Sunday, September 26, 2010

I'm so happy today :D

Sorry again lama x update.. been very very busy lately..
Well, let me talk about what makes me so busy :D
Yea, the preparation for SINDEX ( Sabah Invention and Design Exhibition )..
It's about nurturing young creative minds :D
As a teacher, I want to help my students to develop their minds and think creatively & independent ..
so, I'm trying my best as long as they call me a teacher :D

My form 1 Science students ( 4 of them ) sda pikir2 about kerusi yang ble lipat and masuk dalam meja and meja pun ble lipat and senang diangkat.. so meja and kerusi yang dilipat together-together senang diangkat :D 
so it makes them easier to carry and cuma satu kali ja angkat 2 benda tu kan... daripada angkat kerusi dulu baru angkat lagi meja.. nah sengsara ba tu :D
They asked me how to make it fold-able.. so sya pun discuss wif hubby and hubby helped me out :D
with the engineering drawing and buat itu prototaip :D

So, this invention was shortlisted in west-coast division and State Level.. :D yeah :D
And the result!!!!!!!!!!.... (drum, drum ... hahaha )
For West-Coast Division, we won 1ST RUNNER UP ( Lower Secondary ) for OFFICE & EDUCATION CATEGORY ..
For State Level, we won BRONZE MEDAL :D
and 
yang paling BEST :D
Surprisingly and unpredictable, our school WON the 

MOST OUTSTANDING SCHOOL YAB Chief Minister of SABAH Datuk Seri Musa Haji Aman's Challenge Trophy..

Piala pusingan tu :D wuahahaha :D so happy.. because awards yang lain2 for example; the most marketable product, the best prototype, the most Excellent School, etc, kami tidak menang, so tidak sangka AWARD yang paling besar tu kami menang.. wohoho... ( ^_^)

So happy tadi dengar the announcement, sampai melompat2 pengetua kami.. and sya pun secara reflek terteriak and berdiri and lari pg depan ambik gambar.. wuahahaha :D 
skali kena suru pula naik pentas sama2 pengetua and became the highlight :D wuahahaha :D 

Okay that's all for today, very tired but happy :D Ckit ja upload gambar ar ni hari, ngantuk sda.. bsuk mau p skul lagi..huahua... :D 

Photobucket
Officiated by representative of YAB Datuk Seri Panglima Musa Haji Aman, YAB Datuk Dr. Yee Moh Chai


Photobucket
My students and visitors
Tu nah yang menyubuk tu ar..huahua... 


Photobucket
State Level Bronze Medal :D


Photobucket
Dr Shirley Tay Siew Hong, Pengetua kami :D so happy kan muka dia.. Thanks to Pengetua yang byk menyokong kami :D 


Photobucket
Piala yang diidam-idamkan.. berat ni :D besar lagi tu.. hehehe :D


Photobucket
Dyna, me and Ardlina :D dengan booth tercantik kami, sabun jintan pya booth :D Spa theme bebeh :D 



THANK GOD AND PRAISE TO THE LORD FOR THESE GREAT ACHIEVEMENT :D KUDOS

15 comments:

Steffy said...

Nah kan. x sia2 kmu pnya usaha smua, menang lg tu anugerah TERBESAR!! cngratz to u n ur school nad.. heee

dreamChaser said...

uiii....hebat nya..kerusi n meja yg boleh di lipat2? wa..nanti kasi tingu gmbr dia a. hehe

bah,, congrats2 again to u n ur school.. memang hebat :)

Just said...

Waa... congratz... mana kunun tu prototaip? Mau jg sia tgk.. hehehe..

Alv0808 said...

Wah congrats Nad..x nda sis-sia ko berpenat lelah kan?

♥ AnnieMing ♥ said...

Tahniah!! ^_^ Bestnya kamurang hehe..

memeljoan said...

congrates ging...bagusnya ko ni...guru yg bersemangat. Tapi ok bah klu students pun bersemangat. Ntah bilalah sa bulih bersemangat mcm ko ni...kalau pindah skolah mengkali kan, eheheh

Kris and Nadia said...

Stefy ~ :D maiahhaa :D ya tidak sia-sia memarah dan dimarahi :D ya kira anugerah terbesar ooo skul kami pernah dpt :D yeahiii :D thank you thank you :D

Kris and Nadia said...

NC & Just ~ :D hehee... ba nanti sy cari lu tu gmbr k :D nanti sya post :D thank you nancy and Just :D

Alv~ Thank you :D ya betul :D smua usaha tidak sia2 ba :D hehehe

Kris and Nadia said...

Annie~ :D trima kaseh :D ba turun petang ba kita ramai2 berganding bahu :D

Memel~ :D hehehe.. thank you thank you :D pgetua kami ckp kalu guru bsemangat baru student bsemangat :D so kita dlu bsemangat la :D gambate :D

Reanaclaire said...

Very impressive, nadia... have a nice weekend!

Stella said...

Hi Nadia, OMG..punya rude..pa mcm dia handle work dia gitu..adididi.. Btw congrats to ur school for the award.. :)

Rahma said...

I wanna make sure, our boy will got to this school nnt, insya Allah, amin... heheheee ;)

Kris and Nadia said...

Reana Claire~ :D Thank you thank you :D hehehe...

Stella~ ya lo rude ni, dia memudarkan kegembiraan kami..d**n hhuhuhu... :) thank you stella :D

Rahma~ wahaha :D dkt ja tu dgn rumah ko kan? :D hehehe.. aiseymen, lama lg tu, kali sya bkn d sana sda..huhuhu :D

beaty said...

Wah congrats....

Kris and Nadia said...

Beaty~ :D thank you :D

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design