Sunday, December 27, 2009

Sherlock Holmes

Well, lama suda x post pasal movie :)
So this time sya mau ckp pasal movie la ..
Yes, who doesn't knw about Sherlock Holmes ( S.H ) ??
Hahaha.. Actuali sya pun kurang pengetahuan pasal Sherlock Holmes,
I just knw that he's a detective ..
Itu pun sya tau bcoz I read DETECTIVE CONAN ..

The movie is about Sherlock Holmes & his great companion, Dr. Watson, solving a murder/black magic case..
Strong Bonding between Sherlock Holmes & Dr. Watson..
The enemy~ Blackwood
I thought ni movie talampau serius and sakit kepala,
Thank God, I'm wrong.. and nasib baik byk lucu :) & bikin ketawa :)
And ... ada sambungan lagii.. aishh, ini yang bikin marah ni..huhu..

I just found out that I am the kind of person that enjoys the movie without thinking what's next, who and why n senang tertipu2.. huahua..
and Kris is the one that enjoys & thinks what's next, who and why..
( buli la dia jadi detective tu..hahaha )


Paduli la, yang penting enjoy :) malas mau fikir .. huahua..
( nda buli la sya jadi detektif ni tau )

tapi bagus juga ba if we just widening our mind, focus any little details, lots of curiosity & suspicious :) bukan mau jadi detektif la, saja ja mau lebih aware pada persekitaran kan..
Kalu lambat 'catch-up' pula, susah juga..huahua..

My Rating : 4 over 5 ..
Quite Impressing, entertaining & beyond my expectation :)

yiii, tidak terasa pula cuti tinggal kurang dari 1 mgu lagi..huahua..
Okay, enjoy your New year holiday :)

Dun forget to share your 2010 resolutions ya :)

6 comments:

chegu carol said...

kami return trip dr kgau kemarin, straight away pigi tingu ni movie sana 1B...i will want to watch it again. bikin kacau betul la tu sub-title dia...distracting. but yeah, it was a great movie. mau pigi brush up deduction skill sa la ni supaya buli mcm si holmes. hahaha

Mama Mia said...

misti mau tinguk ni..wait for my hubby balik dari out-station dulu..hehe..

♥ AnnieMing ♥ said...

saya belum lagi tingu apa2 wayang.. tingu la awal tahun ;) teda masa ni yg lepas invigilate spm.. huhu

Kris and Nadia said...

chegu carol ~ watokoi .. hihi :) ya betul2.. :) yes it's a great movie kan.. ada certain org ckp nda best, sya pun nda tau mana part yg nda best :) huahua.. ba nanti kita suda pandai buat deduction trus menangis la student kita ni...hhii :)

Mama Mia ~ :) yay. :) tinguk2.. best2 :)

♥ AnnieMing ♥ ~ yiii p tinguk :) ya ba, busy oo kan .. sya lagi ..huhu.. ba nanti p tinguk ar :)

nc said...

hehe.. sda sa pg tgk trus o lepas bca review dari ko ni.. memang best!
mula2 memang mcm boring ni,, tpi,, syok ba pla :) ada smabungan lagi ni kn... msti mau tgk lagi nanti

i think robert downey jr is better as sherlock holmes than Ironman. :)

Kris and Nadia said...

NC- :) ya bagus2.. :) ya tu la ba.. mcm bgung2 ba dia kan.. :) YAKAN!!!! baru sya perasan ni ko ckp skrg..astagaa... yg ironman pula tu kan, patutla sya fikir mana pernah jumpa ni org ar.. ( pernah jumpa la kali.. hauhua )... ya betul2.. ngam lg jg sherlock holmes :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design