Friday, May 22, 2009

Mad World

Today, hubi went to offshore again..
but this time, platform yang dia pigi tu jauh, terpaksa mau naik helikopter pg sana, and stay di sana selama beberapa hari until Tuesday next week..
And the worse thing, dia nda bawa Handphone ( tidak dibenarkan.. huh! )
Wuaaarrgghhh.. I feel lonely la tiap2 malam ni coz usually kami 'bergayut' dua jam, and it's free for Digi postpaid users .. ( Jadi bertukar la kepada Digi - Always the Smarter Choice )


Why I miss him so the very the badly ?? ( broken BI .. huahua..hantamla ) because ;
1. we share everything.. smua story yg terjadi d skul or d mana2 pun mau report to each other..
So, for the 3 days ni, tidak tau la sama sepa sya mau cakap..
coz sya ni jenis org yg nda suka simpan dlm hati, mesti mau share sama org..
My heart is so small, tidak ble menampung feeling yang bukan2..huahua

2. We go out every day .. dlu2 tym dia di KK, every nite mesti pg kuar jalan2 window shopping and kira kedai2 yang ada d shuping complex..miahahaa..

i really miss those days .. slalu happy2 together.. now u knw how I feel kan..huahua.. We never let our days empty - As my blog's title "Living our Lives to the Fullest" but now or sometimes we have to let our days empty and give ourselves some time alone.. huh! I hate this part right here..


I really miss those dayss.... (T_T) Tidak tau la napa feeling nda bgs sekarang ni..
Maybe sya baru mula keja & susah mau adaptasi dgn kehidupan bkerja ni..

but nasib baik la ada kengkawan/ geng ( Annie, Ard, Stella, Sophia ..etc ) yang ble kamcheng, ada jg semangat mau pg skul :) Miahahaha...

This week is ExAms wEEk.. so relax ckit pg skul, tgl jaga ja pelajar.. but buring ba jaga pelajar ni tau.. now i knw the feeling menjaga org exam.. adui2.. *balik2 tinguk jam..


28th May - hubi will be going back to KK :) yeah... cant wait!!

29th May - Hubi's Birthday.. but kali ni, hubi janji mau belikan sya hadiah.. miahaha terbalik pula, dia yang bday, dia yg belikan sya hadiah..hihi..

( I plan to have Candle Light Dinner sana Promenade Hotel on that day.. diam2 ar.. *secret ni.. hihi )


Okay.. enjoy our weekend ya (^_^) will go back to my Parents' hse :)


P/S ~ I like this song ; Mad World - Adam Lambert



Lyrics | Gary Jules lyrics - Mad World lyrics

21 comments:

rahma said...

ya, ya, digi... always the smarter choice... heheheee

dui, nda pa, minggu depan kris balik, tdk lm lagi tuh. ^-^

uuwaaaa... sedih balik la pulak sy tingu tuh vid clip from adam... also check out 'mad world' by Muse, my fav!!

Kris and Nadia said...

rahma - ya.. Digi users ba kunun kita ni kan..miahaha.. Yeah.. cant wait til next week :) yeahhhh...

alalala.. ya ba kan.. jan sedih2 yang penting dia jadi artis sda.. mcm kitaorg nda besa psl result voters2 ni.. sdgkan Tomok pun ble menang..huahua.. :)

Ya siok kan ni lagu .. thumbs UP!!

nc said...

(^_^) caiyo2..betahan juga tu..ujian@cabaran utk kamu dua kn.. :)

dont worry be happy as ur always are :)

cheersss

Emillia said...

I suda ba lalu ni... I remember one day my bf went for BTN for almost five days or four days.... we used to bergayut berjam2 night time til tertidur during phone calls... But when he went for BTN, i felt no ones to lullaby me through phone... and It just awkward when I I received no calls for the nights... and I felt weird no ones tidur with me even through phone... I just it won't happen again... I felt sick during that... :(

amieyalen.cyrildason.com

Willie said...

Ish...mau kawen cepat nih. Enga buleh tunggu lagi...nanti parah.

