our faith in God and Pray for Our Safety :)
*Blogging is safe :) hihi...

18 comments:

C.Alv.B said...

Thats why.. cross our fingers always to God.. :)

ღn0n0iღ said...

Uiiiiiiii..seram plak tinguk tu gambar2..
Moga2 teda apa bha tu... :):)

Takut bha skrg ni..
Even di Indo sana pun salu gempa bumi.. (T_T)

Willie said...

It is dangerous to work on the small ship (we call it as a tug boat). But if you are on the oil platform or on a big ship, then it should be okay.

Mama Mia said...

memang bikin takut o, Nadia

Gallivanter said...

Haha! Blogging memang safe bah! :-D

Gallivanter
www.danielfranklingomez.com

nc said...

wa....bikin takut o nmpk tu gmbr..
tgh2 laut ba itu kn..
ya ya..cari keja lain o..hehe

but, as u say. our fate is in the hand of God.
Keep the faith then :)

♥ AnnieMing ♥ said...

aniiiiihhhhhh..

menakutkan.. ba jan lagi kerja d laut, bilang.. huhu.. takut oo0

ron3103 said...

omg teruk juga!!!! kan2 c kris ka yg atas tu kapal?? apa jadi sma diurang?? ok ka??

SJB said...

Ampun... bikin takut lah.

Ariadne said...

waa..jz pray hard aaa nad..scary jg laut tu if dia mengganas..hee

Kris and Nadia said...

C.Alv.B - hi Alv :) ya cross our fingers to God.. adui2..

ღn0n0iღ - hi noy :) sya lagi la tambah2 risau tahap gaban ni :) huhu..

Willie said- hi willie :) yup kris owez on the oil platform..huhu thank God u said that :)

It is dangerous to work on the small ship (we call it as a tug boat). But if you are on the oil platform or on a big ship, then it should be okay.

Mama Mia- hi mamamia :) huhu.. mimang bikin takut oo kan..huhu.. pray harder ni sya :)

Gallivanter- hi Dan :) hhahaa.. keep on blogging :) bgs sya jadi blogger full time oo kan :)

Kris and Nadia said...

nc - hi NC :) wuahahaha mmg bikin takut ni :) ya lo sya pun ada suru jg cari keja lain, but rezeki d tangan TUhan kan so leave it to God seja la :)

♥ AnnieMing ♥ - hihi syl tu la ba.. but apa buli buat kalu rezeki sda d sana.. :) maybe tgu kami ada anak kali kan br dia x mau lg turun offshore :) hihi..

ron3103- Ron :)bukan Kris tu.. dia lama sda nda turun.. hampir 1 bulan sda nda turun.. huahua.. okay kali dorg tu.. besa sda tu :) hihi..

Kris and Nadia said...

SJB - huahua.. bikin takut kan.. sya lagi la takut betul la.. byk tul fikiran kalu dia turun offshore.. adui2

Ariadne - ya pray harder each day ..huhu.. scary oo jan men2 sama laut kan :)

belleOFranau said...

doi..bikin takut ni...ya betul apa2 pun we have to believe life and death is in His hand..kalau Dia bilang mau ambil kita kita siok22 men bola pun kana ambil jga ba kan...

rahmat88aceh said...

good article. thanks

fred78nk said...

hi! sa paham apa perasaan org di dlm kpl tu..memang muntah darah terus bukan lg muntah air. sa pun kadang2 jg naik itu supply boat. bikin takut jg la klu cuaca buruk. tp klu cuaca ok..memang siok menikmati pandangan laut dalam ehe..anyway nice pict!!
FRED

Kris and Nadia said...

belleOFranau ~ Belle :) huahua.. tu la.. pray harder ja la kan.. and bserah kpd takdir :) but never give up :)


rahmat88aceh ~ Thank you :)

fred78nk ~ oo ya ka?? astaga.. sampai sana platform trus pingsan nda buli buat keja la tu kan kalu suda muntah2..huahua..ya tu la kris ckp jg.kalu nasib bagus ble tinguk dolphin :) yeeha.. :D and sunset yg nda ble tgk dari darat :)

CH Voon said...

Nice! Oh your hubby work in Shell? I guess.

This ship is from Petra?

Last time i work at offshore too as the system integator... go to St JOseph platform too... i forget another 2 name oledi hehehehe

Wah you marry a rich hubby ar... congratz again :P

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design