Wednesday, June 24, 2009

Revenge of the Fallen

Yeah2, yesterday we went to watch Transformer 2 at 1B..
Nasib ada kawan tulung beli tiket, pya banyak org pg tgk..
3 hall penuh ni..
My friends pigi beli tiket jam 4 pun full suda, and
seat kami dapat 4 barisan paling depan.. wohoho..
But meriah juga woo.. :)


No doubt...
this movie is superb..
Banyak lawak and nda buring..
Banyak action and nda bosan ..
hihi..

Lama woo ni movie 2 jam 25 minit.. huahua..
tapi rasa macam nda cukup ja .. I want more!! :)

My Sinopsis :
- Sam masuk kolej, he discovered symbols in his mind..
- itu robot called 'the Fallen' mau balas dendam..
- Lawan punya lawan, Optimus Prime mati.. ( Sedihnya .. macam hopeless pula teda c optimus )
but at the end, Optimus prime hidup juga ba ..
-Nda mo cerita lebih2 la, nanti nda siok kamu pg tgk kan ..

I give 4.7 over 5 + 2 Thumbs UP!
siok woo.. !!

19 comments:

chegu carol said...

:)
everytime sa baca urg pnya blog yg ada movie review aka spoiler...sa selalu teringat one of my friends ..blogger juga yg sangat pantang urg tulis psl spoiler. she even blogged about how she hates it so much (psl ada satu kwn pigi tulis tu spoiler sana shout box dia). but of cos, it is only normal la kan. some ppl like it, some ppl dont. for me i dont mind.

mau pi tingu this weekend juga.
a much awaited movie.

Kris and Nadia said...

chegu carol - halo there chegu carol.. emm.. hoho..kalu sya pun dun really mind, kalu sya mau tau crita dia baru sya p baca tu 'spoiler' kalu mau rasa surprise sya nda p baca :) sumtimes spoiler ni bgs juga spy kita nda membazir duit p tgk wyg kan :) hihi.. okay p la tgk :) i think 1 mgu ni maybe full house seja tu cinema :) hihi.. enjoy it

Sarah said...

the movie is so siok di sini, all tickets are sold out until next week. mana mau cari!!!!

^eStHeR^ said...

Siokk! i watched today, hehehe.. gonna watch 2nd trip lagi ni soon, sbb I promised my younger bro to watch this with him, tapi sy terpigi sama kwn lain tadi, nda tahan godaan tu transformer ba :p the 1st transformer pun saya watch twice di cinema juga ni :)

♥ AnnieMing ♥ said...

hai nad.. sa pun baru tingu itu movie tadi.. hehehe.. best betul o0o kan! wuhuu~! inda sayang $$ membeli tiket & tingu itu transformer tau..

FL Feinier said...

"""""""Tadi sya tingu Sin chan.. siok juga, nda buring...5 minit.."""""" <----(Spoiler kah ni) haha..


Notes: abis lah smua cigu2 kalu sya yg jd anak murid;))

april RD said...

Mmg gila movie ko ni nadia..heheheh.. ba nti la sia p tgk, balik KK dulu, mau kemas barang dulu ni, nda pandai siap2 mengemas.....

Emillia said...

Kmu buat sia ni nda sabar mau liat ini movie.... :D

gracie said...

aku tggu kurang2 urg dulu baru pigi hehe..

Carmelliny said...

mau jg dh pi tengok kalo muka ndak bengkak sblh..hehe

LEon said...

Glad you like. I havent catch it yet.

memeljoan said...

sa pun mo p tgk la nnt ni...

Willie said...

I can't wait to watch

FL Feinier said...

sya uda tingu tadi.. siok gila ne... mula2, sya dgn kengkwn p Gurney Plaza.. tp, sold out.. pastu, p Queensbay Mall.. yg jam yg jam 7 penuh..nasib yg jam 9.15pm, ada lg utk kmi 5 org.. sioknya.. nda rugi $ sya walau pun mahal.. hehe.. neh, nda uda sya jeles ne.. slain, tu Transformer, sya nampak lagi tu Iklan Lux.. wakaka..

JPP Papa said...

aik... my comment went missing...

glad that u've seen it too. The best movie ever. Even my son Josh got so excited about it.. we watched at Cathay Cineplex at 5:45pm Tuesday.

Yg best tu ada transformer twins yg gila2 funny but very strong! LOL~

nc said...

always love ur movie review.
thanks for the insight. u know wat,, u can be a great movie critic o ni tau..haha - not a spoiler at all. dari mana juga ba pla ni term 'spoiler' te create ni a.. hehe.. nothing is being spoilt if one doesnt read it kn. (^_^) actually ter baca komen chegu carol di atas. no offense. just a friendly thought.

Evelyn LG said...

Hi I'm new to your blog :).. I don't mind on the spoiler tho' .. janji jgn crita satu movie ok la.. :D .. sbb sometimes I oso want to know sikit2 pasal to movie bah

rahma said...

hi nadia.... ^-^
best kan ni movie!!! sy tingu 2 kali oo... heheheee

Kris and Nadia said...

Hi ALL...

sorry.. i've tried my best mau reply all your comments but u know la ragam tenet kan..hohoohoo..

mimang ni movie best ba kan.. sya pun mau pg lagi ni tau.. tgu ckit org dlu :) hihi..

About spoiler tu... emm sya no comment ba :) hihi.. coz it's up to the person who read it.. i mean, kalu mo tau baca la brabis tu review, kalu nda mau tau, x pyh baca and juz pg tgk tu movie :) hihi.. kan simple as that.. :)

ba sya mau update lagi ba ni but tenet btul2 la mengecewakan btulll... huhu.. :)

thanks for ur comments here :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design