Sunday, January 24, 2010

One day trip to Kuala Lumpur

Halo there, sori busy ba tu la lama nda update :)
Well, on 23rd of Jan 2010, me & hubby went to Kuala Lumpur..
Pulang balik seja, huhu... coz ada mau urus something :)
Flight BKI to LCCT - 7.25am til 9.50am
and flight dr LCCT to BKI - 9.25pm til 12.00am
It was a fun trip but mmg penat tul.. adoi2 *sakit kaki suda skrg, terasa ber'muscle' suda, huhu..

( breakfast di kapal.. I will not comment the food, TQ )
( Bfast sekali lagi di LCCT ~ Taste of Asia.. )
while waiting for my cousins to pick us up..
Thanks to them ( Ela & husband & baby Izzati ) for being our tour guide by bringing us round2 KL satu harian sampai penat..In front of KLCC .. panas2, sepet suda mata..huahua...Makan lagi di KLCC ...Hubby tried Set Kari Hantu ( weird name..) but according to him, it was nice..
Penang Lemak Asam Laksa & Penang Nasi Lemak Special ..
Actuali, I want to order Penang Asam Laksa, but tu waitress x faham bahasa, cis, tuli kali.. huh!
Jauh2 datang, tpaksa makan nasi lemak seja,huhu.. rugi2..but I have my special Coconut Drink.. miahhahaa...
Nasib baik special ckit, special cara potong kelapa la..hahaha..Heading to Petrosains...Bgambar dgn patung Jepun di Sunway :)
Makan aiskrim Kindori.. nyum2.. sedap tu, harga pun sedap..huahua..

Well, tempat2 yang sempat kami pg 'in only one day' ialah
1. KLCC
2. Petaling Street ( Teda gmbr coz sibuk tawar menawar..huahua )
3. Plaza Lowyat ( teda gmbr yg menarik utk di'post' mcm karamunsing tp sempit & sesak..
kurang mood mo beli gadget )
3. Sunway ( Me & hubby really like Sunway.. tidak byk org and senang mo jenjalan.. )

Ingatkan mo singgah Midvalley, but terlimpas da coz mereka ( hubby & Ela's hubby ) sibuk crita pasal kereta & bersemangat mo pigi SUNWAY yg ada workshop kereta, but dihalang oleh sya..huahua..Sabar ja la sya, ada kah patut mo pg kedai accessories tym2 ni.. :(
to hubby ~ "Next time la arrr... "

so damn tired, but best ba..
and seems like everyone di KL familiar wif Sabahan faces,
byk kali p kedai or airport tu mesti kena ckp "dari Sabah ka?"
or
Q: Dari mana?
A: Sabah?
Q: Ooo suda dijangka, saye pun pena keja kat Sabah, mmg kmu nmpk mcm orang Sabah..
A: ooooo... *blur2, dunno wut to answer them & leaving them..
Heard them still talking2 & looking2,
tapi paduli la, yg penting enjoy
& mengaku orang SABAH ba ... no harm :)

Looking forward to have another vacation to;
1. Clark
2. Jakarta
3. Gold Coast..
4. JB- KL-Melaka- Langkawi- Genting-Cameron- Penang

tulung la dpt pigi dlm ni tahun *finger crossed..

20 comments:

SJB said...

Wah, kamu pigi kl and pulang hari yang sama?.pulang balik lah tu kan wah..memang penat lah kan. jauh lagi tu airport dari klcc. Anyway, yang penting best kan ehehe.

SJB said...

Oh satu lagi hehehe, bagus lagi dorang tahu u dari sabah. saya... huhu dorang ingat dari filipin or indon. astaga... Love all the pictures.

LaViaP said...

mungkin derang dapat differentiate sudah org sabah n indon bercakap. or simply becos org sabah simply extra attractive hehehehe

lvynana said...

wah..byk nya plan mok melancong..nak itut.

nc said...

uiiiiii...korang pgi jalan2 pla a.. hehe..dari gmbr pn memang npk siok ni.. :)

♥ AnnieMing ♥ said...

Hai Nad.. MaC sakit kaki? Hehe..

Sioknya kmu pigi jalan2.. Adakah menghalang dari pigi workshop kerita ko ni Nad.. Haha.. Tapi betul ba, takkan la 1 hari trip ja mau pigi workshop ;)

Apa2 pun yang best ni kan, kalau pigi trip di mana2, ada kawan yang buli bawa round2.. Kalau sendiri2 saja, inda tau o0o mau pigi mana hehe..

Vienne said...

sioknya....one day jak...
suggesting u goin to Manila instead of clark. kecik jak clark tu..kecuali la if u like clubbing. tp kalau shopping better pi Manila.
me pun TERINGIN sangat pi Jakarta...sound2 la kalu mau pigi...hehe...mana tau buli buat group kan

rahma said...

hi nadia... no wonder lm nda 'jmp' ko hehehee.... btw, sy mo tu air kelapa!!!! heheheeee luv the photo tough :)

Gallivanter said...

