Saturday, February 28, 2009

Review - Chun Li

Yay, sda tgk.. promised to do my review rite? so, here it goes..
Well, for me this movie is very dull ( a little bit dull )
Kris said that the cast selection is very poor, coz the characters doesn't fit at all.. huh!
Hey Guess what, (Kristin) she did speak in chinese wif weird tune :)
hihi... but it was ok!!

Shud expect this movie is not interesting..huahua.. *nangis
Why we said so? coz..

1. Storyline -
yup, its all about Chun Li.
What she's interest in?
How and when did she learn martial arts?
Why she became angry? How she fight? and etc...

Storyline dia BORING, lama mau tgu Klimaks..huh!
n u can expect wuts coming up next and the storyline is dull and doesnt make sense at all..huh!
Im not a big fan of STREET FIGHTER but i do know something about it.
( Pernah men game masa budak2 and tgk kartun dia )
Tahu jg la ckit2 sepa yang kuat, sepa yang nda..huhu...
Adakah patut VEGA kena kasi kalah dgn mudahnya..
n lawan2 dia nda brapa byk n nda make ur to say "WOW!"

2. Cast-
Yap, I'm right.. wrong and terrible cast selection..This movie is about Chun Li so I think the cast selection for Chun Li shud be done properly..

Chun Li shud be sexy, tall, independent women,tough and "got fires in her eyes"
but here, Kristin Kreuk as Chun Li- kurus, kecik, macam terasa nda kuat ja ni..
asal sya tgk dia blawan macm sya mau tgu SUPERMAN datang pg kasi selamat dia..
huhu.. lack of emotion and gagal membawa watak..

Aiya, Kristin Kreuk blakon sbgai Chun Li menyebabkan sya tidak terasa Chun Li tu hebat seperti yang disangka tym2 men game.. huahua... I'm telling you the truth (^_^)
patut Chun Li mcm gmbr di bawah ni ba..baru la hebat!! And ada lg watak Charlie Nash dilakonkan oleh Chris Klein ni..
take a look at the pic below..
langsung nda sama kan..spec mata pun nda pakai, rmbut kuning pun teda..
This is a MOVIE la, so make it real in MOVIE oni ma..
adui2.. dalam movie ble buat apa ja ba kan..
tgk tu star wars, n other movies pun ble buat all the characters alive..huhu..

and Chris Klein ni pelakon yg Alvin n the Chipmunks kan,
so I keep thinking mana c ALVINNNN!!!! huhu....

Actuali, Nash is a serious police character,
but Chris Klein make it funny serious ridiculous police character..
Maybe muka dia memang nmpk lawak so funny la tgk dia serius.. :)

Kurang emotion la.. mcm formal btul dorg blakon ni..huhu..
part sedih pun nda terasa coz mmg formal btul..adui2..
Aiya, nda mo la complaint byk2, for the conclusion, kami nda rekomen la tgk ni..

but kalu mo for fun n saja wasting money and time, ba buli la pg tgk :) hihi
Sorry, bad review from me here :)

Gave it;
2 over 5 STARS

14 comments:

D.L Sumunie said...

kalau macam itu ini movie tidak sehebat tajuk dia. kalau tengok tajuk streetfighter tu mcm buleh jadi box office. enda mau tengok lah...bagus lagi sa tgk Marley & me...he he he..

CaRoL Kc said...

nasib baik, klu tdk sayang duit sia p tgk.. mmm, tgu dvd rip ja la ni..

izanazuani said...

Alaaa... Tidak mau ka tgk tu movie. Dr all aspects pun suda lemah. Thanx for the review Nadia!

nc said...

alamak,, teruk sgt ka pla,,heheh..i dont know much about street fighter, but i do know about chun li punya karektor,,kekekek..ingat kn ok juga ni muvie,, tpi kalu dpt dvd rip (mcm chegu carol ckp),,mo juga la tingu,,hehe,,pree kn,, (^_^)

Ryuzaki "L" The KiD said...

