Monday, April 20, 2009

Coming Soon

Last saturday, I went out wif Aunt and sister watched horror movie..
Well, at first, we thought this "Coming Soon" movie is the movie that will coming soon..
but the name of the movie is
"Coming Soon" la pula..
It's a Thai Movie
bikin konpius aja
..

The Synopsis;
Emm... ( I make it simple ya )
Pasal ada satu movie ni yang blum kena show d cinema,
yang masi lg preview2 kecil2an **
( that's why, this movie called coming soon, it's about coming soon movie )
Di movie tu, ada part perempuan kena gantung..
then, sepa2 yang tgk part kena gantung tu, mati la coz tu hantu mau balas dendam..
tu hantu adalah pelakon yang mati betul2 gara2 blakon part kena gantung..

Erti kata lain, mimang nda siok la..
Penonton di cinema ketawa lg tu tgk ni movie..

Ada sya dgr org cakap time tu "SOT betul la hantu dia ni"
Kalu kamu mau tau betapa 'sot'nya hantu dia, ba pg la tgk ni movie.. hihi...
Ingatkan best sgt lah coz dia pya producer tu x-producer 'the shutter'
( which is one of the most terrifying horror movie )

but huhu.. *sad

I give 1.5 / 5

22 comments:

AnGeL said...

astaga.. kalo mo tengok cerita hantu jgn la ajak sa pg cinema. pontianak harum sundal malam yang orang cakap lucu tu pun mo terkencing suda sa tengok. haha! penakut!

pernah satu hari sa kami 2 sekawan pg tengok wayang. 2 orang tu mo pg tengok cerita hantu. sa sanggup jadi loser pg tengok cerita lain satuorang! haha!

ღ Heartphilia Marz ღ said...

wakakaka .
btul bha tia kin tkt ?
tgk cover dia mcm seram jak tue .
adoooiiiii .

:p

gracie said...

emm emmm..aku tunggu ni movie kuar sana kirana ja la..wakakaka

C.Alv.B said...

Wah dia punya iklan bukan main tu..nasib ko kestau Nadia nda payah la sa pi tengok. Bikin habis duit ja hehehehe

nc said...

adeh..sot kah? hahahaha..inda payh p tingu la kalu gitu,, hehe,,ko ni peminat movie horor2 pla a,, :) kalu sia,, tutup mata sda o,, panakut kn, hehe

thnks for the review anyway :) cheerssss
sia mo tggu Ice Age 3 ni,, n Nite at the Museum 2,,

Mama Mia said...

Sia pun mcm c gracie la, tunggu kana siar d Kirana sj..biarla ketinggalan asalkan tida rugi bili tiket wayang..:)

HoneyBUZZin said...

Dislike watching horror movie..malam tia bole tido ooo..

belleOFranau said...

dui kalau sy pandai sasak napas mau tingu horror movie..
katun yang corpse bride pun sy menjerit2 dalam cenema..hehehe...tu pelakon mati betul2 ka?

InobonG ProPer said...

Kalo hantu *sot* tidak mau tinguk lah. Saya tunggu tu '17 Again' :D

Kris and Nadia said...

AnGeL- Astaga angel.. sya pun ba nda suka tgk ni cerita hantu.. sya nda pernah oo tgk cerita hantu d cinema.. ini lah first time ni.. sya tutup telinga ja and kekdg tutup mata.. sya pun ingat mau pg tgk wyg lain ba sendiri - Mall Cop tu best :) but byk org, malas sya duduk dkt org yg nda dikenali ..hihi.. ba kalu ko mo tgk wyg saturang2 panggil sya ar :)

ღ Heartphilia Marz ღ - hi marz.. hihi.. nda bikin takut oo.. but bikin suspen ja la..mihahaha.. :)

gracie- hi gracie.. wah lama nda nmpk :) ya ba.. alang2 tgu ja main d astro..huhu..

Kris and Nadia said...

C.Alv.B- hi alv, haha ya ka? huhu.. pya nda siok tu movie..huhahua.. ya bkin abis duit ja... bgs sya tgk Mall Cop tu.. lucu lg..

nc- hi nc.. ya ba sot ni.. sya nda suka tgk movie horror2 ni.. paling la sya alahan mau tgk , but dorg anty sya bw kan.. so ikut ja la..kalu bikin takut talampau tu, sya kuar ja dr cinema tu..hihi..;)) sya pun penakut no.1st ni..huahua.. :) ya sya pun tunggu ni..miahaha..siok tu kan :)

Mama Mia - ya ba kan.. bgs tgu ja d kirana.. bukan best jg tu.. huahua... ya ba kan.. agree wif you.. jan buang duit kan.. tp duit sya sda terbuang..kuang2..

Kris and Nadia said...

HoneyBUZZin- hi honey.. ya me too really dont like this horror movie..huahua.. bkn ja mlm nda dpt tido, mengigau lg tu..huhu...

belleOFranau- hi belle.. hihi.. ya ba kan.. but bgs lg jan tgk horror pya cerita.. nda bgs utk kesihatan..;;) tu pelakon nda la mati btul2 ( maksud ko d movie tu ka?? ) hihi...

InobonG ProPer - hihi... ya hantu sot.. hantu dia jadi gila coz dia jadi hantu ...miahaha.. :) ya sya pun tgu itu ooo hihi.. bestnya byk wyg best ooo kan :)

d1n0za said...

LOL don't blame ya for being confused with the movie title. I would be too! =))

Kris and Nadia said...

d1n0za- haha.. =)) really confused.. :)

Gallivanter said...

Don't even bother with horror movies these days bah, they're all rubbish. Ko kasi saya RM10 sia buli bikin kau takut! :-D

Gallivanter
www.danielfranklingomez.com

JACQ said...

Boring oh kan if go to cinema and watch movie like this horror movie, and the other people laughed pula in the movie.. spoil betul! terus not scary sudah tuh!

Kris and Nadia said...

Gallivanter - miahahaha.. really?? okay guys.. sepa mau terasa takut? mari byr c daniel and he will scare us to death..miahaha :))

JACQ- hi jacq.. ya lo.. but mmg nda scary langsung la ni movie.. bikin suspen ja :) hihi... ~x(

LonTugi said...

hehe hantu sot? :D
yg shutter tu sia pernah tinguk masa muda2 dulu... bikin takut gila...

Kris and Nadia said...

Lontugi- haha.. ya ba sot dia pya hantu.. ya sya pun dlu tym d asrama tgk tu the shutter. teriak2 ba kami.. gila eh bikin takut oo kan.. huhu.. sini di movie coming soon pun ada part yg mcm di the shutter- part yang sikut di belakang tu..huhu..

JPP Papa said...

HAHAHAHA... see even i laugh at your story... sure wanna avoidlah this movie.. rugi betul bayar kan. expecting mau ditakutkan... ada orang ketawa pulak.. adidi... :((

cicak said...

Btul ba ni movie tia siuk? Padahal siuk pun tu Shutter tu. (Even Shutter versi BI tu pun buruk sa nampak berbanding yg Thailand)

Mau pi tinguk ka ndak ni ah. Ahhhh tunggu keluar tibi saja lah. LOL

Kris and Nadia said...

JPP Papa - halo papa joneh :) hahaha.. ya ba kan.. tu la.. bikin rusak mood takut ja ni..hihi..

cicak - ya nda siok.. ya tu shutter bikin takut gila oo kan..uiks ada ka shutter BI?? emmm lupa la :) jan la pg.. bikin buang duit, tenaga n masa ja :) tgu ja kuar d astro sana :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design