Thursday, May 20, 2010

Diary of a Wimpy Kid

Yes, I've watched the movie - Diary of a Wimpy Kid..
First in my mind, this movie will be a typical boring movie with nonsense..
Yeay, with nonsense but not boring la.. :)


Wimpy means a weak, ineffectual & insipid person.

Well, me & hubby really enjoyed this movie, ketawa2 seja tym tinguk ni movie :)
paling nda logik la part tu cheese & "cheese touch"..

However, I really touched & like the parts where his best friend left him,
it's not that I'm happy that his best friend left him,
I really feel that his selfishness make him deserved it..
Punya bagus tu kawan dia yg gemuk, comel lagi tu, then he just took him for granted..
nah kotoh padan muka..
But, true friend is always a true friend,
I believe there is always a second chance for changing & come back :)
Kalu ego, sendiri rugi :)
The bigger is your ego, the more you'll lose?! *pandai2 ja sya mengarang ni..hahaha :D


I would like to watch this movie again coz it's so funny and moralistic :) hahaha..
Before the movie begin, ada lagi tu kena 'warning' macam ~ filem ini sesuai ditontoni oleh semua lapisan masyarakat dan mempunyai ciri-ciri moral yang tinggi ...*something like that la*
hahaha, kali buli pakai untuk ajar P.Moral :D

My rating for this movie :
Comedy Category 4/5
so go watch it, nda rugi ba duit :)

I can smell the holiday already.. hahaha..
uiiiiikkkk, nda sabar cuti-cuti malaysia ni :)
okay till then..

14 comments:

♥ AnnieMing ♥ said...

Agree with your point here Nad, tambah besar ego, tambah banyak yang kita bulih lose.. Especially in friendship.

Kris and Nadia said...

Annie~ yeah :) senteki lu :) hihi...

Angel said...

I read the books. Nice. The movie pun nice kan. Sa takut suda bf sa x suka sekali dia pun suka juga.

dreamChaser said...

pelakon dia budak2 kah ni..hehe..hmm..memang ngam laini kalau bikin ajar2 kn.. :)

Kris and Nadia said...

Angel ~ wah, u read the books?? me too want to read that books la :) ya syapun mana2 ja tinguk ni movie, skali best pula :) hihi..

dreamChaser ~ NC :) ya budak2 kiut ni..hahaha lucu lagi tu :) emm, bikin pengajaran buli la, but bikin ajar2 kali kurang sesuai :)

Alv0808 said...

Havent watch it.. wait for the next week..long public holiday..I'll go and sapu all hehehehe..

SJB said...

Ada pulak movie dia ni. My 1st son suka tu baca buku dia ni. Nanti saya kasih tahu my boy hehehe suka lah dia tu.

Noi❤AnL said...

Read the books, Nadia. Light reading.. nda pening kepala sbb byk gambar.. & FUNNY!!! :)

Sy tertunggu2 ni dia pnya movie, tapi tau la bha kan di Tawau ni, cinema mmg nda best. Nda pa la.. nanti sy download jak. Wu wu wu.

Sy ada semua series. Sy suka btul baca tu buku. Tp lepas baca ko pnya review, mmg tau movie dia pon berbaloi jugak di tgk kan?

Mimi said...

I used to buy the books for my young cousins.. When I found out that they making a movie, I wanted to take them to watch the movie too! Maybe I'll do that this weekend before I return to KL.. :)

chegu carol said...

ada sa terbaca sikit2 cerita dia di buku my nephew last christmas. it's actually a very interesting book to read bcos dia byk illustrations.

Rosc said...

Hi, nasib juga ko kasih review pasal nie movie jadi buli lah kasi masuk list p tingu nie masa cuti2 nie..cheers...

Kris and Nadia said...

Alv0808 ~ :) hi alv :) hahaha.. okay marathon trus ar :) nice tu.. funny :)

SJB ~ :) ya ada :) hahaha sya pernah nmpk buku dia, and i found it funny & interesting, ba mau la pg beli buku dia ni tau.. :)

Kris and Nadia said...

Noi❤AnL ~ noi :) ya baru sya pun terfikir mau beli dia pya buku ni :) hihi... ya tinguk la ni movie, lawak btul ni..huahua.. :D wow hebat jg ko ada semua siri dia.. ba nanti sya p tinguk2 sana popular ada tu kan buku dia :D

Mimi~ :) nice one la the movie why not pg tinguk sana 1B? :) hihi.. have a nice trip back to KL :)

Kris and Nadia said...

chegu carol ~ :) wah sempat lg baca nephew pya buku ar :) hihi.. ya sya pun ada tinguk ba tu, lucu ni lukisan dia :) hahaha :D tp kdg2 sya ni nda paham illustration ni.. hahaha :) kali tinguk cerita ba tu kan, kalu siok n senang difahami br la faham :)

Rosc ~ :) yeay :) ba mcm abis suda tu d cinema.. nda silap sya la tadi sya pg tinguk teda sda show dia.. nda apa la, beli dvd ja la kan :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design