Set Kari Hantu = Devil's Curry, a Portuguese dish. :-)

Gallivanter
www.danielfranklingomez.com

Ariadne said...

lalala...wat a nice trip..

chegu carol said...

clark, jakarta, gold coast..all in one year? whoaaa..travel year berabis owh...if me, can only plan for one travel plan saja per year...ongkos tia cukup mo plan byk trip hehehe

Angel said...

uih, sempat pg semua tempat dalam satu hari?! kalo sa tu, satu hari satu tempat.

C.Alv.B said...

Me too I've a list of place to visit this year..hehehe..yg penting mau cari abd kumpul ongkosnya dulu heheee

Just said...

I wonder ba kan.. apa la urusan kamu d KL sampai sanggup kamu p KL a day trip??! Kalau hubby sia tu, confirm nda mau tu!!

Bnyk lg tmpt kamu pigi tu dlm 1 hari. Astaga.. Mcm sia nda sanggup ooo... hahahah..

Kalau nda penat, mmg tipu la. Kekeke..

Ba, apa urusan kamu ni?? Hahhah.. pnya busybody!!

Mama Mia said...

day trip mmg penat..apalagi klau byk pit stop mau disinggah..hehe...biarla penat kan Nad, asal puas hati.. :)

Kris and Nadia said...

SJB - hi :) ya pulang balik hari yg sama..huhu.. ya panat ooo but enjoy :) miahahaha , next trip p kl tau suda tempat2 yg mo target ni..miahahha :)

:) aik, napa pula? lalalaa... international face kali ko ni tau :) thanks, hubi yg ambik all the pics :)

LaViaP - :) we don even say a word pun dorg tau ni..huahua.. :) btw, brgkali la org sabah extra attractive...miahahhah :D

lvynana - :) yeay, mesti plan but jadi nda jadi pigi tu belakang kira la kan :) hihi... M

Kris and Nadia said...

nc - :) ya..hihi.. siok kan :) but sedih tul bateri kamera abis tym2 p sunway..huhu... tpaksa mau beli dslr la kalu gini :)

♥ AnnieMing ♥ - hi syl :) hihi.. ya ba, menghalang ba, kalu nda, huh! nda dpt la sya p bshuping :) kalu c kris tu suda sampai d kedai accessories, lama tu ..hihi.. :) ya nasib ada kazen sya bw jalan2 :)

Vienne - hi vienne :) ohya i mean clark- manila baitu :) hihi.. :) ya ooo mau pigi manila ooo :) especiali p church dia kan :) emm.. actuali, mmg sda plan p Jakarta sm family kris coz mama kris asal sana kan :) yeay, jakarta here i come :) hihi :) ba next time kita buat group p sana ar :) *sebelum ada baby kan :) hihi..

Kris and Nadia said...

rahma- hi rahma :) hihi.. ya tu la ba :) kiut kan air kelapa dia.. tkejut sya tgk.. i wonder amcm la dia potong manually tu ar :) hihi.. terer ooo :) thanks.. kambang suda hubi sya tu, coz dia yg ambik photo..huahua.. :)

Gallivanter- ooo okay.. i thought it's one of the famous penang dish :)

Ariadne - hihiiii... :) ya indeed..

Kris and Nadia said...

chegu carol - yup, mo simpan duit ni :) hihi.. hopefully dpt la.. mo travel2 b4 ada anak kan.. :) buli tu, jimat2 :) baru terasa happy btul bila dpt melancong pakai duit yg dijimatkan..miahhaha :)

Angel - :) huahua.. apalagi bejalan mcm roket ba..hihi :) ya ba, patut satu hari satu tmpt ba.. :) hhuhuhu.. :) baru puas kan :) nda apa, next time la :)

C.Alv.B - hi alv :) yeay, hi-5 :) mari kita kumpul2 duit :) hidup hanya sekali :)

Kris and Nadia said...

Just- :) hihi.. teda jg apa2 yg serius ba, saja mo jalan2 n merelaxkan minda dr kepenatan kerja & hal kahwin :) hihi.. mmg penat but siok jg ni :) biasanya 1borneo ja kan, so skali skala mau jg shuping tmpt baru :) mmg sgt penat oo, lenkali mo tidur la 2 3 malam... lgpun blum kahwin ba, so nda ble pg vacay bdua2an..hihi :) nda apa ba, atleast i knw u care :) hihi..

Mama Mia - :) ya mmg trip yg memenatkan but syiok :) mcm mau lg ooo..miahahha :) 1 day trip nda pyh susah2 mo fikir bw baju apa & tidur & etc... hihi.. nice oooo :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design