DiGi Always the Smarter Choice. Hahahah

Carmelliny said...

i know know how u feel..but at least c kris ndak p offshore for months kan..hehe..sabar ja ko kio..sibukkan diri supaya ndak terlalu lonely..apa kata ko buat jurnal...tulis apa yg ko buat stiap hari..maybe ndak lh kosong jiwa ko kan...haha..

Alviana said...

jalan2 surfing blog, telimpas di sini..
nice blog. design cantik and u have that originality in ur posts (mcm pengkritik AI pula)

bout ur hby being away? just be strong k. I been thru that many times too and i know exactly how lonely and empty u feel. just keep urself buzy and try to do something fun til he arrived home :)

♥ AnnieMing ♥ said...

kesiannya teda buli bawa henfon tu nad.. sa inda pernah gitu o0o selama kami sama2.. huhu.. mesti sedih tu kan..

ah ya, btw, sa pulang awl ni ari.. kekeke.. sa pulang keningau sampai sunday.. bye nad! ^_^ nanti kita chat di YM & borak lagi sana school aa.. kita rebut lagi parking pk1.. hahahhaa

memeljoan said...

Nadia...nadia...bagus la ko tu berpisah beberapa hari saja. Sa lagi terpaksa menahan rindu ni...cinta seberang laut ni...fiance sa keja sana KL, sa di sini...huhuhuh...

InobonG ProPer said...

I'm a Digi user too hehehe.

Bah Nadia...sabar2 saja ko sana. Orang bilang duduk berjauhan ini akan lebih merapatkan lagi perhubungan. So, be patient sajalah..

Best kan studio version of Mad World by Adam Lambert...x puas dengar ni...balik2 kasi pasang hahaha

D.L Sumunie said...

Jauh di mata dekat dihati..rindu mengeratkan lagi cinta yang sedia ada..chewa sumunie bule tahan juga ni kalau guna bahasa simbolik lain kali bahasa klasik...he he he. BTW..I hope & pray nadia & Kris always in love...happy to hear a loving couple...ehm ehm.. jelesssssssss sia oh ;) 2 jam gayut??..jangan ja nadia sama kris menjelma macam kawan kita di sepilok tu ah sebab suka gayut...joke2 aje jangan marah nanti enda cantik itu cikgu nadia.. miah ha ha ha na kan tajankit sudah..

D.L Sumunie said...

ha lupa ... rupa2nya sinadia sama kris ni pigi libary bukan belajar ah dating pula nasib baik grad juga..he he he...

Connie said...

....Nad...funny + sedih pla I read ur post tau....karaoke d rumah la supaya ko x sedih² or teringat²....ataupun pi lawat ur future mom-in-law.....hehe...terubat juga that...(^_^)

cdason said...

Hahaha.. I totally agree on you with DIGI. I am using the same plan.. and lagi teruk.. bergayut till tetido... Bill besa sampai RM500, but bila mo bayar, bayar RM150 ja... kekeke

God to know you love your hubi so much. It is very important to love each other :D

- Cyril @ http://cyrildason.com -

Vienne said...

hi nadia..
waa...sedihnya jauh2
sa x buli oo berjauhan sama fiancee lama2...
mcm gila ooo..
baru kijap berpisah pun misti mo bertelefon...
xda apa2 mo ckp yang penting tau keadaan dia...
xpa...x lama lagi dia balik...hehe

de Engineur said...

nda pa lah cigu, hubby bejauhan skali skala tu yg kasi subur sayang lagi tu. Dia pigi pun for the good of both of you kan! Yg penting dua2 faham tugas masing2 dan lebih penting trust antara keduanya..

Kris and Nadia said...

nc - ya (^_^) caiyo2.. :) btahan baini.. buat2 busy ni tau..huahua... cheers too NC :) smile for ya



Emillia- hi there.. emm y cannot access to your profile ?? wawa.. 4-5 hours?? itu panat sda tu bgayut..hihi...ya sama la sya rasa skrg ni, mcm sakit sda kan.. skrg sya tambah kurus, mcm nda best pula sya rasa.. sya suka lg happy and chubby :) miahaha..thanks for sharing Emillia :) oo u r cyril pya gf :) hihi nicey :) i like to see happy couple :)


Willie - hi there willie.. ya kalu boleh mau kahwin cepat laini.. miahaha...Go for DIGI :) Yeah..


