Saturday, July 24, 2010

Weekend Mumbling

Halo, happy weekend peeps :D
Saja mau post something ni hari :D
Actuali now our school had "Kem Perdana" ba this weekend, 
but dun dare to sleep there.. wuahahaha..

Okay let me tell you one of my scary experience---- > 
kalau time budak2 dulu, siaorang ckp "mari kita main crita hantu" wuahahah :D

Okay let me begin  :)
Back when me & hubby still studying in UMS,
and on one fine weekend day, 
me with smiling face mau pigi la saaaaana Makmal Elektronik SST ( Sekolah Sains & Teknologi )
mau hantar assignment yg suda siap :)
the surrounding was quiet ( ba faham2 la weekend kan ) 
and tu Makmal saana tingkat 2 & di belakang lagi tu and di atas Sekolah Perubatan yang lama
jadi sya ni dgn gumbiranya suru hubby tunggu skjap d kreta and cepat2 sya naik lif naik atas
antar assignment sama itu lecturer..
Then, sya pun rushing back la, coz weekend kan.. 
( ada la plan kami tym tu, but sya lupa suda, kali p jalan2 sana cp kali :D )

I was alone waiting for the elevator..
*ting* tu lift pun terbuka.. 
tiada orang..
then cepat-cepat sya masuk and press the 0 button ( mau pg Ground Floor)
Suddenly, the OVERLIMIT WEIGHT alarm rang...
I think it was about 10 secs ringing continuously..
Saya yang blur time tu terasa bulu-bulu roma berdiri sejuuuukkk..
but, in my mind, teda apa-apa yg sya fikir, 
and I just pressed balik-balik itu 0 button..huhu..
Blank suda tidak tau apa mau buat kan, nda kan sya berlari kluar or teriak yang teda2..
then after few seconds tu lift pun tertutup & turun p bawah..

cepat2 sya bgto c hubby pasal tu kejadian, 
then he said "ba ba, sepa la yg ikut ko naik lift tadi?"
Damn, trus kembang balik bulu-bulu roma sya...
Baru sya sedar and fikir "argghhh, apa yang over weight tadi tu? nda kan la sya ??!! sya saturang 45kg ja ba, nda kan la buli over weight kan?"
untuk kasi senang hati, I rather think that "oh, itu lift rosak baitu"

*jangan ja macam tu scene yang di elevator di movie THE EYE tu...
Aaaaaaargghhh!!!

Can you imagine sepa la yang naik lift sama-sama sya tadi??? 
and betapa banyak la tu benda sampai tu alarm buli ringing..
I don't dare to think about it..huahua...

15 comments:

Angel said...

That. Is. Super. Creepy!!!!!!

Tapi positive: Lif rosak ba tu nad. hehe.

chegu carol said...

hehe...tiapa la nad, yg penting u didnt witness anything yg buli bikin kasi demam hehehe

Noi❤AnL said...

Uishhhh ni betul2 creepy ni..ahaahhaa.. kalo sy lah, termimpi2 kali yg bukan2.. suda la sy ni penakut...

♥ AnnieMing ♥ said...

Oh ini yang ko cerita sa dulu kan!

But still when I read it back, sapunya bulu roma pun meremang bah. Ee Nad, you gotta hear my story.. Something happened last nite when I was at school, before I went to my class to teach.. Huhu!

Mimi said...

Adedeh! scary bah.. kalau saya mengkali nangis sudah.. hehe

reanaclaire said...

hello..coming by to wish u a good weekend..

Mell_f said...

I think kalau labs dept. mmg byk kes gitu2 bah kan,coz i heard similar stories sini sktm. Sy pun suda kena tu ari,but bukan di lif la,di dalam lab sendiri bah adeiii.

memeljoan said...

I have one scary and real situation pasal ghost...maybe will post it later...:)

nc said...

i agree with Angel :)
mimang bikin takut kn, tpi..harap2 lif rosak sja ba kali kn hehe

Kris and Nadia said...

Angel~ huhu.. super duper creepy kan? huahua.. ya sya pun pikir tu lif rosak sikijapp kan? yiiii...

Chegu CaroL~ Ya betul2.. kalu sya ada witness sumthing, i just dun know wut to do.. bagus lagi pingsan la dari nampk ..huhu...

Noi~ hahaha...ya ba.. sya pun terfikir2 ni apa la tu benda yg ikut sya naik lif tu ar..huhu.. x sanggup sya mau tau..

Kris and Nadia said...

Annie~ :) ya tu hari sya ada kasi crita ko kan :D yiiii bikin takut ba skul kita tu... jaga2 kama, kan dlu c yan ada kasi crita pasal pokok tu..huhu..

Mimi~ tapi nda kan nangis dalam lif kan? tkejut nanti hubi sya.. but nasib sya blank2 tym tu, kalu sya takut kali pingsan suda.. :D

Reanaclaire~ Thank you :D hope you too have a nice weekend :D

Kris and Nadia said...

Mell~ UMS kan femes tul dgn crita disebaliknya.. ba mell, share la :D hihi.. mesti lagi seram tu lan :D

Memeljoan~ yiiii cant wait :D siok ni mau dgr crita2 seram.. :D

NC~ :D ya bikin takut..huhu... ya kita anggap lif rosak ja la kan :D rosak sikijap.. :D

SJB said...

Bikin takut....apa lagi "The eye" movie lah tu kekeke.

Kris and Nadia said...

SJB~ u know wut?? I think the same way tooo... ARGGHHHH!!!! kalu mcm tu kan, sya bsyukur la sya nda pandai nampk benda2 mcm tu..huahua :D

Rahma said...

i was 'roaming' around ur blog last week but hv to skipped this entry sbb ada yg scary2 hehehee... tp skrg sy berani bc sdh coz hubby's back oready heheheee

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design