Tuesday, May 26, 2009

Air Pollution

Yesterday, I parked my Lovi outside the house to pick up my aunt to 1B..
My lovi was still idling coz sikijap ja ma - kira mau ambik anty trus jalan..
then suddenly, an old lady wif muka dia yg garang ketuk mirror Lovi ..
She showed a signal that my exhaust kreta bikin bikin sakit hidung dia..
Anty asked me to ignore that crazy lady.. coz dia mimang gitu..huahua

Me and hubi dulu pun pernah kena, tym hubi antar sya blk,
then sya mau angkat lu brg2 kan ..
so susun2 lu dlm kreta n sedia mau kluar..
suddenly, she came from nowhere, and said
"Can u turn off your car engine coz u'r causing the air pollution!! "
and hubi & I pun bgung2 trus off engine ..

Nasib baik orang tua, kalu nda, bgaduh sda tu..
and heard from aunty, that lady mmg bgtu, ada sakit jiwa, n semua jiran tau sda gaya dia tu, pernah juga sampai berteriak2 bgaduh sma jiran lain..huhu..

Pernah ada satu kereta nda mau dgr dia cakap..
lepas tu kreta mau jalan,trus that lady pg humban 'sumthing' sm tu kreta ..
huh!

padahal rumah dia jauh lagi sempat lagi menyibuk tmpt kami sini..huhu..
macam ja dia teda kreta, kreta dia pun yg buruk, lagi lah bikin air pollution..huh!

P/S ~ Saya baru tau ada juga org talampau concern pasal Air Pollution ni,
sampai smua kreta jiran2 pun dia mau pantau.. huhu

15 comments:

Lindut a.k.a Carmel said...

hahaha...
baru lh..

Willie a.k.a Reptoz said...

Hahah...dia tu environmentalist. Jgn marah sama dia bah. Mungkin benar exhaust Lovi u tuh byk asap. Mau kasi check sama puspakom tuh. Hahaha

rahma said...

heheheee... besa la tuh. tp kesian jgk tu org tua kan, teda org layan bah tuh, mgkn anak2 dia bz, jd dia boring... kdg2 memang bikin panas bah org begitu tp pndi kesia jg bah... :)

memeljoan said...

Aduii, 'prihatin' juga oo itu aunty...ehehhe

nc said...

wah..ni baru la yg betul2 care dgn alam sekitar kn,, smpai dia jadi kurang betul sikikt..kesian pla.. jn la ba ko marah dia a,, hehe..

D.L Sumunie said...

Ha ha bah kasian bah tu beliau sudah..paru2 dia susah mau tapis itu kotoran asap kereta.. sabarlah ah nadia..

Kris and Nadia said...

Carmelliny - hihihi.. ya ba.. :D


Willie - huhu.. kreta baru mah, manada byk asap..huahua.. kreta dia lg lama, asap pun hitam..miahaha :) nda marah ba but kasian ada la :)


rahma - ya ba.. coz dia mcm ada sakit mental ba.. anak2 dia pun nda mau tinggal sama dia, maybe d rumah dia pun byk peraturan, maybe ada sound pollution ka apa lagi yg dia nda suka sana...miahaha :) sad and poor her .. ya lama2 jiran ignore ja dia.. paduli la dia bising2 air pollution sana .. huhu..

Kris and Nadia said...

memeljoan - ya ba memeljoan.. talampau 'prihatin' .. dia tidak rasa penat kaitu mau cek smua kreta yg lalu sana.. huahua...


nc - ya ba.. kesian kan.. sya pun malas sda mau marah2 ni.. nanti cepat tua..huahua..


D.L Sumunie - hahaha.. ya ba kan.. anggap ja la gitu kan.. hidung dia talampau sensitif dari jauh ble hidu asap kereta kan..miahaha :)

chegu carol said...

pantau?
LOL!
sensitive itu word skrg ni...time2 mau cuti sdh, byk betul pemantauan di school.

Kris and Nadia said...

chegu carol - hi chegu carol.. lama nda nmpk? hihi.. ya ka sensitif ka? kalu sya, alergik ooo dgn the word pantau kan..miahaha :D ya ba.. time ni la byk tul mau hantar.. huh.. ini yg bikin stress jg ni..huhu...

HoneyBUZZin said...

Hahaha....tia tau mao cakap pa....dari jauh pun itu aunty memantau arr.....bagus dia tinggal di tempat apartmen sia..pantau budak nakal men beskal.

Emillia said...

sia ni nda suka juga krita yg pya asap tbal2 tu... AIR POLLUTION!!!... lagipun, krita gia tu mcm mau tarbang sija tu kan... kekekeke jgn sdih ya... nda kutuk krita kmau tu... tp itoo sija... mmg nda suka krita yg pya asap tabal2... :D

http://amieyalen.cyrildason.com

Kris and Nadia said...

HoneyBUZZin - :) honey .. hahaha.. ya ba kan.. berlari tu budak2 nanti..miahaha :)

Emillia - yay, kreta sya masi baru ba n teda asap..huahua... okay ba.. kreta yg byk asap tu mau rusak sda tu..miahaha.. :)

ron3103 said...

waaa sebenarnya murni juga hati tu prempuan tua tp approach dia salah n kureng professional...

Kris and Nadia said...

RON- hahaha.. ya ba tu la.. ada satu kali tu org nda mau dgr ckp dia, trus dia humban tu kreta pkai tin..huh!

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design