Monday, August 2, 2010

I felt in Love with Sandakan

It's my first time to Sandakan 
And I felt in love wif Sandakan..

It's almost as huge as KK and clean :D 
Photobucket


Welcome to Sandakan the Nature City

Photobucket


Tada!!! Happening :D after a loooong lonely journey, we arrived in Sandakan :D 

Photobucket


The Standing Crocodile :D hihi

Photobucket


Do you dare to drive?? hahaha .. buli patah pinggang oowh..
 but be careful on the road :D
Photobucket


Sandakan High Court ..
Photobucket




Bandar Indah :) There's a Secret Recipe :D
Photobucket


Famous Hospital - The Duchess of Kent
Photobucket


Bandar Maju :D *brapa banyak Bandar ooo di Sandakan??
Photobucket


Old Building situated at the City itself :D


Photobucket


KFC & Maybank :D
I think I can survive there ..hihii...
Photobucket


Johor Textile tersesat di sini..
Photobucket


Gentingmas Mall
Photobucket




What can you see? I can see SHIN ETSU Polymer..wuahahhaha :D
Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Lotssss and lotss of shops :D I likey

Photobucket


Photobucket


The big Giant, Spacious Parking lot... :D
Photobucket


and most probably, I like the city near the sea :D
macam KK ..
Photobucket


We didn't stay there ..huhu So sad but can't wait for the next trip to Sandakan again :D
Photobucket

Adios Amigos Sandakan.. 
Will visit you soon :D

17 comments:

♥ AnnieMing ♥ said...

Hwaaahhh!! Very nice pics. Pandai ko ambil gambar ni Nad, yg 1st macam ada itu sinaran dari syurga, ceh kunun bah.. Hahaha!

Cantik bah Sandakan, I was there 4 a family trip few years back. Nanti mau pigi lawat lagi ^_^

chegu carol said...

yep, like the first picture. sangat ngam timing ko snap itu picture.
btw, napa kamu teda stop by sandakan? limpas ja ka?

last year december angan2 kunu mo pi sandakan mo pi lawat tu gomantong cave, sepilok, agnes keith house dsb...tapi tia jadi..tia tau ni tahun punya december jadi kah ndak...

Mimi said...

Ya.. nanti pulang KK for Raya ingat mau bawa hubby pi sana for the Sukau & Sepilok.. Dia suka nature bah..

Cantik your gambar2 biarpun ambil dari kereta (kan?)

Kris and Nadia said...

Annieming~ :D trimas2 :D itu main tangkap sambarang ja tu..wakaka :D nasib cantik jg kan :D wow, kalu sya, ini la first time sya pg sepanjang hidup sya..huhu...

Chegu Carol~ Thank you :D ada kami singgah ja skijap.. :D wow, sounds great, apa kata kita buat trip? sure many will join :D hihi.. kalu sendiri2 jalan nda best ba, mau ramai2 baru meriah :D

Mimi~ :D Good plan :D ya ba, mau cepat tangan tu klik moment yg cantik2 :D hihi.. tp ada jg ba yg kabur, nda mo la post d cni :D hihi..

Alviana said...

hi nadia, being a sandakanian, i'm very proud of your post. very nice pics.... lain kali dtg boleh la singgah rumah sy, dekat seja sama tu standing-crocodile-with-thumbs-up hehe..

p/s : yup, sandakan la paling byk bandar... & roundabout... & also traffic lights...

Rosc said...

Banyak perkembangan sudah Sandakan. The last time sia p year 2006. nice shots semua pic ko nie moi 'thumbs-up'

SJB said...

Makin maju oh Sandakan. The last time saya pigi sana hmmmm bila tu ah?, kalau saya tidak silap 2005. Punya lah lama sudah tu hahaha. Anyway, nice pictures.

nc said...

sa pun sgt suka sndakan hehe :) sb bnyk tempat yg bleh lawat2 sana.
next time if u go there again,,,dont forget to visit the Agnes Keith House and Sepilok (wajib ni).

bnyk kn bndar sndakan. sa penah mau jumpa kawan di depan Maybank kunun, sa pgi bndar sandakan betul2,, dia cakp tak nmpk sa pun. rupanya, saaaaaana Maybank bandar lain. (^_^)

Steffy said...

wah. mau la sa krja d sndkn ni if gni. haha :D

manLina said...

Nad bah sy rinduuuu tau tgok ni pic ko...terus rindu Sandakan...Waaaa...mari pegi lagi Nad...best tau jalan2 sana...shopping2...luas mata memandang...x cukup 1 hari jalan...kali mo 1-2 minggu baru abis kali pusing termasuklah shopping seluruh Sandakan...Mari Syl...mari Nad...bila kita mo realisasi kita pnya plan tuh?wa..wa..

Rahma said...

I really love yg first photo tu... sun's shining, mcm cerita2 angel pulak hehehee... btw, it's been quite a long time since my last trip to Sandakan. Really wanna go there, heard there's a place where u can enjoy english tea with english surroundings.... mesti best tu kan!

leley said...

wah..maju dah sandakan kan nad...last sa p pun time sa darjah 3...mau p balik la ni..

Willie a.k.a Reptoz said...

Bah! Sandakan? Jauh tuh. Ramai tak warga Filipino di sana?

Kris and Nadia said...

Alviana~ :D proud eh? :) me too proud jg la, tumpang sekaki :) thank you :D hihi.. aik with thumbs up kaitu croc? nda perasan ni..hihi :D ba nanti kami pg lagi, kita contact2 ar :D

Rosc~ :) ya sangat banyak perkembangan kan (padahal sya nda pernah pg ba..hahaha )... mau pg lagi ni satu kali :D siok2 :D Thanks :D

SJB~ :) ya macam byk perkembangan oo kan, mau kalah2 suda tu kk, tp kk menang cikit la coz ada 1B :D hihi.. Thank you..

P/S~ cantik jg tu gmbr ka? walaupun ambik dr dlm kreta?? hhehehe :D

Kris and Nadia said...

NC~ ya ooo byk ni.. mcm satu hari nda cukup & mesti ada kerita sendiri baru siok ble jalan2 :) yiii siok oo ko kan tu hari ko honeymoon sana? :D lenkali sya mau pg ni.. wait for me Sandakan :D hihi.. ya byk tu Maybank, and kami pun ada singgah maybank kijap tu hari byr bil<--- sempat lg ni...wahaha :D

Stefy~ ba stef, cuba ko try kama :) bagus tu :D hihi..

ManLina~ :) hihi... sengaja sya taruk.. hahhaa :D ba jom mari kita pg ba :D satu minggu kali baru puas pusing tu satu sandakan kan? :D jom masa cuti nov :)

Kris and Nadia said...

Rahma~ Thank you :D hihi.. sya harap2 pun ada angel turun :D jom kita ramai2 ba pg :) rahma kenal jg dgn c Lina kan tu.. tu hari kita tjumpa d 1b tu ba :D hihi... jom2 :) must be fun :D tp tunggu rahma abis pantang nanti dlu la kan :D

Leley~ wawa bagus lagi ko pernah pg, sya lg nda pernah pg ni :D huahua.. ba jom kita trip2 ba pg sandakan :D

Willie~ ya jauh ba tu.. patah pinggang oo kalu drive direct.. :D emmm itu sya nda tau pula, mau tanya org Sandakan sendiri tu :D hihi..

rahma said...

Hi Nad :) ya... kenal. selalu tejumpa klu kebetulan dia p rmh my in-laws. geng karas my sis in law ba tu. besa dgn hubbby jg dia tu... what a small world kan. no wonder time ur wedding, feels like i know her :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design