Friday, September 17, 2010

Money is not everything for me

At this lonely time, suddenly this phrase came across my mind. -
"Money is not everything" 
I'm not saying that we don't need money, but it is not everything.. ( For me la.. )
I just dunno why some people dare to kill bcoz of money..

Sampai mana juga mau kaya?? Let ask ourselves..
Would you kill for money?
Sanggup ka hilang kawan gara-gara duit?
Sanggup ka hilang family gara-gara duit?

 Macm senang seja mau jawab tu soalan2 kan? 
but before we realize, we already did that..
Mcm di bible, Peter ckp dia tidak akan buat, tapi tanpa disedari dia buat juga.. 
Maybe it happened in our life, we said we will never "putus kawan'' becoz of money, tp 'terputus' juga persahabatan gara-gara dia x mau kasi pinjam ko duit ka? dia pinjam duit ko tp blum byr ka? 
nah, so how la? 
( aik, terasa mcm penulisan Fr.Jerome ja ni.. haha, br pas baca dia punya blog trus rasa mo share mcm dia )

Actually, I just want to say that money is not everything for me right now..
I'm alone and lonely, hubby pg offshore, makes me feel terrible and hates money so much..
Mmg la pg offshore ble dpt byk skit duit, 
but I think it's not what I want.. 
Biar la duit cukup2 seja yg penting I'm happy right now!! Arghhh....
Knapa la tpaksa mau kerja jauh2 dari orang yang tersayang kan?? Aish....
Well, saya tau mmg byk yg senasib dgn sya ni,
I dunno what u gurls do to handle 'this' feeling, all I know, I dun really like it..
So sad but true, it'd been 2-3 years begini but I still can't get use to it..
Even worse lagi kalu d tempat kerja pun bg tekanan, macm sya mau tampar2 tu pokok!! 
huahua...

Btw, think positive ja la, untuk meng'happy'kan diri ini, bgs sya p window shopping.. and etc.. 
Ba sepa mo kasi kwn sya?? :D 

14 comments:

memeljoan said...

Besalah tu ging...bersyukur sajalah sbb kita tidak miskin tapi x juga kaya...ehehehe, ngamkah tu?

Kris and Nadia said...

:) ya kita tidak miskin tp x juga kaya tapi berjauhan... huhu.. so sad :( ko lg pregnant, nah amcm la?

chegu carol said...

oh dear, distance relationship is agonizing. i can relate to that. hang in there kio nad. im sure tida juga forever si kris mau kerja off shore baitu.

Kris and Nadia said...

Chegu Carol~ Yes .. really like hell..hahaha.. :D ya sya mo carikan dia keja dkt dlu..miahahah :D thank you there :D

HoneyBUZZin said...

Sometimes, I guessed we ain't no choice espec our loves one has been posted to elsewhere to work and faraway.
The best thing is to start some hobby...or maybe make do some time to gym...by starting activities like this, u will enlarge your circle of friends...and stay fit too. Good Luck my friend.
Rgds

Kris and Nadia said...

Honey~ yup agree wif you :D thank you for your advice :D really appreciate it :D Ba, kali sya mo blajar memasak la ni sbg hobi baru.. :D

Mrs Graig said...

Sya pun gitu jg dulu even during 1st pregnancy sya 9 bulan tu x tngl sama husband ni....bejauhan la....smpi la akhirnya tepaksa jg sya pindah p sini kiil ni....ok la bedakat sda tp kerja pula yg tekanan....sya mau balik sabah!!!!bah apa2 pun take care of urself k....cheers

♥ AnnieMing ♥ said...

Let me be your cooking partner Nad! ^_^ (reading your reply to Honeybuzzin hehe)

Jan ba ko sedih2, he's not going to be away from you forever.. Who knows he will get his permanent transfer here kan? Cheers Nad!

Uzoeiy @ Zoi said...

Hai Nad..dui gia..mcm semua kawan yg respon ni sama nasib macam kita. Saya dapat tau sangat apa macam perasaan tu bila sorang2.Perkahwinan Jarak Jauh @ PJJ. Saya pun betul2 nda suka ni. Tapi kerajaan nda pernah mau ambil tau kesusahan penjawat2 awam yang dipostingkan jauh dari negeri asal mereka. Hampir saya mau cakap 'b****' o sama diorang ni bila time saya stress sangat jauh dari hubi. Saya ingat bila Yong2 sudah sama saya, i'll be okay but unfortunately, still not. Sebab sia masih rindu hubi, mama sama bapa sia d kampung..
Tapi sia rasa dalam keadaan mcm ni, diri semakin kental semangat. so, harap2 satu hari nanti TUHAN mengubah keadaan ni.
Keep praying and keep a song in your heart. (pinjam kata2 si Uncle Lee ni). :)

c.o.n.n.i.e said...

Nad...
Perhaps I am not the right person to comment on this but...sabar saja la k...hope Kris can get job around here so x perlu jauh² lama²...for the time being I think sabar saja....( yep easy for other to say, ko saja yg dpt rasa...)...be happy (^_^) ok...

dreamChaser said...

we understand the feeling and situation ba actually kn. why they need to be far away. but just refused to accept it.hmm...same here.
i took a one week unpaid leave from work just be with my hubbi during the recent school holiday. so,yep. money is not everything.

keep the faith there :)

Kris and Nadia said...

Mrs Graig~ wahhhh, ko tahan jg? sya maybe buli tahan maksimum 3 mgu la.. pastu mmg sya terebang la p tmpt dia..hahaha :D emmm, i think, di mana ada pengorbanan di situ ada kebahagiaan.. aiseymen :D hehehe

Annieming~ okay syl :D this friday kita p celebrate ar :D hehehe... cant wait :D

Kris and Nadia said...

Zoi~ huhu.. senteki lu :D hehee... ya byk kawan2 sya pun bgtu, tp steady ja dorg ni..berbulan2 nda jumpa pun nmpk okay, tp sepa yg tau d hati kan, kalu sya pun d skul, steady ja kunun tp bila tidur sendirian tu mcm sedih pula..huhu...ya betul, PRAY HARDER,and HARDER :D God Bless Us always :D

connie~ :D hehe... thank you for the comfort words :D appreciate it.. actuali mmg senang mo ckp, but atleast ko ckp bgtu sya tau jg ko care, aiseymen :D thank you :D

NC~ :) ya ko pun serupa nasib pula kan :D hehe.. senteki lu :D ya betul2, what i mean rupa2nya bkn duit yg bikin happy kita kan :) tp ada duit buli bikin happy jg la (positif thinking kunun) kalu ada duit buli terebang jumpa yg tersayang..huahua :D

♥ AnnieMing ♥ said...

This Friday? Celebrate apa daa Nad?

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design