Saturday, January 9, 2010

Archery

Actually, now I'm really2 sad.. (T_T)
I'm overstress & damn upset right now..
but nda kan sya mau ambik gmbr sya tgh sad skrg kan..

Okay, will try to forget my sadness by looking at those happy photos in my laptop ..
Well, the other, we went to play archery at 1Borneo ..
it's new & looks interesting :)

Ada byk good packages la.. buli pilih2 :)

* just ignore, gmbr tangan yg teda2 ba :)

Well, bposing dlu sblm main.. nmpk ja smart kunun but hem! bagus kalu terer..huhuu..
Gosh... takutnya sya..
tips dia : mesti tarik kuat2 & berabis trus kasi lepas ..
yg sya takut, masa tarik kuat2 tu tlepas..huhu..

kalu tidak tarik kuat2 then tlepas, nanti tu arrow pandai terpelanting.. takut ooo...
ada orang yg main tym kami tinguk, terpelanting arrow dia, sikit lg kena kami..
adoi, meremang bulu... takut2.. free2 mati di tmpt kejadian..*palis2..

* hubby pya turn, seems he learn faster, skjap ja dpt feel suda..
then i think dia pya arm besar & kuat, jd senang la tarik tu bow ...

kalu sya, bgegar2 ba tangan.. adodoi.. And the results : * Hubby's - precise & consistent but less accurate.. *mine... - not precise, not consistent & definitely not accurate?? huahua...
well, this is our first time playing archery, so what can we expect kan..miahhaha :)

and the day after, my left arm terasa kebas & sakit.. adodooi..
I dun wanna come back utk main lg, but kalu ada org bw, buli jg ba..miahhah :)

Okay till then..

*blogging ckit2 dpt juga menghilangkan kesedihan & ke'stress'an sya ni..



20 comments:

april RD said...

mcm best ja nad...ptt mau try ni.... dun b sad moi.....pray for it...

Angel said...

apa yang ko sedihkan itu mandak? gn sedih2 ah. nnt hilang kekiutan ko :)

mcm best ja ni. mesti pg ni nnt :)

LaViaP said...

sya rasa itu tali balik2 kena tangan kau tu. tu pasal ada rasa kebas. mcm sya hahaha

♥ AnnieMing ♥ said...

siok juga! bah sa merayu c harry untuk membawa sa pigi main la.. haha.. kalau cun melastik burung, cun main archery jua kaitu? hehehehe..

Carmelliny said...

sa tau tu npa ko sedih Nad..
bgus jg tu ko pi menenangkan fikiran walaupn last2 sakit tgn..hehe..

Noi❤Alexia❤Lolo said...

Ala Nad.. jangan lah ko sedih2.. nda best tu..... marilah kita happy2.. k.. I hope sekarang ni ko suda happy baca ni komen.. marilah sa kasi happy..hihi

Kalo sya pi archery tu kan.. trus terpelanting tu anak panah.. miahaha.. confirm nda accurate ni..bahaya.... sya ni bukan boleh pcaya ni....

::Sarah:: said...

Whoa! Archery? bestnya ko..i think i'm going to give a try but first cari dlu cuti...hahaha..

jan sedih2 bah Nadia..don't worry, be happy..*hugs*

nc said...

napa sediih2 ni,, msti bnyk mau buat kn,, pelan2 ko.. :) keep the faith. u can do everything..anything.

on the archery..wa..sa nda tau kewujudn ni tampat o.. haha..ni msti mau ogi la ni len kali. :)

C.Alv.B said...

Mcm syok ja tu..mana tmpt di 1B tu? bgs sa p try..buang stress..emm mau ka dia ikut tu ahh..hehheee

C.Alv.B said...

Mcm syok ja tu..mana tmpt di 1B tu? bgs sa p try..buang stress..emm mau ka dia ikut tu ahh..hehheee

Alviana said...

ooo... ada archery pula di 1B sana... baru sy tau.. nanti mo pg try la.. mcm siok heheh :)

Just said...

Tenaga lelaki lg kuat ba Nad. Heheheh.. Tp bahaya jg kan kalau tu panah terpelanting kan..

HoneyBUZZin said...

Wa...looked like a good sport to me. it must be fun!

Mama Mia said...

uii..dangerous juga tu..teda partition ka between the players?

kesiannya tu tangan..terkezut mangkali dia tu kena kerahan tenaga berabis..itu la dia kebas..

as they said, practice makes perfect.. :)

Kris and Nadia said...

april RD~ hihi.. best, tp tangan mo fit la.. adodoi :) okay, pray harder we all :)

Angel ~ Angel :) hidup ba ada happy & sedih so anggap ja la biasa kan :) hihi.. best jg ooo, try la :)

LaViaP ~ :) hi there, thanks for visiting :) emm, ya ka? mcm nda perasan pula tu tali kena tgn sya, tp sya takut mo 'tinguk' melalui tu arrow.. huhu.. trus nda dpt aim ni..huahua...

Kris and Nadia said...

♥ AnnieMing ♥ ~ :0 hi syl :) hahah ba pigi2.. alah, sya kurang pasti la pula ttg itu, actuali sya pun terrer melastik, but memanah ni ada gagal ckit ooo..hihi :) tp cuba ko p main dlu :) hihi...


Carmelliny ~ :) hihi.. ya lo kdg2 perlu jg melepaskan tension ni :) huahua.. biar sakit tangan, jan sakit kepala kan.. :) hihi...

Noi❤Alexia❤Lolo ~ :) thanks noi :) ya mari la kita berhappy2 :) yay.. biar nda accurate noi asal precise..hahahah :) but mmg susah la bg sya kalu mo main ni benda, kurang sesuai utk ppuan :) huahua..

Kris and Nadia said...

::Sarah:: ~ :) hi sarah :) ya u must try it :) aik, sya ingat ko mo cari tu tmpt, hihi.. ba ambik la cuti trus p achery :) **hugs too :)

nc ~ haha.. ya tu la ba.. stress baitu..huhu.. :) thanks friend :) ya ada tu sana 1B :) pigi jan tak pigi :) but best lg pigi ramai2 :)

C.Alv.B ~ :) hihi syok ba :) but b carefull kalu ada org d seblah nda pandai main tu, susah eh, bahaya :) ba ko pujuk2 la, dia mau pigi tu :)

Kris and Nadia said...

Alviana ~ :) ya ada, pigi la :) hihi.. siok tu, but kasi sakit tangan la..huahua.. :)

Just ~ hi just :) ya tu la ba.. kita pya tangan ni bkn kuat kan :) hihi... mulut ja kuat kalu bteriak..miahahah :) ya bahaya ooo, nasib baik ja nda kena kami.. adui2 Thank GOD :)

HoneyBUZZin~ :) good luck to you :) it's fun but i had enough la :) hihi.. :) jan slalu main, nanti tagap tu lengan :)

Mama Mia ~ :) teda partition tu.. huhu.. must b careful woo..ya ba.. sian dia kebas kan.. sya pun rasa gitu, slama ni kurus kering ja lengan sya tetiba dpaksa main archery :) hihi... nda mau la practise2 slalu, tagap nanti..hihi :)

SJB said...

Oh ya, i ada nampak ni heheh. tapi tidak juga kami pergi main heheh.

rahma said...

hi girl... lm tia jln sini kan... how r u? hopefully everything's fine kan... dont be sad, nda lm lagi ur reception kan??? be happy okie ^-^v

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design