Saturday, February 21, 2009

Makan lagi.....

Yay, I admit yg kamirang ni suka makan..huahua.. Money spent wisely on food..hihi..

We love;

1) ABC at Karamunsing n Bukit Padang
2 ) Korean Food di Bintulu

3) Dok si rak- korean food di Wawasan Plaza ( dgr2 mcm mo tutup da)

4 ) Mee or k.teow guring2 garing di Bukit Padang

5 ) Mee c Poson di Beaufort - we will post this one laaaater ya :) this is nice.. :)

6 ) emmmm... banyak lg la.. hihi..


The other day, we went to Hong Kong Recipes Restaurant 1Borneo and tried

Kueh teow - yang sedap.. nyum2.. kalu pedas sikit maybe lagi sedap.. :)
The price is around = RM8 - rm9

this one is cheese bake rice wif pork...
~ops sori ada pork pula.. okay tidak rekomen kpd yg muslim ya :)
emmm sya dpt makan sampai 1/3 ja.. trus kanyang ooo cheese ba tu...
huahua.. tpaksa ada org tulung kasi abis.. :)
The price is around = rm 11- rm 12
( Aiya lupa sda brapa harga oo sya tau mkn ja ni..miahahaha)

Okay yang ini try2 makan kek and puff di Secret Recipe lama sda..
br sya nmpk gmbr di My pictures jadi wanna share wif you :)
bukan mo kasi activate ur appetite or salivating ya..
just wanna share ba supaya kalu kamurang mo pg bawa la kamirang..
ramai2 kita..mihahaha :) tapi masing2 bayar la.. ;)


For me, this piece of cake is too big for my tummy, and the taste bercampur aduk membuatkan dia nda brapa sedap utk sya..hihihi.. it's good to have a cake wif only one flavour..

Curry puff dia - Two thumbs UP!! sedaaap btul.. worth its price :)

Sya pun rasa mo makan lg la.. okay chiaou ~

25 comments:

g'gjosh said...
This comment has been removed by the author.
D.L Sumunie said...

wah Nadia ko suka juga ah tu kueh teow guring di bukit padang tu ah..yang digerai dekat parking tu kan... he he sa pun suka tu . ish ko ni kan nadia bikin sa mau pigi sana saja lama sudah sa enda pigi tiada masa betul skrg ni..kueh teow guring seafood sa paling suka. Lepas tu boleh tapau pisang goreng panas2 atau cha kui... :)

izanazuani said...

OMG Nadia! I saw chocolate indulgence cake! Oh, so tempting...

JPP Papa said...

Hmm.. pasal makanan lagi...bertambah lah lapar ni di opis on sunday. mahal2 juga makanan kau orang ni. Tapi mcm sadap juga tu... taaah pun.

♥ AnnieMing ♥ said...

laparrrrr~!! eheiii.. ko ni paling pandai melaparkan orang la.. hehe.. happy sunday nadia..

Erik said...

Mau... mau juga nih.
Wah, Nadia hobi juga makan enak ya... :)

HoneyBUZZin said...

Sedapnyerrrrrrrr......jan makan saturang arr Nadia...sharing sharing ama Honey arr...

Carmelliny said...

sadap oh...sa pn mau...

JACQ said...

High-5 on the suka makan part! Next time we should all ramai2 serbu several eateries in KK! ;)

-KK Food Reviews-

Kris and Nadia said...

Sumunie - ya oh.. plg sya suka jg ais cendol n abc dia.. nyum2 nanti kalu sya mkn sana sya ambik gmbr ah..hihi... ba kita pg la serbu sana ramai2 :) ya kuih pisang n cha kui dia mimang la the best ooo ... :)

Izan- yay ko pun sama sya peminat kek..hihi sadap oo kan..nyum2.. siok ni mkn kek jg.. but kalu talampau manis bikin mual jg kan.. secret recipe pya kek jg la yg plg sadap ni tau..nyum2...

Papa joneh- aiks pg opis jg sunday? rajin jg tu ?? eiseymen itu skali skala ja tu mkn mahal ckit, slalu mkn nasi campur ja ba..hihi... ba tahhhh pun.. :)

Annie- hihi.. ba ko on diet kan, jan jalan2 cari mkn tau..hihi.. syapun mo kurang kan byk mkn n lebihkan senaman kunun ni spy jadi slim tym "big day" hihi.. okay happy sunday annie.. jumpa bsuk.. :)

Kris and Nadia said...

Erik- ya hidup ini untuk makan.. n makan untuk hidup.. cheers :) hihi..

Honey- yaeah... ba mari la kita pg ramai2 pg makan.. :) bayar masing2 la ah..hihi...

