Sunday, November 14, 2010

House Renovation Part 2

Yeay as for 10th of November 2010 our house renovation masi lagi dlm progress..
Install ceiling fan- checked 
Install hanging light - checked 

Install custom made cushion and furniture - almost but checked 
Bathroom almost done :) simple ja bathroom, tidak ble buat apa2, kecik ja ba..
ingatkan mau pasang bathtub tapi nda muat..huhu...


Nah ini dua org kawans yg sya bawa utk check :D Ardlina and AnnieMing :D hehehe...


Nah, jaga kamurang Annie Ming tengah buat inspection tu.. huahua :D 

Masi lagi semak2 coz tengah membikin rumah kan :D


Kitchen Cabinet yang mau install..
Kecik ja dapur ba tapi nda apa sya bertekad untuk RAJIN MASAK ni... huahua...
BETUL ni.. ( Ba sukung la sya :D hehehe )


Master bedroom blum ada apa2 lagi and in progress :D

Thank God everything's fine :D and hopefully will be fine seja :D 
Actuali pening jg kepala sya mau buat inspection rumah ni, coz hubby di labuan skrg..
Sya pun tidak tau amcm mau urus or what to inspect or expect...hoho.. 
tapi kalu nda ngam tu sya komplen jg la, dats y sya membawa konco2 utk komplen jg..miahhaha :D 

ba k la, bsuk lagi mau bgn awal ni.. next week adalah final week before holiday.. yeay...
TAPI... nah ada tapi lg.. tapi ada induksi lagi.. will talk about it later ya :D
till then :D

8 comments:

Willie a.k.a Reptoz said...

Bila dah siap nanti mesti cantik. Kami punya rumah masih blom siap lagi. Harap harap next year dapat masuk pindah sudah.

RoSeNoi♥A'n'L said...

Wah.. terus nda sabar ni mau tunggu siap... Nad, sy kompius ni.. kenapa ada 2 entry ni.. hihihi..

Kalau sy kan..sy lg suka toilet kecik.. nda mau bha terlampau besar.. sengsara mo cuci hahaha.. sy ni suda la suka mencuci toilet kalau mau mandi..

memeljoan said...

best la kan buat house renovation...bagus la buat awal2 ni sbb nanti bila basar sdh tu perut, berjalan pun malas...ehehhe

AnnieMing said...

Yeah inda sabar tingu hasil dia nanti.. ;-D

CaRoL said...

bikin jelesss~~ huhu, sa pun x sabar mau ada rumah sndri la ni.. btw, cantik tu lampu gantung2, i like :D.. can't wait for 'house renovation part 3' hehe..

Kris and Nadia said...

Willie~ ;) cross our finger :D nda apa, kami pun tunggu dari tahun lalu jg ni :D cepat tu masa blalu :D

Noi~ hahaa... sya pun baru perasan ada dua post :D hehe.. suda delete satu :( and skrg sda siap tu rumah, next week ble pindah masuk da but mau tunggu hubi lu :D ya betul2 :D tapi sya mau ada bath tub ..emmm nda apa la, nanti la rumah besar baru ada bath tub :D heheh

Kris and Nadia said...

Memel~ ya ba, tapi sya tinggal tinguk ja, Madam ba kunun.. hahaha.. :D

Kris and Nadia said...

Annieming~ aiseymen :D ba buli ba :D house warming nanti k :D

Carol~ :D hehee.. jan ba, di sebalik membeli rumah ada jg kesengsaraan :D hoho :D alah teda sda part 3 .. siap suda :D hehehe

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design