Saturday, November 6, 2010

House Renovation

 Halo again :D 
Yeay, about our condo  that I told you last time :) 
It's under renovation now :) 
The designer told us that it will take about 1-2 weeks..
coz need to Custom-made furniture according to interior design drawing..
*I want to share the design here, but wait till this reno finish first then we compare the real and design drawing ya.. 
kalu tidak cantik jaga... huahua.. :D 

Mirror and air-cond already installed..
Gambar ini sengaja sya kasi blur..huahua.. 

 And the tools.. 

 WK group has set up some rules for working hours and renovation application & approval..They are:
  1. Renovation/ Delivery / removal works are restricted to the following hours; Mon- Fri at 9am to 5pm, Saturday at 9 am to 12 noon ONLY, hacking hours 11am - 2pm, Sunday & public holiday STRICTLY NOT PERMITTED ( supaya jiran lain ble rehat ujung mgu, bukan macam jiran sya skrg ni, tym2 hari sabtu and hujan2 yg siok mau tidur la dorg pg buat renovation/ potong tiles etc, Sh** btul..Mengganggu ketenteraman awam btul la.. ) 
  2. The contractors must register to WK group,deposit, must send copy of IC, plans, work schedule etc..
Malas sya mau tulis sini, satu buku ba ni rules dia.huhu...

Lots to think and choose and manage..
Money come and go easily .. arghhh!!! ( T_T )
but never mind, life must go on just as money.. hahaha..
I should be thankful coz I'm married, pregnant, have a car, have a house.. what else do I want kan :D
Well,there is a lot of plans to be done, hopefully everything's going well and fine..
Oh God, I need you always :) Amen *finger crossed

Can't wait for the house to be ready and to move in :) 
I wonder what it's like to have our own house and to live alone ( I mean 2 of us seja ) :D 
nasib bukan rumah besar, kalu tidak lagi la sunyi sepi tu kan, dengar kentut cicak ja la..huahua..

Okay la, till then..

14 comments:

Angel said...

Wah. Best o. Kamu hire interior designer ka Nad?

lol. Kentut cicak lagi tu. Wonder mcmana bunyi kentut cicak. lol

RoSeNoi♥A'n'L said...

HAHAHAHAHAA sya terketawa plak yg pasal kentut cicak tu, gila oh nadia, baru sy tau cicak pon pandai kentut oh.. wakakakakakaa...

Bestnya, ada ruma sendiri.. :):):) envy you~

hopefully semuanya berjalan lancar seperti yang dirancang kan :) Aminn..

Agak-agak bila baru siap ni Nad?

PENAGRAFI said...

Hi Nadia, so cannot wait to see the outcome. I hope I'll soon have what you already have. :-)

AnnieMing said...

Yay! Berubah rupa sudah rumah ko since yang kami pigi visit aritu. Keh3..

Mrs Graig_Kenny said...

Syok baca psl urg msk rumah baru and renovation thingy ni..m missing my own house d kk also..huhu..bah, keep on update the outcome k :)

Vienne said...

woww... siok...u r one step ahead la nad... im married, got a son, got car but no house..actually we are planning to get a house tp tggu balik Penampang dulu..which is lama lagi mo pindah balik sini...huhuhu

Kris and Nadia said...

Angel~ :D yup .. byk mau belajar pula pasal interior design kan..hoho.. LOL sya pun actuali nda pernah dgr kentut cicak, maybe kalu taaalampau sunyi, kita buli dgr tu kan..miahahaa ;D

Noi~ HAhahaa.. ko ni, main2 ja ba, sya pun x pernah dgr kentut cicak :D hehehe... aiseymen, jan envy ba noi, ko pun beli la satu :D Thank you pray for me k :D maybe sebelum cuti skul siap da ni :D *finger crossed

Kris and Nadia said...

Penagrafi~ Hai there :D yup me too cant wait for the outcome :D hopefully everything's okay :D

Annie~ ya berubah jadi samak kan..miahahaa :D

Kris and Nadia said...

Mrs Graig ~hehehe.. actuali sya pun suka kalu baca org lain pya update kalu dorg renovate, siok mau tgk gambar kan :D okay will update again next week k :D

Vienne~ Aiseymen :D thank you :D ba buli ba tu, kalu d penampang lagi rumah besar lg tu ble buat atas tanah sendiri kan :D bagusnya tu, tu next 5 or 10 years kali baru kami dpt buat :D hehe.. kumpul duit lu :D

StellaClaire-Richard said...

wow..hse reno..good luck... ;)
btw, u've been tagged :)

nc said...

kentut cicak a. hahaha

mm..memang best kalau tinggal di rumah sndri.. esp sometimes when u dont want companies. hehe..tpi kdg2 pndai boring..sb tu bulh dgr kentut cicak. so.. kalu sia..cewah.. suka tukar2 environment. kdg2 di rumah sndri, kdg2 di merata2 rumah family yg lain hahaha..sb best :)

all the best to ur renovation too ya. ya.. mesti mau kasi banding tu yg dorang design n yg betul2 kena buat kn. kalu inda.. suruh dorang buat balik. :)hehe

Kris and Nadia said...

Stella~ :) thank you :D okay will do the tag later :D

NC~ Hahaha.. main2 ja ba :D hehee.. ya betul2.. mana tau ada satu2 masa kita mau alone2 kan, then kalu ujung mgu ble p melawat2 kunun..wawa.. :D and I cant wait christmas :D yiii mcm mau open house ooo :D hehehe... OKay, ya btul2, mau tgk amcm kualiti dorg :D hehehe...

debrajill said...

waa~ syok nya~ yeah do update with ur house renovation nadia~ yang mau jua tau ni kan~ hehehe

Just said...

sia pun angan2 mo stay yg kami2 ja tp it's impossible. kesian mumy sia saturang2 nnt.. she needs to stay with us.. :D

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design