Friday, November 5, 2010

Charlie St. Cloud

Hallo all,
wanna wish Happy Deepavali to all my Hindu Friends :D
to be honest I never been to "Deepavali Open House" , 
( ba sepa2 yg mau open house utk Deepavali next year, sya menunggu ni..hehee )

Okay la, today I want to post about this movie "Charlie St. Cloud" ..
and please, not to be mistaken ya.. I am not a fan of Zac Efron..huahua..


It's about a guy named Charlie St.Cloud ( Zac Efron ) lost his brother in an accident. 
Then, he also supposed to be dead but he has been given a second chance..
Jadi dia tidak mati la, but since then he can see spirit of dead people including his brother..
( Macam sya pernah dgr jg org dlu2 cakap kalu dia hidup dari mati, dia buli nampak spirit, emmm... betul ka nda sya pun nda tau..maybe ada reason napa tu org dapat escape dari mati kan.. )
For five years,  Charlie can see his brother, playing and spending sunset time together.. 
( Macam tidak buli kasi lepas la ba tu..huhu.. coz he loves his bro so much sampai dia jadi penjaga kubur daripada teruskan pengajian dia..huhu...wasted~ )
Then, by seeing spirit he can save other's lives..

Ba, kalu kamu mau tau lagi, bgs kamu tinguk la hehehe.. kasi suspen lu :D

Okay, my personal opinion about this movie~ Buli2 la, like other typical novel stories, lots of talking and imagining, a bit confusing and "huh?" .. Bikin sedih jugak la kalu feeling betul2..

My rating for "Charlie St. Cloud" is 2.8 / 5 :)
Ble la tambah koleksi DVD movies or tunggu ja kena tayang di HBO..hehe..

Okay la, till then :)

7 comments:

StellaClaire-Richard said...

wow.. i'll try look at this ;)

RoSeNoi♥A'n'L said...

Wah wah wah! kalau gini, malas la saya mo tengok movie ni.. bukannya minat sama Zac pon..
Tunggu la nanti dia punya DVD , suh adik pi beli.. hahaha.. ;D

Nad,
kindly re-link me ya. Saya suda open blog semula.. hihihi..

its http://lemonadenoi.blogspot.com

memeljoan said...

Hmm...i might want to this movie but bukan di pawagam la...eheheh

Kris and Nadia said...

Stella~ :D okay :D

Noi~ wah tkejut sya ingat sepa tadi :D ya betul, tgk dvd ja la.. sya pun tgk d cd cetak rompak..wahahaha :D *kidding :D okay noi :D relink you okay :D

Kris and Nadia said...

Memel ~ Ya betul :D tinguk d rumah ja la :) kalu menangis pun nda malu2 kan :D hheheh

nc said...

oo..gini pla cerita dia ka ni.. sa mau tingu la hehe

Steffy said...

sa mau tngk. tp sa mau tngk free :) haha DL la cerita dia

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design