Wednesday, July 1, 2009

Nasi Padang Ibu

Yeay... tu hari, p jalan2 cari makan sana Jesselton Point..
Nasi Padang Ibu..
Actuali, i have no idea wut is Nasi Padang Ibu, and hubi didnt tell me .. huhu..
Tinguk menu utk order minum ja ba :) hihiMacam nasi campur, we choose the lauk-pauk yang sedia ada...Ada tempat duduk di luar dengan pemandangan laut yang indah... huahua...tapi kami pilih duduk di dalam yang ber'air-cond' with potrait of CM - Musa Aman,
( like as he looking at us while eating.. huahua )
Pemandangan di luar - terminal feri :)

Here we go a go go.. :D
Air bandung, sirap, pekedel, emmm.. aiya.. sya lupa sda nama2 tu makanan woo..
yang penting sedap la.. ada sup tulang lagi sya ambik..miahahahaha...

Harga smua ni RM 46.50
Expensive kan..
Kris' mom is from Bogor Indonesia, and kris said
"Di Indonesia, makanan mcm ni lagi sedap n murah.. " huahua..
Thinking about visiting Kris' pya relatives di Jakarta & Bogor nanti Ogos but..
Swine flu swine flu.. go away dengan secepat mungkin..huhu..

till then.. :)

12 comments:

Emillia said...

Hahahahahahaha macam sedap ho in the pictures...kekeke lapar sda sia ni... :)

http://amieyalen.cyrildason.com

AnnieMing said...

macam mau pigi try terus pula.. confirm sadap tu kan? hehe.. august ko p sana tempat c kris? ba jan lupa attend yang 29aug aa.. kekekeke..

nc said...

wow..sedap o ..gmbr pn blh nampk sedp ni,, haha..
tpi mcm maal gia tu.. :) mm..ndapa la,, tngok kamu makan ja la a, hehe (^_^)

Claire Cassandra T said...

hehehe..the owner was my ex-boss..Mr Haji Roslan Johar...hoho..ya..mmg sedap makanan d sana tuhh..walaupun tmpat kerja sia dekat ja sana..tapi baru 1x sia pernah makan sana...ahahaha...cuz quite expensive..

Sarah said...

ooo...mcm sedap jak tu. jesselton point ni tempat baru ka? di mana ni?

chegu carol said...

Ya, i gotta agree lah that makanan Padang is sedapppp...dulu masa pigi Melaka, kami tersinggah ni kedai yg serves makanan Padang...finger lickin good.

Mau pigi try lah ni saja JP...lagi pun lama x pi jalan2 sana. Thanks for the review Nad.

rahma said...

nyummm... nyummm... ya ooo mahal. klu d jakarta murah tu kan.
yaiiii... swine flu... me here at meridien surrounds by people from abroad n here in malaysia pun ada sdh kan!! takut ooo...

Uzoeiy @ Zoi said...

hi nadia.makanan tu boleh jumpa dekat Johor juga. Yang namanya 'pekedel' dekat johor kalau bfast misti ada dihidang juga..tapi nda bpa suka makan la. cuba sekali je..

dekat Sabah mahal juga o makanan tu..

Kris and Nadia said...

Emillia - hihi.. sedap ba :) nyum2.. ba cari la nasi padang ibu sana swak :) hihi..


♥ AnnieMing ♥ - pigi la.. sedap juga ba :) buli2 la :) hihi.. nda tau ni jadi atau nda.. huhu.. blum konfom :( hhuhu.. ya mesti ba.. sya mesti pg tu :) hihi...

nc - NC , ya sedap ooo nyum3 :) ba pg la cuba.. okay ba, nda rugi.. hihii..

Kris and Nadia said...

Claire Cassandra T - wah really?? ba ble la minta diskaun kan..hihi.. :) ya mcm mahal ckit la harga dia, padahal hampir sm dgn nasi campur.. :) hihi..

Sarah - hi :) sana terminal pelabuhan yg mau naik feri dkt kk tu :) hihi.. emmm kira lama sda la kan dlm 2 tahun gitu .. huhu.. :)

chegu carol - hi chegu carol :) ya nyum2 sedap ba.. tp mcm pedas2 kan..huhu... ba try la sedap tu :) rambang mata mau pilih.. byk pilihan..hihi.. jan lupa ambik sup tulang dia ar.. okay jg :) u'r welcome :)

Kris and Nadia said...

rahma - hi rahma.. :) ya ba.. kalu bkn kerana swine flu sda sya mau terbang p jakarta :) aiseymen :) hihi..jan ko kasi takut sya ba.. huhu.. harap2 cepat2 la hilang tu swine flu kan :)

Zoi - hi zoi :) ya pekedel tu okay jg ba rasa dia, but sya nda ketagih la :) hihi.. ya ba cni Sabah mahal ba.. adididi.. nda apa, yg penting nyum2 :) hihi...

Mummy Zuan said...

sadap..nanti mo bawa hubby pegi bila dia balik kk nanti..buut iyalah..quite expensive la..

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design