Thursday, June 18, 2009

Makan!!

At last, dapat juga sya post..
bukan sya nda mo post, tapi ntah ni blogger home nda dapat posting sya pya post..huhu..
For your information, recently I became very thin..
which makes me feel weak and low-power..huahua..
I never care about my weight or size coz my body susah mau 'naik berat' tapi turun berat cepat pula..
paling2 pun around 45-48 ja berat sya..
I dont mean to bragging ka apa di sini..huhu
Actuali, my point is i dunt like and uncomfortable jadi kurus ni..huhu...Before
After

I like yg dlu2 montel2 cikit, slalu kena cubit oleh hubi..huahua..
Jadi kurus nda juga best pula ni tau.. mcm lemah n tidak bermaya btul..huhu
I really lost weight maybe becoz talampau byk keja which i'm not very use to it..
and miss my hubi so much.. huahua...
now ada hubi cni, so project kami mau p JALAN-JALAN CARI MAKAN...huahua..
1 ) Makan di sana Jothy's Curry House Api-Api Centre..
This is called " Nasi Briyani Ayam"This is Tosai.. hubi cakap "biasa seja" This is Chapati..hubi cakap "This is nice!! "

Sepa ada tau tempat makan yang sedap2 bagi to ar.. mau makan2 ni..
Perut sya terbuka selera..huahua..
Will blog about food lagi .. tunggu.. lambt ba mo upload..huahua..

42 comments:

^eStHeR^ said...

ya oh nadia, nampak ni ko lost weight suda (dari tu gambar la :p), huhu, mesti byk kerja kan.. Saya pun operasi mau gain weight ni, tp susah tul mau naik, bikin habis beras di rumah ja :p

Mummy Zuan said...

bestnya nad if sy macam ko..turn senang,naik susah...terbalik kita nie...

♥ AnnieMing ♥ said...

ya bah nad, paling nampak ni ur sudden weight-loss.. tapi kalau sa jadi ko, sa paling bersyukur! hehe.. mm, mana tempat makan paling best sa rasa aa.. sana upperstar pun not bad bah, try the pizza.. ask stella her testimonial of its pizza.. uuu sedap sampai menjilat2 piring o0o! where else aa, sana lintas pun ada satu spot makan yang paling laku, but i fogot its name.. hehe.. bah pi la makan sementara maC buli makan semua & inda pandai berat2.. huhu.. sa teda suda peluang buat gitu

Kris and Nadia said...

^eStHeR^ - halo est.. hahaha ya ba.. banyak jg keja.. byk fikiran and ada penyakit rindu lagi.. mandi tak basah, tidur tak lena, makan tidak kenyang..maihahaa... ya ba.. ko pun makin kurus ni sya nampk tu hari..hihi.. ba sama2 la kita beroperasi ar...chayo!!


Mummy Zuan - halo mummy zuan .. best tu best jg kan.. but ada pros and cons.. kalu cepat kurus ni, tpaksa mau bebelanja lebih utk makan spy maintain badan.. kalu nda byk makan jadi talampau kurus n nda siok..huhu.. panat ba kurus ni macm nda cukup vitamin..hihi..


♥ AnnieMing ♥ - hi annie.. ya kan.. nampak kan..huhuhu.. annie, be careful wut u wish for..hihi.. coz nda best pula talampau kurus ni.. btul i tell u..hihi.. ya ka? sana sedap ka? ba .. nanti bsuk petang sya p cuba ni.. lapar sda ni..tapun..ya sementara kita ble makan, makan la kan.. nanti sakit2 and tua suda teda gigi, susah suda tu mau makan..hihi..ada ba peluang ko.. ada tu "MF" kan.. :) ble ba ..

FL Feinier said...

halo.. jan marah ar sya menyampuk.. hehe.. first, sya mo komen pasal tu pic ko.. dr pic ko tu, cam ko sama kes dgn si Benjamin Button ja..pic before, cam selepas kawin..pic after, cam jadi sumandak balik.. haha.. skali tingu2, istri org dah..

tmpt mkn yg best, erm.. sya kurg expert klu d KK..tp, p lah makan ikan masak steam.. mesti menambahkan selera... ikan ni, kalu kena cara masak.. ble jadi pmbuka selera..berat naik pun, tak memudaratkan.. "Smoga Berbahagia"..hehe..

