Wednesday, February 10, 2010

My Wedding Progress

Well, just wanna share wif you all about my wedding progress..
As you knw, me & hubby planned to have a combined wedding reception at KDCA hall the day after the Wedding Mass..
Everything has been settled before the school starts..
Card- done,
Booked the buffet by Shangri-La Hotel - done,
photoG- done,
videoG-done,
Drinks-done..
( I'm both of us will be very busy after new year,
so thank God we've done all that we have to do before the end of 2009 )

HOWEVEEEEER........

IT has been canceled by our parents ...............

and now we have two wedding receptions..
huh! pening and tense..

Now we have to start all over again..
2/3 months before the big day... amacm la mau urus??!!
mau cari tempat lagi..
kad tpaksa cancel & draf baru..

I'm really2 stressed right now.. di skul lagi, d**n, I'm a class teacher..
Things to do as a form 1 class teacher;
1. SMM
2. Yuran
3. SPBT
4. Biasiswa
5. Buku Rekod Kedatangan

I don't mind kerja yg lain2 as penyelaras, guru data, guru disiplin, photoG, etc,
but as a class teacher???
I'm not giving up but I need to slow down ..
byk ba kerja jadi guru kelas tuu... huh..
( Actuali sya suda minta supaya jgn bagi sya jadi guru kelas time ni TAKUT kerja2 tertunggak, nanti 'naik nama', saya lagi kena kasi salah, but ada org nda mau kasi ba.. huhu.. )
ba apa buli buat la.. I'm a super woman kan.. huahua... *kasi senang hati sendiri

Okay, back to my wedding progress..

Since it's our parents' decision to have separate receptions so I have to leave it to them..
about 60% la dorang yang urus, since ;
1. Cards- done
2. PhotoG- done
3. VideoG-done
4. Bridal / Gown - done
5. ring- done..

and sya pun x masa mau urus2 yg lain..
so paduli la, lari suda tema ka apa, yg penting smua okay la..
Whatever it is, I will agree with all the decisions and *peace*

and now, all I have to do is;
1. pg cuba gown with bridesmaid & best-man & parents
2. confirm with the church & rehearsal
3. make sure the cards done by the end of February
4. emmm... apa lagi ar.. kalu ada lagi, nanti la baru fikir.. hihi..

Ok that's all for now :) till then :)
thank you for reading :)

16 comments:

Noi❤Alexia❤Lolo said...

Uiii..sengsara jugak rupanya mo kawin ni..miahaha..tp nda pa nad... smua2 ni susah2 utk tempuh hari bahagia kan.. Hope everything will be fine.. yes, everything will be fine =)

superwoman bha.. sya yakin ko boleh pnya urus smua2 ni..

All the best, Nad!
Kirim salam sya sama si Kris ;)

Vienne said...

ui..mo kawin tu kasi senang hati saja...hehe...xpa bah yang penting semua happy..wedding yg paling penting yg d church...reception tu, simple2 saja pun OK sudah...so, senang hati saja la aaa

LaViaP said...

nda terdouble ka budget tu? jadi sekarang d mana la sudah reception?

april RD said...

Moi...byk nya kerja mau buat...takut pula sa...bgs juga ko share ni, ada panduan sa....ba all the best ya....

Ratnariz said...

cikgu: sa tinguk tu list..cam ada tinggal tu...WEDDING CAKE AND CUPCAKES jan lupa..hehehe....

lvynana said...

wah..teruk la macam tu..membazir saja la card yg lama tu..

Ariadne said...

psst..jgn stress2..steffy ada d cni :D akaka

chegu carol said...

gitu laitu nad...ur wedding is EVERYBODY's wedding. kalau tiada campur tangan urg2 yg berkenaan kan, mmg tidak sah....

i hope everything goes well and you'll be walking down the aisle as the happiest bride ever :D

SJB said...

Betul tu si chegu carol cakap tu heheheh, your wedding is everybodys wedding.

Zoi said...

hi Nad...(big smile for you and a warm hug).

ko tau nad time sa kahwin dulu, sangat la simple..tapi tetap tense juga la. nasib time tu belum jadi lecturer politeknik, kalau tidak mesti tambah pening sebab banyak kerja.
memang la itu, jadi class teacher memang rasa teruk..byk masalh lg student yg kita jaga..
tapi Nad jan bimbang, kita ni 'SUPERWOMAN'..caiyoo caiyoo..

memeljoan said...

Wah cian juga ko ni...bgs2 sdh ready awal2 tp kena cancel pula...besalah tu. sa dulu pun kena cancel tempat sbb change wedding date to msh peringkat awal time tu so still ok la...bah, teruskan usaha anda! (ini ulasan guru kelas yg paling pemes ni...ekeke)

Willie a.k.a Reptoz said...

good luck

rahma said...

duiii.... besa la bah tu, parents mmg akn buat begitu tu. it's for our own good jgk. sedih nah dorang tu mo kaso lepas their beloved daughter. apa pun, u take care, jgn stress2 nnt hilang seri pengantin ;p n byk2 minum plain water spy nmpk segar nak tdk dehidrated ms the wedding ceremony.. good luck tu u dear ;)

nc said...

:) dont worry..u guys are almost there.. :)
once its done..you will feel sooooo relieve. :) no matter how it was

k,, jan lupa invitation kad sia hehe

mommieZee said...

hi nad..jangan tension tension..take it slowly..step by step...you take care there...
happy hols

Carmelliny said...

odoi gia..kesian juga tu..ndak pa,yg pnting ur wedding day brjalan dgn lancar..

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design