Friday, February 6, 2009

School sports day ( Running2 part )

* Continue ...
Due to the heavy downpour, our school's field became like this ( picture below )


The track and field events were totally a disaster..huahuahua........

Pelajar berlari bertunggang langgang bertongkang tengkong
dan menunjukkan aksi ber'drifting' yang sangat hebat..
( ntah apa2 lg la perkataan yang ble 'describe' larian dorg yg ble tahan tym tu )


Kalu sda jatuh tu, susah sda mo bubut tu tau.. terpaksa mo control berlari ...

kasut spike pun tidak berguna suda... terpaksa guna kaki asli sendiri

Memang ada banyak yg terjatuh pya la ..
ada yg terjatuh trus sambung lg lari ( ini dpt tepukan gemuruh la.. cool ba ..hahaha )

ada yg terjatuh trus berdiri slow-slow trus jalan ja atau kuar padang..

ada jg yg jatuh trus pingsan ( yang pingsan nda tau la samada pura2 cover malu ka atau mimang pingsan..hihi - no comment )

tapi mo limpang di lumpur tu...eeeiii nda sanggup la, biar la malu yang penting nda limpang di lumpur.. yay...
Akhir skali, tu lumpur tu maciam teda ja ba bg pelajar2 SMK Bandaraya..
apa jg tu lumpur kan bukan mati jg kalu pijak..hehehe...
tgk diorg smua pun suka memijak lumpur.. yay...

"Maju la sukan untuk Negara"

40 comments:

i n d e n said...

hahahha.. sia suka tu pic yg pura2 pingsan tuuu!! ciiittt ahahahha

.xx.

Lala said...

aiya..burutak o..majulah burutak demi sukan..hahaha..teringat msa bdk2,suka sngt mandi burutak ni..2x5 masa maradu d sana tabasan..nek trailer 2 karabau...nikmat utk d kenang...hehehe

^eStHeR^ said...

Haha, reminds me of my school days.. mcm every year pun hujan oh kalau sukan, and the padang sure became mcm tempat badak berkubang ni, haha..

izanazuani said...

Durang kesukaan tu bila nmpk lumpur. Maybe durang rasa mcm rally, lagi mencabar dr biasa...

rahma said...

dui... cute!! ^0^ teringat plak masa skul duuuuluuu... selalu ponteng klu sukan sklh.. satu2nya acara yg mesti ikut ialah acara menari pom2!! hahahaaaa.... ^0^

Kris and Nadia said...

Inden - alalala.. hihii.. mangkali dia pingsan btul2 kali..hihi.. trus lmbt lg tu st john angkat dia.. aallala... pya bau tu lumpur tu.. ada lintah lg..yai...

Lala- burutak? lumpur ka maksudnya tu? hihi.. sya takut lintah n pacat oo jadi bgs jan masuk lumpur coz lumpur gerenti ada lintah ..huhu... yay nikmat utk dikenang..pya best tu kan tym tu..freedommmmmmm... :)

Esther - tym kamu di sana, gitu ka tu padang kalu tym hujan? hihi.. ya ba mcm tmpt berkubang ni..tym tu cikgu2 kana suru blari, teda ba yg mo blari, kena batal trus acara.. huahua.. nda dpt imagine oo blari di padang gitu pakai kasut tinggi ...hahaha...

Kris and Nadia said...

Izan- haha ya ba, budak2 tu suka btul cabaran ni.. ha! nanti sya buat kem n larian komando di lumpur tu, br best kan..hihi.. :) but byk kemahiran jg perlu ni kalu mo lari di padang gitu cthnya seperti keseimbangan badan, kaki yang nda licin n pandai drift2.. hahaha (^-^)

Rahma- hihi... aiseymen, ko ni rahma ponteng ah.. sya masa menengah rendah ja ponteng, last2 pg jg coz kenangan baitu kan.. sya pun pernah ikut pom2 hihi.. blari ja nda pernah la coz sya takut tkejut ba tym pelepasan tu..huhu... nanti jantung tetgl di blkg tym lari, manada semangat..hihi.. ^0^

Adora said...

Alalala..mana kemeriahan sukan kalu bukan pada lumpurnya. Syiok tu..sy paling suka kalu main bola time belumpur..hahaha (duh! lain jg keminatan sy ni)...

Kris and Nadia said...

