Sunday, July 26, 2009

Bad news and Good news

I have 1 bad news and 1 good news :)

The bad news is -
About 40 students had been quarantine as they were expected to be infected by H1N1 virus ..
My God.. Hopefully they will recover soon ..

The good news is -
Our school will be close from now 26th of July til 2nd of August 2009..
That's mean holiday for 1 week.. huahua.. :) buli la sya buat keja sya yg tertunggak ni ..


16 comments:

april RD said...

wow...cool...but ko mesti jaga diri jg nti tkt2 terkena virus (palis2) ba happy hols...

Sarah said...

o lama juga cuti tu. bestnya! But take care too :)

My sis in law said uitm pun cuti 1 minggu but yg lain dia, staff yg sakit(staff hotel) dia pigi kasih cuti students di uitm shah alam. yg tempat kerja staff yg kena h1n1 tu x cuti! tidak masuk akal kan.

nc said...

:) take care.. skg ni bnyk ancaman kesihatan kn,, hope ur doing fine. i jus finished my 1 week holiday (sb kes yg sama)..now its ur turn..haha..

hope the students n ur school are doing well ya ,, God bless.

chegu carol said...

ur school?
hehe....on the upside..ya, siok tu..rest d rumah 1 week. buli keluar2 rumah jg ka? ehehe...mana lah tau, kamu pun x buli keluar...

memeljoan said...

Bah bah nadia...hope ko xda kena la aaa...:)

Emillia said...

bagus baitu... p yg nda siok, msa kuarantin nda buli kluar2 sbrang... kedapatan nnti.. kena denda...huhuhuh

http://amieyalen.cyrildason.com

D.L Sumunie said...

I hope the students will be recover. Nah siok lah si Nadia kan cuti berabis lah tu. :D

Sori lama enda melawat blog kawan2 ni termasuk nadia.

Kris and Nadia said...

April RD - hi April, :) cool lagi tu..hihi.. ya ba.. palis2 ni..huhu.. :) thanks.. sya pun nda tau mau bgembira atau nda pasal cuti ni coz takut2 ada keja yg betimbun sedang menanti ..huhu :)

Sarah - hi there.. hihi tq.. :) ya my sister pun d uitm kk cuti jg dia..huhu..astaga, betul ba? huhu.. mimang nda patut2 ba.. ketara la mau cuti ..hihi


nc - hi NC :) hihi.. oo patutla last ko cuti ko bilang kan :) hihi.. ya hope my students okay la.. cian dorg tu.. Thanks ya :) GOd bless

Kris and Nadia said...

chegu carol - hi chegu Carol :) ya my school sana SMK Bandaraya :) huhu.. ya siok ni, but sya was was juga ni manatau ada keja menanti..huahua.. kami nda juga kena kuarantin d rumah cuma nda kena suru pijak skul woo sampai 2 ogos..huhu.. sedih nya keja d skul sana berkulat la dia..huhu but dpt juga rehat and urus something kan..hihi :) *secret ar :)

memeljoan - hi memeljoan :) hihi.. ya harap2 nda kena ooo.. *finger crossed .. takutnya .. Thanks for you concern :)

Emillia- hi Emilia :) hihii.. bgs juga la dpt rehat kan.. :) hihi.. buli ba kuar rumah sya rasa, teda notis nda buli kuar rumah, cuma ada notis nda buli pijak skul la.. mcm guru yg tgl sana flat yg kena kuarantin..hihii :)

Kris and Nadia said...

D.L Sumunie - hi Sumunie :) hihi.. siok ba kunun cuti ni, harap2 siok la :) okay ba... nda apa ba :) hihi.. yg penting ada menjenguk blog kjap pun jadi la kan :)

rahma said...

hah!!! ya ka??!! kesian ooo kan... hopefully tia apa2 la kan... dekat jak kt ni, takut ada kes pulak d ums ni... eh, wait, ok jgk, blh cuti... heheheee...

Willie said...

Hahaha...nadia, don't be happy yet. The close will have to replace the all the days that the school close right? Anyway, Hopefully everything will be fine.

lvynana said...

Cuti panjang la nih, jeles eh.

Connie said...

wahhh best nya c Nadia.....cuti 1 minggu...wish me too....tp d office xda yg mo d kuarantin....

Kris and Nadia said...

rahma - ya ooo.. ya hopefully tiada apa2 .. *palis2.. Uitm sana sepanggar sda tutup satu mgu.. hahaa.. kalu UMS tu mana da cuti tu, dlu ada org kena demam denggi pun teda cuti..huhu.. :)

Willie - hi willie :) huahua.. i hope not.. tulung la.. abis la cuti raya kami nanti kena tarik balik.. but i think govt sda ckp nda pyh ganti.. hihi... :) thanks.. hopefully everything will be fine :)

lvynana - hi lyvnana, hihi.. jan jeles ar.. siok2 ni.. hihi..

Connie - hi connie :) kuang2.. ba suru bos ko p melancong, trus kalu2 dia demam lepas melancong kena kuarantin la tu..hihi.. :)

♥ AnnieMing ♥ said...

nad.. ba happy darurat hols.. haha.. ya betul sekali, buli buat kerja2 ku yg tertunggak..

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design