Sunday, October 3, 2010

SMK Bandaraya Shines

It's been a week since the SINDEX competition :D 
Well, saja mau post pasal "SMK Bandaraya Shines "
And actually ada mau crita disebalik kegembiraan yang kamurang nmpk d newspaper tu.. 
and it's about the reporter/ photographer ( sya pun tidak tau apa jawatan dia) of this Daily Express..
After the announcement of victory tu, kami smua bgambar la bkumpulan ramai2 dkt bwh pentas sana, coz mmg byk jg photographer suru kami bgambar.. 
Then tiba-tiba ada saturang lelaki dari Daily Express ni teriak kami infront of many people/ photographer yang lain, he said "Group photo ble ambik nanti, saya mau buat interview lagi.. U all just wasting my time.. bla bla "
then kami yg tengah berposing senyum lebar pun tkejut, n blur.. 
tapi buat selamba ja bgambar jg dgn photographer yang lain..
How rude!! budus btul.. Dia tiada pun pernah cakap mau interview sebelum kami bgambar.. 
kalau mau interview tu tanya la ba bagus2, nah kan bikin malu diri sendiri ja dpn org ramai.. 


Photobucket



Then, most of the results and news yang dia tulis sini pun salah.. so sad.. 
Actuali kami cuma dapat tu Piala Pusingan Ketua Menteri ja and RM2000 tu mmg tiada.. 
suda telefon SINDEX lg..


Photobucket

Sabun Jintan kami dapat silver medal ja and yang menang Piala Ketua Menteri is bcoz jumlah keseluruhan medal kami :D dua EMAS, dua PERAK and dua GANGSA, mengalahkan SM Sains Lahad Datu yang ada dua EMAS tapi tiada perak n gangsa...


Photobucket



and bukan guna pati buah naga..huh! 
Photobucket
So sad, suda la rude then salah2 lagi dia tulis.. bikin panas... huh...
kalu sya artis, taik la sya mau layan org rude mcm tu... 
paduli la nda masuk newspaper yang penting tidak kena layan and tulis yang bukan2.
but never mind, buang yang keruh ambik yang jernih..banyakkan bersabar :D [fullstop]

17 comments:

Steffy said...

astaga. apa mcm oo reporter gtu. odoi. pastu bnyk slh lg tu. hohoho

♥ AnnieMing ♥ said...

Kalau ko tau sepa nama dia, bagus announce sini barula padan muka dia. Pa la inda professional langsung..

Sumandak Kinabalu said...

saya pun tak paham lah paper nie kadang2...
banyak sangat typing error. kronologi cerita pun kadang2 ada yang salah...

Just said...

keja urg malas ba ni!

dreamChaser said...

Daily express? adoi,mgkin sb mentang2 dorang ni paper besar kn..jadi 'wasting my time' dia bilang. kalu nda mau jgn la ba tulis kn.
mcm terus ja sa mao komplen o..sda la salah tulis.. bekasar lagi? adadaahhhhh

ni kaki komplen ni.. (^_^)

ny way.. congrats again for ur victory :) regardless what the newspaper said :)

Alv0808 said...

Memang budus itu reporter. Anyway, a big congratulation to you..

mell said...

adoiii sabun jintan tapi guna pati buah naga what the..punya la nda make sense huh! bila sy baca this news kan sy fikir aik,lain pula yg si nad tulis di blog,mmg ni reporter la yg ada silap ni tau.

Bangga sy pernah bskolah disini :) :)

Lindut said...

congratulation!!
hahaha..besalah tu..bila sdh menang baru tu reporter terpusu2 mau pi dkt,pi ambik info..

Mrs Graig said...

cikgu nadia,

bulih ja tu ko mnta dia buat correction....klu ko request thru phone jarang reporter mau layan unless u got a good repo with them but who cares kan....

My advice paling senang ko buat statement send directly to the editor dlm ruangan aduan....confirm kana publish balik tu....

Big event like this shudnt get wrong facts....teach them a lesson of journalism etique....

Kris and Nadia said...

Steffy~ ya lo.. ada ba, ni la ni dia ni..huhu.. baru sya tau..huh!

Annie~ x tau, coz malas sya mau tau n care sm org yg bikin rusak kegembiraan sya tym tu kan..huhu.. sabar ja la..

Sumandak kinabalu~ ya lo.. heran jg ni.. bos dorg nda marah kaitu? kalu kami salah eja pun kena marah sda ooo.. ini lg newspaper ble mendatangkan fitnah kalu salah info..huhu

Kris and Nadia said...

Just~ya ba..huh.. pemalas makan gaji buta ka? hahaha ;D

NC~ ya lo.. tambirang btul ni.. bikin rusak mood org ja .huhu.. siok2 org gumbira2 trus dia ckp lg tu..huh.. :D hehehe.. terima kasih NC ;D hehehe

Alv~ hahaha.. sabar ja la.. :D thank you :D

Rahma said...

doiii... kamu tia komplen ka nad? mmg gitu tu, suka2 hati dorang jak tu tulis yg pntg ada cerita. Kami punya institut pun selalu kena jg. kdg2 our pengarah p komplen sbb tmbh2 cerita. tu la keja reporter, spice up the story! klu kt tegur pndi plak dorang marah. I think semua newspaper pun gitu.

Kris and Nadia said...

Mell~ ya ba.. kali tu reporter nda dgr bagus2 or x interview bagus2..huh.. tensen ni.. aisey :D dlu2 sya dgr student sni bagus2 n terer2 ooo :D heheh

Lindut~ Thank you :D ya la, but cara dia approach tu bikin marah la.. kami yg gembira pun tdiam jg skjap..huhu

Kris and Nadia said...

Mrs Graig~ ya ada jg cgu d SMKB tu husband dia keja sana, emm... mau jg buat correction but too late suda.. nevermind la, mana dorg mau mengaku salah tu, huhu.. ya ba, btul tu, big event mana ble salah info plus dorg sendiri co-sponsor tu SINDEX ooo buli2 dorg salah, huh.. biar la tu pihak rotary sendiri yg komplen sama dorg, nah padan muka dorg...huhu

Kris and Nadia said...

Rahma~ ya itu la ba, kesian pula jadi artis kan, kdg2 dorg kena fitnah trus rosak n porak peranda rumahtangga.. emm.. gara2 mau jual paper dorg sanggup dorg buat gitu..

BelleReoz of Ranau said...

nad> reporter cum photographer ka? sy pernah pigi DE dulu..ada satu Phtographer dia mimang agak rude..teruk juga durg ni klu malas mau karja berenti la..kasi kerja ma org yg mau kerja..

Wyne Ren @ Mauve Ocean Blue said...

You have the right to ask DE make the correction...

Salah info bulih menyusahkan semua urang...satu dunia pun susah sbb DE is one of well-known newspaper at KK...

Wasting time?...bah, jgn lah interview urang kalu mcm tu. (Dia lupa kalu berita tanpa bergambar kurang mendapat sambutan pembaca...)

Regards.

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design