Saturday, August 21, 2010

Mood swing

Halooo, sorry for neglecting my blog.. been busy lately ..
and dun know why, for now my mood is not in a stable position, or in familiar term - Mood swing...
Kjap2 happy kjap2 marah.. 
but I try my best to control it :) tarik nafas, tarik nafas.. huhu.. 
One thing for sure, kalau sya tidak mau tu, tidak mau la, satu kali ja sya cakap,
kalu suru balik2, ada la yang kena teriak free2 ni tau..*marah ni..

Mood swing, mood swing.. how to handle this? huhu..
paling2 pun tarik nafas dalam2 seja la... 

Ba, untuk menyenangkan hati sya, bagus kita tgk dlu gmbr2 vacation sya tahun lalu yang tidak sempat2 sya post.. huahua.. :D

Well, a very short vacation at TUARAN BEACH RESORT ni adalah vacation yg tidak disengajakan..
It happened after sya abis jaga SPM last year 2009.. 
Tiba2 dapat call dari pengetua, asked some teachers to help and stayed at Tuaran Beach Resort untuk menyiapkan kereja..huhu..
*Semua ditanggung beres oleh pihak sekolah..huahua :D 
so, me & my siblings yang cuti tym tu pun sya angkut untuk pg sana :D
Dulu nama tu Resort adalah Shahbandar Resort tp tidak tau la kenapa kena tukar.. 



Photobucket
The view from our room :D nice isn't it?

Photobucket
Saja lepak2 sebelum berkerja :D

Photobucket
*Gembira kunun...

Photobucket
My sister & brother :D Gembira juga kunun.. hahaha :D

Photobucket
At the evening, air pasang.. duduk sana tepi tu, air pasang macam tu la..

Photobucket

Trus bsuknya :) sitted on the same spot, nah~ saaaaana tu air.. jauuuuuhh betul ..huhu..
Tpaksa ambik gambar pakai potrait position.. huahua :D

Photobucket

Time balik suda, sempat singgah di Tempat Perikanan Tanjung Badak ..
Dia punya jalan kan saaaaaaaaaana dalam lagi tu Rasa Ria Resort, mau masuk dlu tu Rasa Ria Resort..
and ada macam satu jalan 'illegal' ni, dekat pagar tu RRR..
ingatkan sesat, but sampai jg..
Wif rombongan okay, sekumpulan guru-guru termasuk Pentadbir kami :D
Photobucket
Jalan dia gravel.. and ada beberapa buah ROAD BUMP, ROAD BUMP YANG SANGAT TINGGI..
DAMN kereta sya sangkut..
When I mean SANGAT TINGGI, SANGAT TINGGI LA TU...
Sakit jantung sya tym kereta sya sangkut.. kureng punya ROAD BUMP.. huh..
menyesal tidak ambik gambar ROAD BUMP YANG TINGGI tu..
Walaupun kereta tidak lowered pun sangkut jg tu, coz tu ROAD BUMP khas untuk lori..
Kureng kureng......* marah suda ni (>.<)

Photobucket
Ada banyak gambar2 ikan and banyak kolam2 ikan :D
Sorry ar, tidak tau mana suda tu gmbr yang ada kolam2 ikan and baldi yang besar tempat letak ikan tu..
lama suda kan., gambar pun nda tau letak di mana .. huhu..
Photobucket
Dorang pigi tinguk ikan sana d laut :D

Photobucket
Ntah apa dorg tinguk tu, sya tinguk dari jauh seja la, coz I was wearing High Heels tym tu..
so sad.. tidak ngam tempat.. huhu.. :(

Ba, itu seja la untuk hari ini, kepada sesiapa yang dekat sya tu, ba faham2 la sya mood swing ni skrg, and help me to control it too :D hehehe, jan sengaja cari gaduh k :D

That's all for now :D tata~

17 comments:

chegu carol said...

mood swings...blame the hormones hehehe
happy weekend nad. ada ko dpt email sa?

Kris and Nadia said...

