Friday, October 29, 2010

Air kelapa lagi :D

 Yeah, macam terasa lama sda tidak blog pasal makanan :D
well, I didn't have good appetite during my first trimester..
but now I'm back..
Craving for food in the middle of the night, 
perut kerongcong2 tym baru mau tidur.. huh..

however, these pics here pun laaaaaama suda.. I think it was last month kali :D
Hubby took me to pigi yamcha air kelapa coz I had stomach upset the other day..
and Air Kelapa is the best 'medicine' ..
so, pigi la kami mencari air kelapa sana tuaran 
di 
Gerai Sudi Mampir :D
hehee...

and tu anty masuk newspaper cina ooo.. 
ada pengacara makanan di TV tu lagi ( I forgot his name oredi ) 
I dunno apa tu tulisan cina cakap sana, 
but I can see a "thumb up" la, ertinya bagus la tu kan..hahaha... 

Pudding kelapa and air kelapa on the house *hubby bayar.. hahaa
Actuali, I wanna try the "kelapa bakar" but perut tidak bagus tym tu kan, so next time la.. 
nanti sya blog about Kelapa bakar pula k :D


Dimakan dengan keropok lagi sedap :D hehe... trust me :D


Tu nah sana byk keropok kena jual.. :) 


And byk kelapa juga :D
and Lovi over there.. :) 

And we had "Nasi Goreng Kampung" and "Soto Ayam"
Nasi goreng kampung dia besa2 aja, hubby cakap mcm masak di rumah..hehehe...
Soto Ayam dia pun buli tahan juga la.. :D


Nice juga la .. bpatutan dgn harga dia..
macam di kampung2 jg :D hehehe.. 
Macam mau pigi lagi sana nanti :D 

okay la, till then :) 

14 comments:

♥ AnnieMing ♥ said...

Lain kali kita pigi sama2 here Nad.. Hehehe..

StellaClaire said...

Nice..wah mcm mau pigi oh..:)
LAma x minum air kelapa..

By the way, kalau preggy blh minum air kelapa ka.. saja tnya..hehe

Just said...

nad, air kelapa better minum bila sdh 7 bln.. itu yg sia tau la.. u take care k..

Vienne said...

nad..kalau early pregnancy jgn minum ir kelapa..urg bilang sejuk..nanti masuk 8 bulan mcm tu baru ko minum ir kelapa...

Kris and Nadia said...

Annieming~ Yes :) nanti kita pg tym free2 ar :D

Stella~ :D ya pg la sekali sekala :D emmm... dorg ckp jan minum air kelapa tym baby masi kecik lg :) but tu hari sya baru lepas sakit perut so minum air kelapa supaya luka perut cepat bgs :D hehee

Kris and Nadia said...

Just & Vienne ~ :) iya, ada jg annie and kwn2 yg lain bgto sya :D hehe.. dun worry sekali sekala sya minum bila sakit perut n luka perut..huhu.. :D kalau 7 bulan ke atas minum air kelapa bagus tu kan spy baby cantik kulit and jadi putih :D hehe

Vienne said...

hehe..iya...sepanjang sa pregnant last time kalau sa minum susu anmum atau enfamama misti sa muntah...jadi sa teda minum susu..lgipun durang bilang kalau minum susu mcm tu baby jadi gumuk dalam perut....btw, sa minum susu kambing bila pregnancy masuk 9 bulan..susu kambing yg fresh punya...supaya baby nda kuning...bby sa ada kuning juga tp nda tggi...cepat jak turun..

Rahma said...

yuhuu Nad :) good to hear u gain ur appetite back. btw, ada kwn bgtau sy, jgn minum air kelapa bakar sbb ada herba2. takut effect ur pregnancy. klu air kelapa biasa tu ok, tp jgn d awal2 pregnancy la.
u take care ya n the bb oso :)

Lindut said...

kalo sa pi sana sa suka makan puding kelapa
sedap...

Kris and Nadia said...

Vienne~ :D sya pun.. awal2 buli la minum, lama2 mcm lain suda sya rasa tu susu.. skrg minum susu kambing but bila tym free ja la..ehehe :D

Rahma~ :D hi rahma :D ya betul2 :D oo blum pregnant pun sya nda pernah minum air kelapa bakar ooo huhu... okay rahma thank you ya.. you too take care :D

Lindut~ :D ya btul... syapun :D hehe.. sedap tu..

izanazuani said...
This comment has been removed by the author.
PENAGRAFI said...

I'd like to come to this interesting place and have a try on it's best. :-)

izanazuani said...

Sorry commented at a wrong post. Nnt sia mau pigi mkn2 sana la ni... :-)

Kris and Nadia said...

Penagrafi~ :D ya you are very welcome to try and visit this place :D

Izan~ hhehehe... nda apa ba :D okay jom try :D nanti ble ketagih tu :D

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design