Notes: sya ni, mkn brabis pun nda pandai gumuk2..sedih betul.. huhu..

Sarah said...

adedehhh... kalau la sa mcm tu gumbira buli makan suka hati hahaha. I love Indian food. Jothy's tu mcm nampak sedap oh especially the nasi briyani yumm...

D.L Sumunie said...

Alamak nadia..sumunie jadi mengidam pula nampak itu nasi beriani. rasa2nya ini hujung minggu mau pigilah makan. lama sudah enda makan yang ada sikit pedas sebab masalah perut sensitif..:(

Amiey Alen said...

bah...sama la kita ni.... Dulu sia ni agak montel, now kurus... nda tau banar ka tia... tp byk tuh yg kasitau sia ni makin kurus... tp for me, bagus tah... :D

http://amieyalen.cyrildason.com

rahma said...

hi nadia... ya oo nmpk betul beza ko duuuluu... tp sy suka ur hair yg dulu2 tuh, curly2... cuteee betul..

btw, ko mkn spirulina la, blh kasi kurang metabolisme n kasi naik berat. before kawin sy mkn itu la... naik oo... ^0~

april RD said...

ya la o....gila berbeza...kasi tau sia sikit mcm mana mau jadi kurus sbb sia ni sng naik tp susah turun...... cepat kongsi sama sia hehehe...mau kurus ni....

Willie said...

Capati? Wah! Kegemaran aku itu..habis ku hentam...

Tapi kan? jgn terlalu gumuk yeah? nanti susah nak beli baju baru. Hahaha

chegu carol said...

Sa pun mcm ko jg bah nad...masi istudi montel2...i was a normal 50-52kg before. bila start kerja, trus turun pi 46-47kg until now.
at first mmg sa tia comfy with the sudden decline apa lagi bila kwn2 selalu ckp sa sakit lah, gini lah gitulah...but as time passes by, i got used to it. and apa lagi aftr mcm2 cara mo kasi naik berat tidak juga pandai naik, i gave up. This is how I am now so be it.

gracie said...

chak!!!
aku baru tidak aktif blogging brp minggu ko suda jadi kurus..wakakaka
ko mkn la byk2 bah..kompem naik badan ko 2 ngeh ngeh

Carmelliny said...

ya,mkn lh ko byk2 Nadia..ko nampk sdh sa real live kn..kalo sa bleh transfer lemak sa nie,sa bagi sma ko oh..hahaha..btw,nah,konfom lh ko tu sa nmpk hri tu kn..hehe..sa ada sdh tu Sims 3 tapi ndak tau apa mslh tu,sa msuk jap pndai hang..pas tu sa reinstall blik,ndak dpt dh msuk lngsung.. :(

nc said...

atukkkoiiiii..wat hapen..
takajut sa tgk gmbr ko yg kurus o..
..begitu la ba kn,, kalau telampau rindu.. tmbah lagi bnyk keja..kesian o.. (padahal..sndiri ni sama haha)..

mmm..don wory2 cigu..setiap kali rindu.. makan makanan sihat2..cewah..n..kalau banyk keja.. kasi biar ja smua tu keja..hahaha.. utk beberapa ketika.. n..minummmm dlu.. - minuman sihat.

:) pasti ceria n happy slu

Mama Mia said...

alamak Nad, ketara butul la youer weight-loss. Tapi, pandai2 la ko jaga kesihatan kio. Kerja, kerja juga tapi yg penting sihat.

tapi, yg sebenarnya, sia jeles juga sama urg yg high metabolism ni. makan byk pun inda gumuk :)

Alviana said...

kalau bole transfer lemak sy ni sama ko, kan siok hehehe..
sy berabis mau kasi kurus badang, ko pula siok2 pigi jalan2 cari makan.. siok oo.. hehehe..
anyway, u still look cute. mcm kate moss. :)

gud luck to u & hubi hehe

Connie said...

tlampau kurus la Nad....macam dilanda problem hebat pla trus rupa ko ni......kasi naik sket lg....mkn cheese....tp jgn tlampau la....nti pancit tyr keta ko...haha jk k.....

