Thursday, July 30, 2009

Korean BBQ

Well, a new Korean BBQ restaurant is now open at CT Mall..
*Macam besa , kamirang pigi try.. miahahaa..
Pembuka selera..
siap satu botol tiap saturang lagi tu minuman..
Kimchi, kentang and ball2.. :)
Our View...
Drama korea lagi tu kena pasang..huahua..
Bul go gi.. siap ada sup di tepi lagi..
Tu waitress explain mcm ni sama kami "Ini daging masak di periuk terbalik and ada sup di tepi"
and we're like *what?? periuk terbalik?? yewww...
huahua..

Konsep makanan tu macm ni..
daging tu kena panggang lu, biar minyak and rasa daging tu mengalir p sup..
then, suda tu daging masak, baru dia taruk tu daging d sup..
and boleh di makan.. nyum2..

Dia tulung masak lagi tuk kami.. tinggal makan lagi..maihaha..

yang ini.. Bim Bim bap..
Nasi campur2 .. sedap..
macam pedas tapi nda juga..

Ini pula.. Kim Bap..
Sayang btul mau makan coz cantik dia susun..
Love love lagi tu..
kalu mau makan ni trus kasi masuk satu trus dalam mulut..
baru kunyah.. nnnyyyuuuummm..
Tinguk.. kami dua urang ja dapat kasi abis bgtu banyak daging.. huahua..
Meaning- the food taste reallly great!!
Thumbs UP!!

Semuanya berharga RM41.70
Berbaloi kan.. :)

16 comments:

C.Alv.B said...

I must try.. but to eat alone.. payah juga tu..

Carmelliny said...

wah,sedapnya...

Gallivanter said...

Mana kamurang when I was there in KK with Mel last week? :-P

Gallivanter
http://www.danielfranklingomez.com

chegu carol said...

sa blm pernah try korean food...this one looks tempting. interactive eating betul. should try this next time.

Sarah said...

oh these look so sedap. haven't tried any korean dishes lagi. asyik makan japanese food jak.

nc said...

memang peminat makanan korea ba pla kamurang ni kan? hehe.. sa penah try kim bap sja,,
tpi cantik pla makanan BBQ Korea tu tau.. hmm..mcm mn ni a,, mo try kah tidak..haha ;)

Connie said...

Nad...u n Kris ja yg makan smua tu???

Mellona said...

Uits,sy tgk tu bulgogi ada sayur2 lagi oo.Restoran yg me n Fred used to go teda tu sayur,just plain daging. Usually kami order daun salad lagi, then wrap tu daging and add the bean paste,nyum nyum :D Lapar terus sy.

lvynana said...

Memang berbaloi!

belleOFranau said...

wah..memang berbaloi...not so mahal...mau try la~~

♥ AnnieMing ♥ said...

sedap ka nad? mau try jua la nanti ;) hehe..

Kris and Nadia said...

C.Alv.B- ba try la sekali sekala :) emmm apakata ko bawa la kwn ko pg.. banyak tu.. huhu..

Carmelliny - itu baru di gambar tu carmel, blum lagi ko rasa betul2.. hihi.. :) Sedap wooo

Gallivanter - halo there, alalala.. kamirang cni ja d kk .. jalan2 cari makan.. why? :-P hihi..

Kris and Nadia said...

chegu carol- hi there, ba try la.. sedap woo.. jan lupa post kalu sda try ar, and give ur opinion :) hihi.. *try it, try it :)

Sarah- ya sedap woo.. but nda tau ada yg halal atau nda, coz besanya korean food byk yg nda halal :) japanese food pun okay ba kan :)

nc - :) hihi ya ba, peminat mknan korea juga.. sedap ba :) cantik kan tu kim bap .. takut2 ni mau mkn.. miahhaa :) ba try la sana CTMall tu :) ko try yg sya order :) hihi..

Kris and Nadia said...

Connie- hi connie :) hihi ya ba sya sama kris ja yg mkn smua tu.. raksasa ba kami ni ..miahhahaa.. :)

Mellona - hi Mell :) hihi.. ya slalu pun kami mkn gitu yg mcm ko ckp (ada tu sya post- Bintulu Restaurant :) ) tetiba kami rasa special ni d cni, daging dia basah2 campur sup, dia panggang trus kasi masuk dlm sup.. not bad woo.. sya ingat nda sedap, skali makn sedap woo.. :) hihi..

lvynana- hi there, ya mimang berbaloi utk perut ku :) hihi..

belleOFranau - ya ba.. okay ni :) sedap and berbaloi lagi tu.. ba pigi la try, sya sokong 100% :)

♥ AnnieMing ♥ - Syl, yup sedap ba :) very nice to eat wooo.. :) nyum2

Mrs. Ezman said...

sedap ka? mcm sedap ja... mau try la makan sana karang... pa nama yg kamu order ni nadia?? belanja sa kama.. hahahhah

SJB said...

wow look yumm.

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design