Adora- hahahaa ya ba kan.. tul jg tu.. but kalu jatuh ba bkin sakit hati, sda no 1 sda tiba2 jatuh trus pg uncit..huhu.. atlit thn lalu pun tjatuh trus nda dpt gold sda.huhu.. hahaha itu tendang lumpur tu bkn tendang bola lagi..haha.. bahaya tu main tym ada lumpur, samada tgulik atau kena lumpur org tendang..mimang kena pya la..haha trus sepa jg yg penat cuci baju ni.. trojan jg..huhu.. :) cheers adora

JRN said...

walala nadia! kamu inda p stadium sukan ka.. berabis jg lumpur tu.. huhu

Kris and Nadia said...

Jan - hahaha.. nda ooo kami sda ambik budget buat bgunan skul ba..hihi... ya ba hujan kan masa bln januari tu so tpksa la lari di lumpur.. huahua.. nda pyh pakai kasut tu..hihi :) cheers Jan happy weekend..

HoneyBUZZin said...

Teringat pulak time musim bersukan disekolah..tanah berlumpur...muka kana lumpur..kasut pun berlumpur...huhu

One Other ... said...

Bestnya bersukan dalam lumpur!

Vienne said...

i love sport so much..tp kalau mcm ni...sa amik cuti trus ooo...tp salute la ur budak2 still bersemangat lagi...our sukantara d padang skool pun mcm ni juga keadaan..tu pun mo kana marah budak2 baru dorang mo lari

JPP Papa said...

Lama sudah ndak bersukan. Rindu pulak rumah sukan sia dulu.. entah apa sudah nama dia.. tatap warna merah juga sia suka.. champion selalu.

yabah, apa juga lumpur tu kan.. bukan mati juga hehe.

papajoneh.com here ;)

Kris and Nadia said...

Honey - yay... kamu pun gitu jg? sudapun lumpur tu susah mo cuci kalu kena baju kan..adui2...

One other- ko pernah cuba? ko mau cuba? hihi... :)

Vienne- hahaa ambik cuti trus ah.. ya ba bsemangat ni dorg.. hebat tul.. sya pun turun padang jg baitu ambik gmbr..hihi.. ooo kmu pun gitu ka? alalala kali tu budak lari ketakutan tu kena marah..hihi.. :)

Papa Joneh- aiks, bsukan la utk negara..yay, merah? ooo merah tmpt kami nda brapa champion coz dorg lari takut lumpur..hihi... ( nda ba main2 ja) hahaha.. ya ba lumpur ja ba tu..kuang2 but ada lintah or pacat ooo.. n bau dia fuh! "harum"... hihi... ok then thanks for visiting papajoneh.com :)

Carmelliny said...

control hensem bah budak2 tu nadia..hehe

Anonymous said...

pengsan pasal tak tahan dgn bau padang ... cuba cium betu2 ... kalo kejap ok jga.... ni lama suda sedup ... jd gas beracun suda ..patah lg masuk dlm paru2 .. jd kanser ..haaaa

^eStHeR^ said...

memang mcm tu la, lumpur2.. sy pernah lagi menari sana tu padang yang berlumpur2 tu time sukan, hahaha, tp time tu lumpur dia tidak la teruk sgt mcm dalam gambar ko ni :p

Kris and Nadia said...

Carmel- hahahaha kali la kan... tatap maintain ba walaupun penuh lumpur.. :)

Anon- hahahaa maybe la dia pingsan thidu tu bau lumpur... hihi.. mcm bau kerabau ja tu bau lumpur tu.huh...

Esther- oooo gitu pula dr turun temurun..hihi... hujan telampau kuat n budak2 pijak2 ba tu padang tu jadi gitu tu..hihi.. :p ooo rupa2nya ko ada ikut la tu kan menari2 tym skul tu.. senamrobik ka tu kena pgl? sekrg kena pgl tarian seni malaysia sda.. n tarian pocho2 di haramkan sda ni..huhu.. :)

Sarah said...

pura2 pingsan baitu kali. buli org angkat dari lumpur. :D

Miss Mathew said...

Hahahaha! tunggu dulu jap.. Hahaha! Drifting?? hahha!!! I like!

Kris and Nadia said...

Sarah - ya ba ...hahaha... padahal mo limpang di lumpur tu perlu 'keberanian' yg tinggi tau..hahaha....

Miss Mathew- hihi yaps.. drifting... pernah cuba lari di lumpur? mimang mcm drifting tu expecialli tym di corner2..hahaha... :)

lvynana said...

majulah sukan untuk negara..semangat la pulok..

nc said...

hehe,,hebat o kuasa dlm lumpur ni kn,, hehe

Willie said...

Hehehe...are those secondary or primary students? Luckily your football field didn't turn out to be a small pond during rainy season. Hahah

Kris and Nadia said...

Lvynana- hahaha semangat ni tau.. :) cikgu baru ba kunun la semangat .. cheers..