Zoi said...

Elo nadia.sa rasa sebab ko rindu hubby ko ba yang buat ko kurus tu. teda sebab lain da..sebab sa pun mengalami hal yg sama. terdouble lagi sebab mau rindu baby lg.

Kurus takpe, yg penting badan sihat. Jadi, saiz doesnt matter la kan actually. Maintain sihat ja. paling penting.

belleOFranau said...

nadia....OMG!! u have to gain weigh lah hun...im serious...

HoneyBUZZin said...

I like to see the 1st picture..when u r more chubbier and that curly hair. Very very sweet..
Kesihatan itu lebih penting...take Care

Vienne said...

how i wish mcm tu..
sa asal makan banyak saja, trus naik 3kg...hooooooo
sengsara i tell u..
so i have to be very careful with my food intake..

Kris and Nadia said...

FL Feinier- hoho.. tidak marah ba.. doi, mcm benjamin button lg tu, nanti sya jadi baby la kunun ni..miahaha.. *kidding :)

Ikan steam mana yg sedap ar? kalu ikan2 ni nda brapa ba sya mau makan.. takut tercekik tulang...huhu..ya mau makan yg sedap2 la ni kan.. :)

Respond to notes : huh.. sama la kita ni.. ini yg bikin bankrupt kan, mkn byk2 pun nda pandai naik badan.. mcm penyakit ja..huhu..

Sarah - hi sarah.. huhu, ya ba.. siok jg ble mkn2 but yg bikin sakit hati, badan kurus n mcm nda bermaya ja .. huhu.. sya mcm 2nd tym pg mkn indian food.. emm.. my review for the food- buli la biasa2 ja.. :) nyum2 juga la :)

D.L Sumunie - hi sumunie.. wawa ba pg la try mkn sana jothy's :) hihi .. adui2 sian sumunie kan, sya pun ada jg masalah perut ni, but ble jg terima yg pedas, cuma lidah ja la susah mau terima yg pedas2..huhu...

Kris and Nadia said...

Amiey Alen - hi amiey :) wawa ada jg yg sejenis sm sya ni kan..hihi.. wah good for you.. sya mau badan blk mcm dlu.. skrg talampau kurus, baju sya longgar2 smua..huhu.. :D nda best :) sampai ada murid tanya "cigu, napa cgu pya baju besar? " huhu..

rahma - hi rahma.. ya ba kan.. ketara oo kan.. huhu.. ya, same wif kris.. dia pun suka rmbt mcm tu, but saja mau try stail lain kan..miahahha...

Spirulina?? emmm.. ba nanti sya p try cari ar.. spirulina yg sedap2 sya mau cari.. :) sikit lagi sya mau beli appeton weight gain..hihi..

april RD - hi april.. berbeza kan? tapi nda gila..hihi.. *kidding... mau jadi kurus, sya rasa senang, jauh kan diri dr yg tersayang, bykkan stress, n fikir la yg bikin stress, miahahaa.. *kidding.. but itu la yg menyebabkan sya kurus..miahaha...

Kris and Nadia said...

Willie - hi willie, ya capati sedap pula kan.. :) hihi.. huhu.. ble ba, yg sedang2 sahaja kan..hihi...

chegu carol - hi chegu carol.. yeah ada kawan sya jg.. ya sama la tym studi montel2 ...me normally 47-48kg now jadi 44 kg.. huhu.. teda jg la beza sgt maybe tulang sya berat..miahahah... yiii, sama kes la kita.. sya pun nda comfy, mcm org ingat kita sakit kan, and their espression makes me feel bad- like "Nad, napa ko kurus ni?? ko sakit ka? adui talampau kurus ko ni.. takut sya tinguk" and actuali sya pun takut tgk diri sya kurus..huahua... but mmg low-energy la most of the tym maybe makanan tu ntah pg mana..huhu.. jan gave up.. cini d komen ada jg tu yg rekomen utk kasi naik badan ( look at rahma's comment- tq to rahma ).. mesti sya mau kasi naik berat jg ni sikit..huahua..

gracie - chak gracie :) ya ba kan.. miaahhaaa.... teda ko n NC teda kawan sya makan ba .. :) hihi.. *kidding.. suda makan byk2 yg pelbagai jenis makanan lagi, nda pandai gumuk2..huahua... maybe mau mkn org ni..miahahaha *kidding lagi ...

