Sunday, November 29, 2009

Nancy's Big Day

Hubi went back to KK on 26.11.09 and turun lagi p offshore on 29.11.09..
and I feel all alone again..huhu..
but on saturday, me & hubi managed to attend Nancy's punya reception at her house di Kampung Danau.. :)
On that day, hujan yg 'sederhana' and
according to Annie, tu pasangan akan dapat banyak anak tu kalu time kahwin trus hujan turun..
(Wah, untung c NC & hubby nya, semoga dapat banyak anak.. rezeki tu tau.. :) )

Picture below : Me, Nancy & Her Husband,Joibit
and guess who yang sya jumpa?? :)
I met Evelyn a.k.a Zoi

Happy to see her wif her little boy and hubby :)
And she told me that this holiday dia bawa anak dia p JB untuk memberikan semangat kpd dia untuk bekerja lebih kuat lagi..
( aiseymen, tokok tambah suda ni.. huahua... but of course la mau dekat sm baby dia kan :) )
Yeay, ini 'dancing'2 time.. and me & Kris pun kena tarik untuk 'dancing'2 sana depan..
but kamirang malu la and masa tu mau makan, so ter'escape' la skijap :) nge nge nge.. Ini 'yamseng' time.. emmm.. apa suda tu dalam bhs kadazan??
ada ba tu juru acara majlis ckp but sya lupa suda..
Kami datang lammmbat ciiiiikit coz hujan kan.. so ter'miss' la acara 'cake cutting' .. huhu..
sorry NC, nanti ko post yg cake-cutting-ceremony ar.. :) yang ini pula, salah seorang student sya dr SMK B :)
pandai pula menyanyi c kawan ni, ingatkan lumba lari ja dia terer ni, rupa2nya berbakat besar pula.. :)
She is our GOLD long distance athlete :) and bakal2 la jadi penyanyi juga ni :) 2nd outfit and time mau pulang suda :)
btw, makanan lauk pauk yang dihidangkan simple and delicious..
very2 delicious :)
and the couple looks stunning and beautiful :D
yyeaaayyy, can't wait ~ April 2010 :)
and
Congratulation again to Nancy & Joibit :)

10 comments:

♥ AnnieMing ♥ said...

waahh.. cantik o0o c nancy!

ya tu yg sa dengar urg tua2 ckp, kalau hujan tym kawin maksudnya banyak anak.. hehe.. murah rezeki ;)

congrats to nancy & joibit once again!

CH Voon said...

congratz to your friend! :)

SJB said...

Biasalah kalau perkahwinan kadazan dusun ni. u diam diam duduk makan makan terus ada tu orang tukang tarik hahaha, my hubby suka pergi kawin kawin ni. tapi yang dia tidak suka kan tu lah tiba tiba kena tarik pergi menari hahaha. Anyway, congratulation tu ur friend.

chegu carol said...

nc's dress cantik owh.

hahaha....lemme try to remember my wdg day, adakah tu ujan renyai2 that time ah...hmmm...mcm tiada owh...hahaha

Zoi said...

Thanks Nad post ni pict. sia pun happy jumpa ko hr tu. will attend your wedding too if invited (hehhee..mo bagi hint minta jemput owh kan..(*_^).
Video cam sia x ble on last2 minute ni, hantar service d kedai nda sempat siap. rugi betul sa nda dapat bergambar dgn kamera sendiri..huhu..

Willie a.k.a Reptoz said...

Yours next

Kris and Nadia said...

♥ AnnieMing ♥ ~ :) cantik kan.. sya pun suka tinguk baju2 dia :) yeay... semoga c nc dpt byk anak kan :) hihi..


CH Voon ~ okay.. im sure she'll read ur greeting here :)

SJB ~ oohh ya ka?? sya nda pernah, sya pernah nmpk org kena tarik p menari sumazau ja :) hihi.. :) kamirang jarang2 ooo pigi kahwin ni.. ada ja halangan mau pg kahwin org lain..huhu.. :) okay thanks on behalf of her

Kris and Nadia said...

chegu carol ~ yup agree wif you :) nah nah.. ada tu di luar.. :) ba nda apa ba palan2 ada juga anak baitu :) hihi...

Zoi ~ hi zoi :) hihi.. okay buli ba.. smua sya invite ni.. tapi mesti janji mau pigi ar :) hihi.. :) alah nda apa ba.. sya suda post kan, ko grab ja la :) hihi :)

Willie a.k.a Reptoz ~ Yes, can't wait :)

nc said...

cigu nadia....yg cumil.

thnk u again for ur attendance (ekss..mcm di sekolah pla) ..thnk u for coming to the wedding ya.dpt juga kamu jumpa rumah kami sana pisuk2..hehe

n this post here..is full of pics that i luv..bulih sa save n kasi tingu org ka? :)

thnks once again.

belleOFranau said...

wow!! banyak suda ko jumpa blogger friend o kan...siok ni...
btw, congrats to nancy...

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design