Carmelliny - ya carmel, at least dia nda pg berbulan2 kan kalu nda lagi la parak..huahua.. ya mmg sibuk ni.. nasib ada blog kan.. ble la sharing n my blog reader pun baik2 smua :) *terubat jg rindu sikit2 :) ngenge..

Kris and Nadia said...

Alviana - hi alviana :) limpas la :) aiseymen, mcm sya pun terasa finalist AI oo..miahaha :)
thanks for your concern.. ya nasib ada ni blog kan :) hihi everytime org baca entry sya trus tershare tu feeling sya then nda jg sya terasa berat sgt to bear this feeling..hihi :)



♥ AnnieMing ♥ -Annie :) ya ba, ko mau rasa? miahaha :) hihi.. ba mari la kita rebut lg parking dorg..miahaha.. *kidding .. nanti kita story2 lg d skul kio :)


memeljoan - hi memel joan :) alalala.. btul ba.. adui2.. jadi amcm la for the future?? nda mo transfer2 kerja ka? astaga, i shud b thankful jg la kan :) tabah kan hati memeljoan :) yg penting tu important..hope one day, u'll be together :)


InobonG ProPer- hi Phil :) yay hi-5 lu :) ya ba, manyak sabar sda ni :) siok jg ba rindu2 ni ..huahua.. Ya best oo tu Mad World.. 1st time sya dgr trus sya suka.. Thumbs Up!.. sya pun still upset la dgn result American Idol tu.huh!

Kris and Nadia said...

D.L Sumunie - hi Sumunie :) wawa.. hebat ni sumunie kan :) THANK YOU VERY MUCH for UR PRAYER ya :) now i feel happy coz most of my blogger frenz concern and tidak lokek sharing :) ya me too happy to hear about loving couples :) mimang jeles but jeles yang mcm "yii sioknya dorg bsinta.. syapun mau la" gitu kan? :)
Miahaha.. nda la bgayut sampai gitu, itu parak sda tu..miahaha :) nda ba marah, nda kan itu pun mau marah kan :) hihi.. ya pg library sambil dating sambil blajar ba :) kalu dating sambil blajar tambah besemangat tau.. hihi :D Yaba nasib baik la grad :) hihi.. Grad dgn cemerlang gitu :) nge nge nge


Connie - hi connie Cuz :) nah ko terambil sda feeling sya sedih tu, patut la sya rasa ckit sda feeling sedih sya..miahaha :) karaoke?? ba pingsan la jiran kami tu..miahaha :) atokoi pya jauh tu mau pg sana rumah dia d ranau.. huhu.. biar la sini pun ada baju dia ble pakai n terubat jg rindu :) hihi..


cdason - hihihi :) ya at first, blum tau ada plan digi mcm tu, then bil jadi rm500 juga woo.. parah membayar..huahua.. but now, nda sampai rm100 pun but ble bgayut lama2 :) ya It's all about love ( ceh, jiwang pula ..hihi )


Vienne - hi vienne.. nice photoshot u have in ur blog :) hihi... ya btul tu.. teda jg apa2 mo ckp but mau tau pkembangan, c kris laitu kasi besa sya tiap2 hari dia call tanya2 pasal sya, so sya pun nda besa sda kalu teda org tanya2 pasal sya..huahua.. :)



de Engineur -halo there :) ya nda apa ba :) yg penting utk masa depan kan.. yang penting important :) trust jg la yg plg penting, harap2 dua2 pun nda membelot to each other.. :) *sya nda ba, sya hangout sm gurls seja .. :) hihi.. I'm a loyal person ...nge nge nge ...

chegu carol said...

jauh2 tambah sayang bah nad :)

Kris and Nadia said...

chegu carol- ya ba.. :) hihi.. tambah sayang .. hihi.. cant wait to see him again this weekend :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design