Kris and Nadia said...

Carmelliny- hi carmel :) hihi.. ya oo sya suda nmpk ko..hihi.. ba ble ba kalu transfer2 ni, byk jg kwn2 sya d skul mau transfer..hihi.. ya ba.. konfom la tu,napa ko nda lambai sya? hihi.. sya takut salah org ba, tp sya tgk jg n fikir 'mcm kenal ja' ..hihi.. ko buat apa sana? rajin oo ko p bjogging kan? ko p bjogging baitu kan?? :) hihi

alalala.. napa nda dpt??? emm.. apa yg dia mau?? aiyai.. sya nda sabar ni tau mau main the sims 3..mesti siok tu.. :)

nc - hi NC :) atokoi.. jan ko tkejut..huahua.. ya begitu la tu.. tau juga ko :) sama la kita ni tau..hihi.. btul2.. sama la kita ni kan.. kalu sya stress n byk keja sya, apa sya makan pun ntah pg mana.. membuang bukan main jarang lagi.. bgung sya.. ntah apa d perut sya ni..huhu..

Thanks.. ya sya pun fikir i need some vacation or wut..huhu.. :)

Mama Mia - hi mamamia :) hihi jan tekezut.. ya tu la ba.. mami sya pun ckp jaga kesihatan.. but i never skip lunch n dinner woo..adoi2.. hi-metabolism ni kuat bpeluh.. tidur pun ble bpeluh.. sengsara eh, apatah lg tym panas2 ni.. bpeluh bekali2 ganda.. huhu..

Kris and Nadia said...

Alviana - hi alviana.. ba ble ba.. sya mau juga ni.. dgn rela hati..:) hihi.. kurus badang lagi tu..hihi.. cute ba kalu ada isi... actuali lelaki suka lg tgk ppuan yg ada isi drpd yg kurus kering kontang.. :) jalan2 cari makan ni bikin kasi abis duit ja, makan byk tapi nda jadi lemak .. huhu bikin rugi tul.. :)

Kate moss?? hihi.. gud luck to you too :)

Connie - hi connie :) ya agree wif you talampau kurus ni..huahua..makan cheese ble muntah woo..miahaha :) ba sya mau p cari makanan blemak tgi la ni kan :) nda apa tayar bgs pya nda pandai pancit..hihi.. :)

Zoi -halo zoi :) hihi.. ya ba kan.. ko lagi ada baby kiut.. mana ble lupa tu.. kalu sya pun nda ble ooo... ya ba, kurus nda apa yg penting sihat, tapi kurus mendadak ni mcm nda sihat ja..huahua.. :)

Kris and Nadia said...

belleOFranau - hi belle.. Oh My.. jan ko tekejut.. :) ya i want to gain weight la ni.. apakata ko blanja sya makan..miahaha :)

HoneyBUZZin - hi honey :) thanks ..ya kesihatan tu mahal kan.. huhu.. teda yg ble tanding :) u take care juga k :)

Vienne - hi vienne :) wawa.. be careful wut u wish for.. :) hihi.. ya tapi kurus mcm sya ni pun sengsara tau.. huhu.. ba kita transfer2 lemak la kalu ble kan.. :) hihi... ya b careful dng pemakanan.. mesti pastikan bersih juga tu kan :)

izanazuani said...

Nadia, topik makan mmg sia paling suka. Sia terbalik pula sama ko, masa study dulu sia kurus berabis. Bagus lagi ko tu 44kg, sia dulu pernah cecah 35kg, jan marah...

Nadia, kurus nda apa, yang penting sihat. Tapi sia perasan juga masa sia kurus dulu sia teda tenaga oh, bila sudah naik sampai 51kg skrg ni, mcm jadi kuat pula sia ni.

Anyway, I'm not so sure if this works to others, tapi dulu mcm2 sia makan mau tambah berat. Itu Appeton weight gaim byk sudah sia minum tiada kesan langsung.