Hoho.. sy tetap nk pigi tngk cerita ni sb dulu sy fanz cerita street fighter. yg tym jean claude van dame tu, chun li dia chinese. skrg kristin kreuk pulak.. hmhm.. tngk sajala.. hoho..

C.Alv.B said...

Memang tu movie nda syok langsung!! I put high expectation in this movie..but so sad.. cerita dia terlalu mendatar..sa x nampak di mana kekuatan ni cerita... mcm sa rasa watak utama di sana bukan si Chun-Li. Lagi satu..napa bh si chun-li @ Kristen Kreuk ni kena anoreksia? hhehehee.. lepas tu nda pandai berlawan lagi.. saya bagi 2 bintang ja

Adora said...

Hm..mula2 sy tau si Kristin yg dipilih jd heroin, sy fikir mayb bulihla since muka dia pun ala2 Chinese kan...BUT, kau suda review begini so ndak jdlah p tingu..hehehe

Just said...

Hah?? Nda siok ka pulak.. Sdh la hubby sia sethn sekali pun susah mau bw p tgk movie. Kali ni, psl Street Fighter mengalah... sekalinya, review dr ko teruk betul pulak.. mau kansel plan la ni mcm... tgk dvd ja d rmh la.. hehehe

Kris and Nadia said...

Sumunie- Yaba.. sedih ni.. buang duit sya ja..huahua..ba kalu ko tgk tu marley bgto ah :)

Carol kc- ya ba.. huhu.. nasib la sya bgto kan..miahaha.. pya lama mo tgu tu wyg abis..huhu...

Izan- ya lo..teruk la jg ni..buring btul ooo... adui2.. sedih sda ni tau.. but pengalaman.. harap kmu pcaya la sya n nda pg tgk hihi... :)

Kris and Nadia said...

NC- ya ba teruk sgt jg la bg sya.. teda perasaan ni masa tgk..huhu.. bkin syg duit ja..huahua..ba tgk la di dvd.. ( ohya itu c carol KC tu bkn chegu carol k..sama nama ja durg tu :) )

Ryu- haha.. kami pun ba peminat street fighter.. jan sedih la kalu ni movie mengecewakan ko ah..hihi.. dlu pya street fighter lg okay drpd ni.. ini mcm adui.. susah la mo ckp.. ko tgk la dulu.. nanti ko bgto sya ah..hihi...

Alv- ya alv.. agree wif u.. mendatar ja kan.. teda perasaan ni.. watak perwatakan fail btul! huh.. anoreksia kan.. mcm ko nda yakin dia kuat..huhu.. sedih btul la.. bkn la legend tu chun li kalu gitu..huhu... ada lg tu part menari2 smeksi tu .. bgung trus.. huhuhu...sama la kita bg 2 bintang ja.. sya okay sda ni bg 2 bintang kalu kris bg 0 trus..huahua...

Adora- ya ba.. ingatkan gitu la kan.. mcm hebat ja ni.. skali tgk..adui2.. mcm mo kuar ja dr cinema ni..rugi btul la pg tgk..nanti ko tgk ja d astro ka kan..hihi...

Just- ya btul nda siok..sgt nda siok.. pcaya la..buang duit ja pg tgk..hihi.. but kalu hubi bg green light.. pura2 la pg cinema but tgk wyg lain..hihi.. :)

rahma said...

wah, info yg berguna... if hubby want to watch this, i hv alasan yg kukuh sdh... heheheee... hhmmm... mcm tia ngam oh kristin jd chun li kan... better she stays with superman or snow white jak la!!

Kris and Nadia said...

Rahma- huahua..ya btul tu.. bgs jan pg tgk..mimg memboringkan.. mcm mo tgu bila la abis ni wyg ni tau..huhu.. ya btul tu.. biar dia jadi snow white or lana ja la.. lg ngam..huahua :) cheers rahma lama nda jumpa :)

Mama Mia said...

Adeii..teruk la pula ni movie. Rugi o kan klu tingu d wayang, baik tingu DVD pirate sj d ruma. hehe...

Kris and Nadia said...

Mama mia- ya rugi ooo.. teruk btul la..huhu... :) ba tgk di rumah ja k :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design