Monday, November 2, 2009

HaPi Lappy

On the 9 of Oct 2009, we decided to buy a new lappy for myself..huahua...
and my old desktop mau bagi my brother yg br abis PMR..
Well, the new lappy is for my school works since I will be teaching Science next year so kunun2 mau guna slideshow or ABM~ICT for P&P :) hihi
lagipun next year, I am and will be one of the Guru Data so mau isi SMM lagi..
Actuali, yes, ada laptop skul, but I dont dare to take the risk..

Aiya, tersimpang cerita suda, okay this post is all about my new HaPi Lappy :) hihi..
HP sounds like Happy so hopefully I will owez be happy to use this lappy..huahua..
bought at SenQ 1Borneo for RM 1399 + the extended 3 years warranty RM 250 + bag RM 70
and cost me for almost RM 1720 ..huhu..

I likey my hp Lappy... Whitey Clean, Small & Light..
senang di bawa ke mana2..hihi..
Atom inside..
A Mouse is a must kalu tidak mau sakit tangan...
Mcm mouse desktop sya but this one is wireless..
A4Tech 2.4 G6 Ultra Low Power .. yeah i like :)
Cost me RM 80..
Last but not least, broadband!!! Thanks to Rahma for the sharing and sya pun nda ble tahan temptation trus mau p beli.. nasib baik ada Promo :)
RM100 for 1st time registration ~ Free Modem, unlimited and monthly RM88 starting on January 2010..
For October I didn't have to pay, For November & December, I only have to pay RM38 :)

and bye2 stremyx, sepa suru ko lambat tul and byk karenah..huh!

Yeah blogging anytime, anywhere .. :)

26 comments:

nc said...

yahhh..hidup HP..hehe..sa pn guna HP juga..hmpir 3 tahun sda..no problemo. cewah..:)

cantik o ko punya, warna putih :)
best nya blh ber broadben di mana2 kn,, sa blm laig la ni..uhuhuh..

ღn0n0iღ said...

Waaaahh.. ada lappy bha suda dia..
HP memang cam Happy ni..
Happy2 la ko ya nad.. Ekeke..

Lappy sa ni sarat suda ni.. time to buy HDD ni.. Haihh.. suma kerja sumbat sini, susah wo..
Ni company tidak bagi lappy sama orang yang suda ada.. (T_T)

Keyboard sa kasi jadi blue2 pink suda..hahaha.. baru lah match dengan color blog..heuheuheu..
Semangat wo kalo ada lappy baru..padahal keyboard jak nampak baru.

Willie a.k.a Reptoz said...

Besnye. Cantik la kaler putih. Boleh lah surf sia punya blog selalu. Cheers!

Vienne said...

siok ooo lappy baru..
sa pun mau yang kecik, tp laptop use sa ni pelbagai..atom punya processor tia buli guna untuk edit picture...hehehe
btw, fizikal lappy ko tu best..and white..i love white things..hehe

AnGeL said...

wah! adik laptop sa. haha! cuba ko tengok d blog sa ada gambar laptop sa juga (tp x berapa jelas la). keyboard sama tp skrin dia besar ckit la. 12 inch.

ok juga ka digi broadband nadia? sa ingat sa mo beli ba ni.

♥ AnnieMing ♥ said...

hehe.. tula telampau main, terus sakit ko ah.. haha..

bah bawa la pigi school, kestingu sa itu gambar2 yg dimaksudkan.. :p hihi

Kris and Nadia said...

nc - hi nc :) yeah.. actuali ingatkan mau beli asus eee pc but kris tertarik sm yg ini and dia ckp HP pun bagus so beli la.. nasib windows original ooo :) hihi.. ya ada broadband.. kan tu hari ko msg sya d FB ko bilang aik jaga exam pun sempat lg ber FB, nah itu la ya guna.. miahaha :)buyuk oo kan

ღn0n0iღ - hi Noi :) yeah.. happy2 la sya ni :) kekeke :) ya ba tu la kalu sarat mau beli lappy baru tu noi :) hihi.. ba ko pura2 la teda laptop spy kena bagi laptop oleh company... :) hihi.. alalala ba yg penting buli taip ba.. kalu keyboard baru, barula semangat mau post crita kan..miahaha :) ngam tu..

Apple Pie said...

wah wah, lappy baru :) hihihh

Kris and Nadia said...

Willie a.k.a Reptoz - hihi :) thanks :) ya ble ba.. but sya slalu baca org pya blog tapi nda kasi tgl komen..hihi :) coz sumtimes x tau apa mau ckp :) cheers too

Vienne - hi :) hihi :) ya oo siok ni :) kuang2 :) emm apa maksud x buli guna utk edit gmbr? edit gmbr yg mcmana ar?? hihi.. rasanya buli ni edit gmbr :) ble guna photoshop and photoscape :) ya hopefully nda cepat kutur kan.. rajin kunun sya me'lap' ni lappy..huahua...

rahma said...

