Tuesday, February 16, 2010

New Zealand in Sabah??

Yes,there's a place like New Zealand in Sabah..
and it's called Desa Cattle Kundasang :)
"Apa guna pigi luar negeri, naik kinabalu, hati saya rindu"
- Lirik dr Sayang Kinabalu
Honestly, it was my first time being there..
Walaupun orang Sabah, it took me ages to go there.. huhu...
( nda tau kenapa begitu tu...kali telampau dekat trus malas mo pg )
Look at those 'lembu-lembu' yang kuat minum air, untuk menghasilkan susu yang berkualiti..
huahua...
What a beautiful scenery...
sejuk & best :)
Me & Hubby wif the red car..
nasib baik tu lembu nda tanduk kereta kami yang merah membara itu..
but they seemed to be annoyed and reacted to the color,
sampai dorg mau keluar pagar oooo nmpk tu kereta.. takutnya.. huahua.. All this time, I thought Perkasa Hotel is the highest point in Kundasang that we can reach,
but this picture proof me wrong..
Tapi kalu ko pigi sana Perkasa Hotel, macam nampak tu Desa Cattle lagi rendah ooo .. huhu...
So, kengkawan yg blum pg Desa Cattle, pigi la, jalan cantik siikit suda... :) hihi..

14 comments:

LaViaP said...

actually semua lembu colour blind. mungkin derang mau sambut tetamu saja ba tu hahaha.

SJB said...

Yakan cantik pulak ni tempat. eh mesti mahu pigi ni heheh. saya pun belum pernah pigi sini lagi ni hehhe. Bikin malu kan.

lvynana said...

cantik la tempat ni..

chegu carol said...

i was about to say the same regarding the lembu and the red color...but Paival already commented on it. :)

dun worry nad, kami pun blm lagi smpai sana bah. maybe u;re right...maybe psl tu mind kena set yg tu tmpt dekat saja, bila2 buli pigi...last2 tidak tepigi2 hehehe

Kris and Nadia said...

LaViaP ~ aik, ya ka? i thot they do react to red color..huahua...

SJB ~ :) ya nice kan.. pigi2 jan tak pigi, malu kita nanti kalu org luar tanya..huahua... :)

lvynana~ tima kaseh2 :) only in Sabah :) dtg la jalan2 sni ya :)

chegu carol ~ hihi :) ba nanti kita p bgambr lg cni ar, ada lg sana tmpt golf, cantik ooo :) ya ba kan.. btul tu, mcm rasa dekat trus malas mo pg kunun kan..huhu..mcm la tu gunung jg, malas mo naik coz slalu nmpk..huahua...

Evelyn Laiyap said...

frankly.. sia pun blum pernah lagi pergi oh.. bukan tu saja.. tu gunung pun blum lg sia panjat..:D.. nnt la bila sia balik sabah.. sia pi visit tu lembus :D.. neway nice piccies..

Rohana said...

cantik oo ni tempat~~~ sa pun mo p singgah la ni memandangkan ko ckp jalan dia ok suda.. n ko pun nampak lawa cni~~~

C.Alv.B said...

Never been there..like you said 'mungkin terlampau dekat sebab tu malas mau pi'..hope I an reach there one day...

♥ AnnieMing ♥ said...

Oww.. Thanks for sharing Nad! Sa indatau wujud itu tempat sampai sa tingu post ko hehehe.. Kalau tepigi Kundasang, mau la pigi sana ni..

BTW, smart o0o gambars ;)

Kris and Nadia said...

Evelyn Laiyap ~ :) hihi.. nasib baik ada jg kwn sya kan :) hihi... ya btul, tu gunung tu sya suka tgk ja tu, tp nda mo la naik, sesak nafas sya nanti :) hihi.. :) ya tQ2 ada byk lg gmbr, nanti sya upload k :)

Rohana ~ ya cantik tu but ada bau lembu...hihi :) ya cantik sda siiiikit jalan dia, kelisa pun dpt naik tu hari kami nmpk :) tengkiu2 atas pujian anda.. kambang sda ni..huahua...

Kris and Nadia said...

C.Alv.B ~ :) ya btul2.. kali la kan, napa begitu tu ar, yg dekat la kita nda mo pg, mau jg pg yg jauh2 kan..hihi :) ba gud luck, mesti pigi pya ar :)

♥ AnnieMing ♥ ~ :) okay ba :) kris kan org ranau, so mesti mo minta bw pusing ranau & kundasang ni :) hihi... Tengkiu2 :) nanti sya upload lg.. ko pun upload la gmbr CNY :)

Mama Mia said...

baru ja kami satu family p kundasang yg 17hb..teda pulak kami p sini :(

next time, misti mau pigi ni..my daughter misti excited ni nampak lembu..

Just said...

Sia pun nda tau ada ni tempat. D Kundasang pulak tu.. Ba, next time sure sampai sana punya..

Thanks for the info.. :D

Willie a.k.a Reptoz said...

bestnyer....sejuk...

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design