Bila sia abis study sudah sia janji sama diri sia mau kasi naik berat badan. So, I drink susu dalam kotak setiap hari, at least 2 kali sehari. Bila sudah kawin, hati senang bertambah2 lagi.

Sia suka sia chubby2 ni tp hubby tidak suka sbb byk fats. So sia pigi jogging, but still byk mkn.

Main thing kalau mau kasi isi badan, hati mau senang...

Kris and Nadia said...

izanazuani - hi izan.. :) hihi.. wah!! gila eh sampai 35kg lagi tu.. punya kurus n kecil.. adui2.. sya nda ble imagine kalu sya 35kg woo..macm tiang kali sya..hihi..

ya.. but kurus tu sihat ka?? emm.. sya rasa maybe yg sedang2 tu sihat la.. ya sama la kita.. tym2 kurus ni teda tenaga kan.. huhu.. wawa sya pun kalu 48 kg gitu sya rasa sihat sda.. :) hihi.. oh ya ka? appeton tu nda bgs?? thanks for sharing :) nah ini yg bgs ni kita share2 :)

oh mau minum susu ka pula? but susu ni macam terasa penuh krim n blemak oo kan.. kalu minum susu trus rasa kenyang trus nda mau mkn lagi.. nah tambah kurus tu..hihi :)

Yeah.. i like that ur phrase "Main thing kalau mau kasi isi badan, hati mau senang " .. TOTALLY AGREE WIF YOU.. mesti mau happy2 kan baru berat naik and makanan terasa lebih sedap.. :)

chegu carol said...

Hehe...sa pernah try appeton weight gain, makan spirulina, minum susu 2 times a day (i still do), makan full meal 3 times a day...but my weight remains the same.

mmg sa worry but bila ada satu kwn ckp, "jgn lah bah susah hati ko kurus. asal ko rasa diri sihat and nothing wrong with you, feel blessed la. Ada urg punya lah berabis mo kurus, x dpt kurus."

so itulah sa x peduli sdh about wanting to gain weight or not as long as i feel healthy.

tapi nad, kalau ko rasa mmg mcm low energy, mungkin mmg penat kerja and kurang energy intake lah kali tu. :)

Carmelliny said...

hehe..ya..gumuk kn sa..haha..sa pn takut salah nampk orang bh sbnarnya..apa sa buat sna?sna lh sa tinggal..haha..satu tpt ja kta tinggal oh kn..bjogging lh kunun tu,mau ksi kurang lemak..hehe..
ndak tau npa ndak dpt tu..nnti sa tnya kwn sa minta tlg dlu..

FL Feinier said...

Wa, si Chegu Carol.. samalah kita ni tau chegu Carol.. sya pun brabis uda makan pun, nda jg pandai gumuk.. sampai kan, sya punya kwn2 pun heran bah.. bap, sya minta nasihat dorg kan camana mo gemuk.. dorg cakap, makan itu ini lah.. so, tiap2 hari, sya makan ayam ja, telur, kdg2 daging, dan sya nda mo joging bap pelihara lemak(wahaha), tapi, masi gak kurus.. cian ni sya.. teda pluang sya mo jd macho cam abg Polis.. haha..

Hi Chegu Nad(mrs.Kris) hehe... dtg balik ni mo membebel cni.. haha...

Tapi kan chegu, pic cigu yg chuby2 skit tu, mang kiut lah cigu.. kalu banding yg skrg ni,..aya..cian eh.. hehe.. tapi, sya rasa, chegu ni kana penyakit bah ni.. pa nama tu penyakit tu ar.. penyakit "teroverqiut".. haha... so, skrg nda over uda...haha..

tapi yg betul(surius uda ni), sya rasa cigu stress bah ni..byk keja and jauh dr hubby kot.. tak pa, yg ptg cigu sihat.. btul jg tu komen kwn cigu di atas.. hehe.. well, owez be happy cigu... hehe..

ron3103 said...

ya la nadia, yg last time kta jumpa tu pun sa n lmer notice ko makin kurus... ba makan la secukupnya n kerja palan2, kesihatan comes 1st!:D

Kris and Nadia said...

chegu carol - hi chegu carol :) selamat dtg balik :) wawa.. byk juga ko makan :) ya ba sepa yg nda worry kena cakap gitu kan, dgn nada suara yg serius lg, nah menggelabah la kitaorang :)

