Tuesday, July 20, 2010

Short Vacay = My B'day

18th of July is My Bday :) 
Hubby brought me for a short vacay at Kudat :D
We were there for two days and one night and stayed at Kudat Golf & Marina Resort..
Yeah, it's our first time to be in Kudat :) 
[ Sea view & Swimming pool Of Kudat G&M resort ]



Photobucket
Memang tidak sah kalu tidak pg Simpang Mengayau kalu pg Kudat :D
45 minutes drive from Kudat Town,
so here is Simpang Mengayau :D
Along the way to Simpang Mengayau it was raining cats & dogs 
but then surprisingly when we reached there, 
the sun just shine as if it is welcoming us there for the very first time.. hahaha :D
Photobucket

Cam-whoring :) hahaha...
Rambut mmg nda dpt control la kalu d sana..
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Nah itu nah gmbr simpang mengayau & the history :)
tapi sya x sempat bacalah apa history dia coz ada Korean ramai2 d sana ..

Photobucket
The next day :) 
we went to Beads Making Center :D

Photobucket
Jual manik2 & bought some..
but honestly, it is not up to our expectation..huhu...
go there and u'll know ..
Photobucket
Sabah Below the Wind :)
how nice :D
ble tempah untuk buat nama or mcm2 lagi lah :)

Photobucket

And before went back to KK, we went to Rungus Traditional Long house a.k.a Maranjak Homestay..
Sana pun ada jual manik

Photobucket
Me at the entrance of the Long house ... 
Traditional kan?
PhotobucketPhotobucket
Since it is also a Homestay, you can experience living in a long house..
but I think I just want to have a visit ja la :D
Picture below shows the room in that Rungus Long House..
Ba kalu mau try tidur sini pun buli nda pyh d hotel 5 bintang..hihi..
tapi itu la, teda kipas ba.. panas..
Photobucket

Up up in the air :D hahaha...
Tinggi juga wooo sya pandai naik but nda pandai turun..hahahaa
mau turun mesti mcm cara yg naik tangga..
Photobucket
Overall, this vacay was nice :D and memorable :D
Honestly we expect Kudat is something like Sandakan or Beaufort, 
& satu hari ja buli pusing habis tu Kudat ;
Macam2 ada.. ada Gong Making center, Honey Bee Farm, Mini Zoo, 
byk lagi la, but sya x post la gmbr cni, lambat wo mau upload..huahua.. :D

Apapun, my bday this year is special because I've celebrated it as Mrs Kris..
Hopefully, my bday wish will come true :D
Yeeah :D



22 comments:

Noi❤AnL said...

Seronoknyaa.. sy belum pernah lg sampai sana.. hihihihi..

Maybe 1 day..

Mimi said...

Happy Belated Birthday Moi... Saya pernah tidur di Rungus Longhouse tu duuuluu.. Time di College lagi.. college trip bah.. Itu tidur kelambu tia payah aircon/kipas tu, malam punya sejuk!!! Sampai takut mau mandi pagi2 tapi syiok bah experience begini... ada kamu kena kasi cerita pantang larang sama mainan2 derang? Interesting betul kan?

Steffy said...

ngee~ bestnya... mau p jg 1 hari nanti.. mau bw si kwn :)

♥ AnnieMing ♥ said...

Happy belated birthday!

Hehe.. Duluan ko pigi ah Nad ;) Cantik oh gambar2 ko..

Mary Liew said...

Wah, jeles i~ hehe
I enjoy ur blog so much! Very entertaining!
Sa pun mau p sana kalo ada kesempatan. So cantik the pictures!

nc said...

happy bday.. :) best kn celebrate bday as husband n wife for the first time. kamiorang ounya bday..coming sooonnnn..hehe..

kudat..ya ba..boleh habis round kn satu hari. and very unique culture. the rungus culture.
sa penah tinggal sana bavanggazo dlu..with my students. syok. dpt menari2 dgn dorang.haha..

cntik2 o gmbr kmu gmbil..haiii..bila la sa ada kamera sndiri ni a..hahah :)

Rosc said...

Happy Belated birthday to you. Wah cantik sudah tu mengayau woh last time sia pigi sana dulu bulum kena develop lagi. Need to go sekarang punya.

sHeiLa said...

uhuu.teriknya matahariiii..

time sa p baru2 betul2 time sunset..cantik! kekeke..

but then, twice i went to kudat, nda sa p singgah2 tu beads places ba, and the long house..limpas jak ni.huhu

chegu carol said...

loves the 3rd picture very much!