Carmel- ba mari la..ko pun slalu jg jalan2 cari mkn tu kan.. hihi.. :)

JacQ- halo jacQ glad to see u here :) yup, mesti pg serbu ramai2 ni.. byk pula org kuat mkn cni tau.. hihi.. yup i often check ur blog too :) mau cr tmpt mkn best kan so mo tau dlu review org spy nda rugi duit.. :)

GregChai said...

ngam juga ni ada urang tukang review, jadi inda rugi duit sia kalu inda sedap hehehe

sia pun suka makan, tapi sia suka cari tempat yang bersih and murah, buat masa ni macam susah skit mau cari kalu korang terjumpa jangan lupa kasi post ah, share-share tu lokasi kedai ... :D

san said...

wah, sedapnya kek... minta.. !!! :)

Andrik McVean said...

wah sedappppppppppppppp ko punya makanan....yumm..yum...

nc said...

wa..sadap o,, (^_^) sia pn suka makn di bukit padang,, kui tiaw guring panas2,, wuuu,sdap o kn,, capat di masak lagi , hehehe

ko suka makn korean food ka? sa ada nmpk restoran korea baru di warisan square..apa sda nama dia a,,ada jeong..ntah..bulih nmpk dari sana traffic light dekat Meridien Hotel n pasar filipin,, hehe

(^_^)
mau diet dlu ni,

lvynana said...

you ni mesti suka makan pedas, sbb tu minat korean food, saya tak mkn pedas, so jrg betul lah makan kat situ, lagipun korean food kat kch ni dah best sgt.
Kalau kat KK ramai kan pelancong dari korea n hongkong, ada direct flight bah, sbb tu kot makanan hongkong n korean sedap kat situ.
Next time pegi KK we'll ask for list tempat makan kat you ok!

C.Alv.B said...

Wah makan lagi... saya pun suka makan ni..tapi mau kena control sdh ni..tinggal 2 hari lagi boleh makan berabis hehehehe..pas tu mau control time puasa ni hehehehee..mau masuk lent sdh kan...

gracie said...

ndada ka tmpt mkn yg mcm d kaki lima ja ticer...kekeke..murah tapi sedap

belleOFranau said...

uiss..pebret sy tu cheese bake rice + pork....sadap..kalau sy tu nasi nda dapat abis..tapi tu cheese n prok..tatap lah...licin...apa nda gumuk ni

One Other ... said...

Besarnya punya curry puff! mesti sedap tu.

Kris and Nadia said...

Gregchai- ya lo.. sya pun mo tgk review org lu kadg2 br brani pg makan.. kalu mo sedap n murah ada jg cni kingfisher, but tau la mkanan student ni cni..:) hihi...okay ble ba kasi share2 :)

San- ba minta la..hihi... tahh pun ...

Andrik- ya sedap tapi bukan sya yg masak..miahahaa.. :)

NC- ya ba di bukit padang la yg plg sedap tu tau.nanti la sya mkn sana sya ambik gmbr br post..hihi... ya? ba nanti sya pg.. certain mknan korea ja sya pandai mkn ni.. c kris yg pandai mkn coz dia pernah pg korea kan... sya ikut2 ja ni..hihi..

ba on diet la utk big day kan..hihi :)

Kris and Nadia said...

Lvynana- emmm... bkn smua mkanan korea pedas tu.. nda jg pedas tu.. coz sya ni nda jg tahan makan pedas ni..hihi ya maybe la, cni byk jg org korea n hongkong ni.. tu la byk mknan dorg sni ni :) ba buli ba kalu kau... nanti datang cni sya tulung bw pg makan byr masing2 ah..maihahaa.. :)

Alv- ya ba.. rabu ni posa sda..nda apa itu yg bgs ni puasa ... kurang daging.. hihi.. ble slim down ckit.. :) okay happy lent to u alv :)

Gracie- aiya sana kaki lima teda jual makanan ooo..hihi.. blum lg sya tjumpa oo mkanan di kaki lima yg sedap n bersih... maybe byk la yg murah but bersih tu nda tau la.. nda mo ambik risiko coz perut sya ni kuat meragam :) maihahaha..

Belle- iya? sya br 1st tym makan ooo nda tau ni.. but cheese dia bikin cpt penuh perut oo..adui2 sya fikir lenkali nda mo lg makan gitu .. sinful food..miahahaha...

One other- ya plg sedap la tu curry puff dia..penuh lg tu dalam..try la.. memang ketagih pya la.. nyum2... :)

ღ Heartphilia Marz ღ said...

haha . momom2 . sadap ne menu ko . lapar sy trus . hahahaha . xD

Kris and Nadia said...

Marz- yay... sedap oo kan..hihi.. ba pg mkan2.. :) ramai2 kita mkn nanti ah :)

SOGOH said...

alala nadia..emmm yummy ooo tu menu ko ni...adiii.. :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design