Ya ba.. sya bkn juga nda bsyukur kurus ni, but takut2 sya ada penyakit yg 'silence killer' kunun ni..hoho.. actuali i really never care about my weight ba.. dlu sya pernah juga mcm mau jadi chubby2 ckit ( lebih chubby dari the 1st pic tu ) but sya rasa okay ja.. sya rasa lebih selesa ada gumuk sikit drpd talampau kurus ni tau.. huahua... tu la mau buat hobi jalan2 cari makan ni.. :)

Ya agree wif you, maybe la banyak keja or shud i say byk fikiran :) n kurang makan yang sepatutnya la tu kan :) huhu..

Apa pun, now i think i shud take it easy :)

Carmelliny - aik.. nda ba.. but ada gumuk ckit la dr gmbr ko :) ( jan mare ya ..hihi ) wah.. ko tgl sana? sya pun tgl sana.. dkt ja la kita ni tau..miahaha...ya satu tmpt ja kita tgl ni.. sya ingat ko sana keningau.. :) ko tgl sm kwn ko ka tu? :) wawa rajin oo kan bsukan.. sya lama sda ni nda bsukan, sakit2 trus badan sya kalu bsukaneka..huhu..

ba ba.. kalu ko dpt main suda, kasi pjm la sya.. sya pun mau siok2 main jg ni.. :) hihi..

Kris and Nadia said...

FL Feinier - wuahahaa.. rupanya byk pula yg sejenis ni kan.. makan byk pun nda pandai gumuk, bikin tensen.. apa la guna kita mkn kalu nda jadi lemak bikin tenaga..huhu.. :) aseymen.. ya ba kan,kalu lelaki, sya pun rasa nda brapa ngam kalu talampau kurus.. (adui, jan terasa ar.. :) ini utk my hubi juga ni, dia brabis mau kurus but sya ckp okay pun badan dia skrg..hihii )

sepa2 pun dialu2 kan dtg balik :) hihi..

ya tu la.. maybe btul la tu pepatah,bila rindu , makan tak kenyang.. huahua.. ya yg penting happy2 then makan apa pun rasa sedap :) nyum2..

Thanks you all :) byknya sharing yg sya dpt ni.. bagus kita share2 makanan lg best..miahahahaha :)

ron3103 - hi ronne, ya ba kan :) byk juga yg ckp bgtu dgn sya.. dorg sharon, anet, carol, angeline pun ckp sya kurus.. takut dorg tgk sya.. dorg ingat ada org dera sya sampai jadi kurus..miahahaha.. ya :) maybe mau p tgk wayang and happy2 slalu kan..miahahaa.. :D

Vienne said...

wut ever it is Nad..yang kurus2 ni slalu ada masalah with cholesterol..so jangan makan terlampau yang berlemak..btw, kesihatan paling penting...kurus ka, gumuk ka, yang penting jaga kesiahatan..

Kris and Nadia said...

Vienne - hi vienne :) ada masalah wif cholesterol?? emmm amcm tu ar?? nda faham sya :) hiihi.. ya tu la ba yg penting jaga kesihatan, sya rasa sihat kalu makn banyak2 n sedap2 supya terasa lebih bertenaga ni :) hihi..

Ariadne said...

nah kan..mmg nmpk gila c nad ni jd kurus..haha..anyway..cntinue to eat more!!! jeng3..makan..makan..makan..

Kris and Nadia said...

Ariadne - hi there stefy :) ya ooo.. mau jalan2 cari makan ja ni.. huahua..
:D

Carmelliny said...

hahahahaha...nah kan..i know,it's ok.sa d keningau study tapi cuti kan..no lh,sa tinggal sma family..yg kwn sa joging tu anti sa.sakit bdn tu lh bikin sihat tu..haha

bh,nnti sa inform ja ko klo sa dpt dh me kio

Kris and Nadia said...

Carmelliny - hi carmel :) ooo sya ingat ko sini study :) hihi.. ooo rajinnya kamurang bjogging ni tau.. kalu sya, sya pg window shuping lama2 sana 1B , dekat ja kan.. miahahaa :) okay ba kalu ko.. bgto ja k :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design