Kris and Nadia said...

Noi~ hihi :) seronok jg ba :) kamirang pun 1st time ni pg selama berapa tahun suda tinggal d sabah blum lg dpt pusing sabah..huahua.. Tawau lagi sya mau pg ni :D hihi..

Mimi~ :) Thank you :) wow bestnya ko pg tidur sana? sejuk ka pula? mcm panas ja sana kudat tu, full blast air-cond pun masi terasa bahang kepanasan oo ..huahua... :D alah, teda oo dorg kasi crita pasal tu mcm dorg diam2 ja tu :) hihi.. maybe kalu ada rombongan br happening ba tu tmpt2 pelancongan tu, coz masa kami pg macm suram2 ja..huhu.. ba cuba dlu ko share d blog ko :) nanti kami ramai2 baca :D

Stefy~ best ba :) alang2 jg ko nda pg tu hari :) hihi... KB- Kudat nda jg jauh tu :D ba vacay la nanti sm dia kalu sda lepas PLKN ar :D

Kris and Nadia said...

Annie~ Yeah :D trimas kerana bagi suggestion :D thank you thank you :D

Mary~ :) thank you Mary :) ya kami plan mau pg seluruh Sabah dlu sebelum melancong ke luar negara :) wahahaha :D Thanks, c hubby yg ambik gmbr & sya trip2 model dia la kunun.. hahaha

Kris and Nadia said...

NC~ :D yeah :) ya best ooo sya ada nmpk tu ko pya post d sandakan :) best ooo kami pun ada plan mau pg sandakan nanti :D hihi.. :D ba bday coming soon ar..plan la something sexy :D hihi..ba maybe for your bday this time ble la dpt hadiah DSLR kan :) hihi..

Rosc~ :) thank you :D ya cantik ooo ada chalet for rent lagi sana tu :D pg la try tidur sana kan :D hihi..

SHeila~ ya terik oo mentari kan padahal masa kami otw p sana hujan brabis ni, n kudat town tym tu hujan tau, hanya simpang mengayau ja yg terik mentari :D hihi.. actuali kami mau tunggu sampai sunset but nda larat suda..huahua..

Chegu Carol~ :) yes me too like it very much :D thank you :D

ABC said...

Waiseh. Bestnya jalan2. hehe :)

Vienne said...

Happy Birthday Nad..hehe..siok ooo jalan2..

Zoi said...

Halu Nad..Kudat is my hometown. Nothing much to surprise visitors tapi still love it.Kampung sia bogia kan..hehe.
ada pusing2 bandar kudat tu? Bersih ka? for info, Kudat ialah bandar terbersih di Sabah dan dah 3 tahun memenangi title tu. :)

Kris and Nadia said...

ABC ~ :) waiseh :) best ba, i like :D

Vienne~ THanks :) ya siok jg coz 1st time kan :D hihi...

ZOi~ :) oo ya ka? ko pya hometown ka pula? bagus tu :) Kudat town is okay ba :D cuma kurang org sya rasa :D hihii.. ada pusing2 :) lg byk bank la dr ranau kris ckp..hihi :D wow ya ka? thanks for the info :D len kali kalu ko d sana, kami pg sana minta bw jalan2 la kan :)

CH Voon said...

happy belated birthday to you!

manLina said...

nad itu dua tilam sama kelambu macam ngam2 untuk kamu tu...hehehe.bah jgn lupa nnti kt pnya plan mo round 1 Sabah k...kumpul duit dulu kan =D

Kris and Nadia said...

CH Voon~ :) thank you :D

Manlina~ Hhahaha... nda mau, itu mana ngam tu, sya mau yg single king bed suda ba :D wakakaka.. okay :D plan masi ON lg kan :D

SJB said...

Ohhhh kami ada pigi ni tempat ni(tempat jual manik manik), tapi duluuuuuu lah waktu tu saya baru ada 1 anak hehehe. Tapi macam itu itu juga tempat dia tidak ada perubahan.

lvynana said...

cantik tempat tu..

Kris and Nadia said...

SJB~ :) ooo ya ka? sya first time ni pg :D hihi... :)

Lvynana~ ya sgt cantik :D datang la :D

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design