Chegu Carol~ huahua :D or maybe baru2 ni fikiran ba..huahua.. :D happy weekend to you too :) ya ada.. emmm.. will msg you di fb ya :D

♥ AnnieMing ♥ said...

Sabar ko mandak.. Ngehehe.. Bah sa inda la kaC marah ko ni, takut sa kena tariak free2 nanti sana sikul. :-p

Have a nice weekend!

Kris and Nadia said...

Annie~ hahahaa... sama2 la kita teriak antara satu sama lain :D wakakakaa :D have a nice weekend syl :) enjoy d kgau k :D hihi.. sori ar, busy ba td kunun, sda la sya nervous2 td utk student sya tu..wahahhaa :D

Steffy said...

eee. tmpt sa praktikal. hahaha :D

Noi❤AnL said...

Huhu.. mood swing ni tiada siapa yg bole faham ni Nad.. sy pon kadang gtu jugak tu..

Bestnya cuti!

Take care of ur self k ;)

-nonoi

Kris and Nadia said...

Steffy~ ya hahaha.. masi buruk ka jalan dia tu? adoi sya nda buli lupa oo tu road bump.. huhu.. nanti ko pijak tu road bump pakai kereta besar ko ar :) hehehe

Noi~ :) hi noi, ya betul.. napa tu ar? ada jg kwn2 sya pun begitu.. maybe ikut mimpi ba tu kan, kalu mimpi buruk bad mood, kalu mimpi bagus, happy :) huahuahau :D okay take to you too :D

nc said...

:) napa cigu mood swing ni ..hehe..nda pa.. sa rasa setiap org msti pndai mood swing juga kn

but the best thing is mcm..mau dakat sda cuti sekolah kn..yayyyyy (^_^)

btw, sa blm penah pgi sana tg badak punya tempat perikanan o..baru kaitu.. slu juga p tjg badak dlu2..yg memang mcm jalan illegal tu kn..haha

oraits..hv a good day. God bless.:)

Rahma said...

Hi Nad :)

sm la kt. weekends br ni pun mood sy tia bagus ni hhhmmmm nda best coz am afraid it will affect the baby oso. tia tau knp. mungkin betul la org bilang, pregnant mom ni selalu mood swing. selalu klu sy moody, i would prefer tidur. lepas tu ok la siiiiiikit. :)

SJB said...

Biasa lah tu ada mood swing hehehe.

Kris and Nadia said...

NC~ :D alalalaa.. balik2 suda ni sya tulis reply utk komen tp hilang2 ja..huhu :( ya btul2 nda sabar ni cuti skul tau :D hihi.. ooo sya pun first time ni pg tmpt perikanan tjg badak, huhu.. illegal btul la jalan dia ni, masuk resort org, trus tembus pagar org..huhu.. ba okay :D thank you NC :D

Kris and Nadia said...

Rahma~ :) maybe btul la tu hormon ba nda stable..huhu.. sya try jg tidur, tp kdg2 kalu mimpi buruk, tambah bad mood..huahua..

SJB~ ya ba kan.. perempuan la biasanya tu kan? huhu

beaty said...

heheh ala biasala nad moody kan...kalo kana tamba stress keja lagi kan meluap2 tu marah.heheh..siok o dapat jalan2

Kris and Nadia said...

Beaty~ :) hehehe.. ya betul tu.. tambah2 stress dgn kereja lagi, nah apa nda cepat btul mau meletup kan.. :D ya tu tym dlu2 cuti sikul :D nda sabar ni cuti skul lg :D

Alviana said...

biasa la ba tu klu perempuan kan.. yg penting u realize about it, and make an effort to control. i think u did well :)

nice vacation pics. i'm craving for a vaca tooo!!!

Kris and Nadia said...

Alviana~ :D ya ba kesian ppuan byk hormon kan.. :D thank you, susah jg tu mo control, tahan2 ja ni :D hehehe..

ba pg la vacay :D sana kan ada pulau yg tercantik :D nanti ko post la :D

Ryuzaki "L" The KiD said...

macam promote tourism kat mesia sj ni. haha.. paham2, pompuan macam cite sailormoon.

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design