NC- hehe... ya hebat ni kuasa dlm lumpur.. menguji segala fizikal n mental pelajar.. cara berlari, fikir amcm mo blari, keseimbangan badan smua mo ambik kira..hihi...

Willie- secondary students :) hihi... yup very lucky indeed :) cheers.. :) Swak banjir tu .. jgn bsampan sda la..hihi.. :)

Jess said...

tak pernah joint sukan macam ni sejak lepas sekolah...

From Jess
http://kidsislands.blogspot.com/

san said...

nah... main burutak.. kalau burutak ni banyak, buli gumpul-gumpul, buat perniagaan, sepa suka main burutak, RM5 sekali tabung burutak. hahaha!!! siok main burutak..

♥ AnnieMing ♥ said...

i wasn't there during our school sports day.. nama sa kena panggil2 tu kan untuk larian guru2? hahaha.. yay! saya berjaya melepaskan diri.. inda sa tebayang pamacam mau belari di lumpur2 begini o0o0.. ko ada lari ka?

belleOFranau said...

hahaha..cam tampat karabau mandi sudah ni...yang pura2 pingsan tu budak ppuan ka??

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah

Kris and Nadia said...

Jess- halo jess thanks for visiting..yapss susah sda mo join sukan kalu lps skul.tpaksa mo bsukan sendiri.. hihi :)

San- yay san, ba ko la yg jual burutak..hihi.. drpd ko jual burutak bgs ko tanam padi alang2..hihi.. aiseymen ba buli la ko join tu budak2 smua main burutak, sya nda sanggup ni..hihi...

Kris and Nadia said...

Annie Ming- yay.. ya ada nama ko kena panggil ni.. sya pun ada.. tp kena batal ba tu larian cgu.. hihi.. coz lepas sukan tu ada meeting ppsmi kan, jadi pengetua ckp nda pyh la tu.. nanti smua cgu pg meeting bau lumpur mcm karabau..hihi... selamat kita.. :)

Belle- hihi.. ya mimang pun, bau pun jadi mcm kerbau sda..yay.. hihi ya ppuan la kan. yg lelaki kalu jatuh trus bdiri stay cool .. pura2 sakit kaki ka..hihi :)

Pak karamu- ya salam ziarah jg..

Tony Chan said...

Wah! This reminds me of my country, Malaysia again.

tony (http://tonycblogs.blogspot.com)

Kris and Nadia said...

Tony Chan- yay.. remember Malaysia owez ya.. cheers :) thank you for visiting :)

g'gjosh said...

Hahaha..SO funny tgk ada yang pura2 pengsan or keluar padang... Remember my old skool last time.. Tapi ST mike always buat sukan di STadium p'punk.hehehe..
hehehe..SMK bandaraya dimana ah??

ola olie said...

Hye,there? me from KL just blog walking..Teringat zaman2 budak dulu kt skolah time sukan pon guna padang kt skolah tpi padang tu besar jadi share ngan budak skolah rendah.. So everytime petang jer ada je budak2 skolah main2 lumpur..macam mandi swimming pool pon ada..Hehehe me suka betul tgk pic yg awak post so cute especially budak yg jatuh pura2 pengsan sampai saya ketawa sendiri..hehehe apa2 pon tahniah kt skolah awak k...

Mama Mia said...

biarpun jatuh dlm lumpur, acara misti diteruskan bah kan. Hihi...semangat kesukanan tu.

Kejadian pengsan mengsan mmg besa bah tu time sukan. Tp sia salute la sm budak yg pura2 pengsan dlm lumpur..strategik jg la bah tmpt yg dia pilih tu. wakaka.....

Kris and Nadia said...

Ggjosh - hihi.. yup mimang funny ni apatah lg la kalu ko nmpk live.hahaha... ooo st mike pula ko ni.. mcm c Jan la kan... aiseymen stadium ppunk teda lumpur gia mimang la ble laju2 kan..hihi... SMK bandaray di menggatal, dlu nama dia SMK Menggatal :)

Olie- welcome to my blog olie :) aiks amcm ble kosing dgn budak skul rendah? sebelah acara sukan rendah sebelah lg sek.men ka? hihi...Glad u enjoy my pics.. hihi... tahniah jg kpd pelajar2 yg blari di lumpur..bkn senang tu tau..hihi... :)

Mama mia- halo mama mia, ya ba..tatap semangat kesukanan ni.. lumpur tu mcm teda ja ba..hihi... hahahaa... strategik kaitu? hahaha.. maybe la kan licak2 tu tmpt blumpur..hahaha.. :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design