^-^v yeayyyyy... good... good... really change ur blogging mood kan!! hehehee... btw, thanks dear :D

**digi broadband, always the smarter choice... heheheee

Carmelliny said...

weee...nice lappy..
DIGI broadband memang bagus daripada CELCOM..saya rasa tertipu kalo pkai CELCOM sbb tidak sama payment tiap2 bulan

Alviana said...

wah.. bestnya ada laptop baru..
cantik.. nice choice...
mcm makin kuat pula temptation broadboand ni tau... sy pun tgh fikir2 ni hehe

NoyIbrahim said...

wahh... putih, suci, bersih lagi lappy ko ah. jgn dicemari suda.. hahaha... btw, bagus g gna broadband dg oh. laju ni kalau area kk la. kalah g streamyx. streamyx sucks these days. rugi ja bayar mahal2 huhu

Ariadne said...

wow..laptop bru bh c kwn..haha..sa da nmpk jg laptop ko ni nad masa sa p laptop surveying wit my mum d karam..dia pn ckit mau bli ni jg but den hati dia terpaut sma Toshiba..akaka..sbb dia mau yg ada banyaaaaaak free gift (sigh) =_=" miahaha..

anyways..gudlak wit ur new laptop..and new mouse..and new broadband..and..and..and..pa lg yg bru tu :P haha..smua la kan baru..ceh..jeles sa..dududu :D

SJB said...

Luckynya engkau (*_*).

Kris and Nadia said...

AnGeL ~ hihi makaseh2 :) ya ada sya nmpk tu.. sama kaitu?? mcm hampir sama la kan :) okay ba digi broadband.. sama ja laju mcm tu streamyx sya rasa but tau la streamyx ni pandai putus2 line dia..huhu.. kalu student lg murah oo offer dia :) beli la :) hihi..
nadia? sa ingat sa mo beli ba ni.

♥ AnnieMing ♥ ~ hahaha.. c kris agreed wif you ni.. kureng tul dia.. huahua.. :) okay ba.. syl :) hihi..

Kris and Nadia said...

Apple Pie~ hihi :) hadiah xmas kunun :)

rahma ~ hahaha :) yeah2... yup but sya slalu dpt baca blog org ja n malas ckit sda mau komen2 :) huhu..but nanti sya bg komen2 jg ar :) tgk mood :) okay ba.. agree wif you.. always the smarter choice..

Kris and Nadia said...

Carmelliny ~ hi carmel :) tengkiu2.. :) ya ka? tu CELCOM payment lain2 ka tiap2 bulan?? alalala maybe itu bukan unlimited ka atau dia charge ikut usage?? emmm...

Alviana~ hi alviana :) hihi.. tengkiu2.. ba ambik la broadband and tutup streamyx..huahua.. broadband ble on9 di mana2 seja :) bgs ni.. kuang2 :)

NoyIbrahim ~ hi noy :) hihi.. ya ba harap2 teda virus kan kalu suci and bersih..miahhaha :) ya itu la.. laju gila ni :) btul ko ckp youtube pun laju :) hihi.. ya sya mau tutup sda streamyx tu, kalu hujan mmg teda line, huh.. bikin tension ja :)

Kris and Nadia said...

Ariadne~ hi steff :) aiseymen :) ko pun p survey sm mamy ko.. ingatkan ko yg mau beli, mau abis sda blajar ko tu geng :) hihi.. ya ba, besanya yg byk free ba kita suka kan, but maybe padahal harga dia suda included ..huhu.. hihi jan jeles ba :) ada jg rezeki ko :) hihi.. :) nanti kita jumpa kita crita2 ar :) hihi..

SJB ~ aik tengkiu2.. but i believe setiap org pun ada rezeki masing2 ba.. every1 is lucky :) hihi..

memeljoan said...

Woit nad, sa pun teringin ni mo beli laptop yg kecik2...tp blm kesampaian hajat...byk guna duit kan...ekekek

Kris and Nadia said...

hi memeljoan :) hihi.. actuali ngam2 ada rezeki ba tu hari so beli la coz lama sda mengidam kan..hihi.. ya lo, sya pun guna byk duit oo.. nda apa lepas kahwin ble simpan duit or beli yg kita suka..hihi..

april RD said...

sama broadband kita nad........

chegu carol said...

thats a very nice looking notebook nad.
clean looking. me likey.

Kris and Nadia said...

April - Yeah Senteki kita :) Digi always the smarter choice ba kan :) hihi..

Chegu Carol - :) hihi.. ya lo, harap2 sya buli la jaga spy nda hitam2 tu keyboard :) hihi..

belleOFranau said...

laptop ka ni? ka net top?that baby laptop tu.. ^_^, wah pakai DG broadband? ok ka?

Kris and Nadia said...

Belle ~ :) aik sya nda tau apa tu net top?? hihi.. baby notebook :) hihi.. digi broadband.. okay ba.. skrg sya tgh guna la ni.. Hihihii.. dia ikut line mcm line digi telephone tu.. :) okay ba.. laju jg :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design