Tuesday, April 7, 2009

MY loVi - Part 2

Today, I didnt went to school, my stomach meragam,
maybe talampau happy jumpa hubi trus mkn byk :) hihi
Nasib baik dpt MC, huhu

About OUR loVi , I leave it to hubi, coz dia mmg suka modify2 kreta ni..

Yay, first thing to do to MY loVi is
-tinted ( Gold+black tint )

Then,
tambah arm rest ( berharga RM40 )
cuma letak sahaja, tiada skru atau gam2

:) just nice, isnt it?
Then, tambah eyelids dia.. :) Mata dia talampau besar ..huahua..

Can you spot the different between pic (a) and pic (b) ??

Picture (a)
Picture (b)

Me and MY loVi :)

Yup, I agree mmg byk org pakai MYVi ( The top selling car for 3 consecutive years )
maybe sebab this myvi is bagus?? aiseymen..ya ka?
and SE can stand for Special Edition,
Super Economy,
and Super Efficient, and Super bla bla.. :)

Wherever I went pun ada MYVi sana sini kan ??
emm..
to make MY loVi different ~ thinking about changing the sport rim.. *wink2

16 comments:

JRN said...

wow nadia congratz ada keta br.. siap ada nama suda aarr.. lovi ka nama dia ahaha.. byk cigu2 baru di skul sa pun angkat myvi... so apa la number bertuah si lovi ni?

Mummy Zuan said...

hehe...i'm thinking to ask my hubby to get me one after i git my driving license..tapi panakut bah saya mo drive..tem blajar2 ma hubby pun i slam the divider jalan..adeh...

gracie said...

ticer..aku pigi kk ni nextweek..mau naik keta ko..wakakaka =)) =)) =)) =))

rahma said...

yeay!!!! gud, gud, gud!!!! sm2 la kt masuk clubmyvi... heheheeee... was thinking of buying white jgk ms tuh hbs stok. and our myvi was the last stok before new one came...

nc said...

aiseh, kiut o kerita ko,, tpi kiut lagi tuan dia ni,, hahaha..siok o ko pndai driving,sia inda tau ni hahaha..ba,jn lupa hon2 klu te napk sia kunun a,, hehe ;)

^eStHeR^ said...

woow, syoknya.. tp mcm mana sy mau nmpk ko yang driving ada tint yang hebat tu.. haha, mana la tau jumpa tgh jln, boleh juga sy tumpang, ehehe..

Kris and Nadia said...

JRN - hi jan :) miahahaa... ya ba.. ada nama gia tu.. :) ya ba, sya rasa myvi ni ngam utk org br blajar mcm sya..miahaha.. :) aiseymen itu rahsia.. hihi.. nanti ko nmpk jg tu :)


Mummy Zuan - hi mummy Zuan, i want to follow you but nda dpt.. nanti sya try lg k. :)yay... ba ngam la ambik myvi :) sya pun 'Divider Lover' ni kris kasi label coz suka mau pg dkt divider...maihahaha... nda apa ba.. palan2 ba kan, yg penting nda mkn jalan..hahaha...

gracie - ba buli ba kalu ko.. hihi... =))

Kris and Nadia said...

rahma - rahma...yeay :) ba kita buat club myvi, jan masuk myvi club ar..hihi.. :) aik so urs is tangerine orange? i like that :)

nc - maihaha... :) auto ba, tekan ja myk ni..miahahah... :) ba palan2 ko blajar.. sya pun br blajar jg baini :) ba sya hon ja la ko ar.. jan ko tekezut.. maihaha.. *kidding :)

^eStHeR^- hi est, wawa ko pun ble sda beli yg besar baitu next year :) hihi.. oiks tinted yg hebat itu ble dinampk jg dlmnya.. :) ba ble ba sya hon ar..hihi ;))

GregChai said...

hahaha, mati-mati sia cari tu link to your comment di sana atas rupa nya di bawah ... apa macam bah ni urang tua suda hehehe sorry

bah first mau ucap tahniah, tapi jan bawa laju-laju hehehehe,

second, cantik rim, kalu mau tukar kestau ramai kawan yg cari rim MyVi.

third, bah bila mau bawa sia round-round di round about kampung air hehehe

Kris and Nadia said...

Ankol greg- miahhaa.. sya pun tkejut ni.. ble ba komen :)
1st- thanks a lot :) nda ba palan2 ni mcm kura2 :) hihi..

2nd- ba mau ba :)

3rd- alalala.. ba ble ba, tp sya takut2 mau ambik roundabout ni tau...miahahaha

Sarah said...

wow! a brand new car!!! just lovely. Myvi is indeed a great choice. Very spacious. Cute too! :X

D.L Sumunie said...

Ui nah nadia..ko ni pun suka smart rim juga ah.. he he cantik itu rim..mcm cushion cover pun leather tu.. dui mak panas tu nadia kalau itu kereta kena park di bawah matahari kena kasi sejuk kejap baru buli duduk. bah mari kita pigi One Borneo jalan2 tengok wayang...

Madu Beracun said...

nice car! ;)

Mama Mia said...

wah..berseri-serinya tu loVi dgn accessories baru dia...tuan dia pun apa kurangnya...ngam la ko dgn keta baru ko ni, sama2 kiut....:)

SJB said...

nice.......

Kris and Nadia said...

Sarah - yahahaha... ;)) thanks.. agree wif you.. :)

D.L Sumunie - aiseymen.. sumunie.. sya pun suka ba rim smart ni.. mcm kasut smart la utk kreta kan..hihi... ya leather seat tu.. emm.. ada tinted kan, mcm kurang panas skit.. :) ba mari2 ramai2 kita serbu tu gsc 1b :)

Madu Beracun - hi there.. thanks ;))

Mama Mia- aseymen.. ya ba kan.. ada tuan lelaki dia ba kasi manja kreta..hihi... ;;)

SJB- halo there, thanks ;;)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design