Wednesday, May 20, 2009

Korean Drama

Korean drama... korean drama..
Mesti kamurang pun ada tgk kan ..
well, i just miss those days masa belajar dlu, asal ada ja korean drama yang best or famous,
mesti ada ja kwn yang baik hati tolong burn dvd or exchange harddisk :)
And jiwang sendiri/ kdg2 ramai2 di bilik..wohoho..
Yang sya dapat kaji, korean drama ada 3 jenis ( Adidi.. mcm research pula..huahua )

Yang pertama, jenis yang sedih2 - jalan cerita dia samada sakit, mau mati, or buta...
Antara cerita yang sedih2 ialah this winter sonata,autumn in my heart, beautiful days, etc..
walaupun sya nda pernah tinguk abis ni dua2 drama but sya dgr sedih jg..
I'm not really into this sad or talampau emotional movies, coz sya rasa drama yang sedih2 ni kena kasi 'extravaganza' sedih..
jadi talampau - talampau-talampau sedih sampai susah mau diterima oleh akal ku..wuakakaka..


Yang kedua pula, yang lucu2 ..
Antara drama yang lucu pula ialah Wonderful days, Full house, Which star are you from,Princess hours and banyak lagi la yang lucu and sejenis dengannya..
( Sya lupa sda apa sda nama drama2 yang sya tgk ..huhu )
Watak ppuan - kiut2, garang, happy go lucky..
Watak lelaki- kaya, cool, ego..
Mula-mula sya tgk drama mcm ni, sya suka, but lama-lama smua drama korea pun macam ni..
trus sya malas sda mau tgk.. jalan cerita tu sama ja.. huhu...


and yang ketiga, adalah drama yang lain dari yang lain..
( Kategori ini sya buat sendiri. and sya pun nda tau apa nama kategori ini.. miahhaha )
Drama korea yang sya rasa lain dr yang lain ialah "Couple or Trouble"
Watak perempuan dia - yang penjahat, buat kerja pun nda tau coz org kaya kan, mau cakap cantik pun nda jg but mau cakap nda cantik pun nda juga, irritating, arrogant ..
Watak lelaki - kedekut, tidak kaya, penyayang, tidak ego and tidak cool
( I mean tidak control macho..)

Me and Kris really like this drama ( sya tgk sampai 3 round ba..huahua.. )
Yup, maybe ada part2 yang buring la or dibuat2 mcm tu kang ja yang gila..
but mostly ini drama mmg best la..
Ko buli nmpk yang perempuan irritating, kaya and over-confident ni jatuh and kalah dgn nasib dia, but ada juga yang jatuh cinta walaupun perangai dia begitu.. huahua..
Bukan perempuan yang kiut and happy go lucky seja lelaki suka ba..

It's just the way u make him complete (^-^)

Btw, jan talampau ter'influence' dgn drama la, yang penting hidup kita happy and berpijak kepada bumi yang nyata..
kalau talampau tgk drama, nanti kita 'expect' pasangan kita treat kita llike that padahal itu just a movie yang mimang pun bunga-bunga n hadiah2 tu kena sponsor :) maihaha..

* Yeay .. least than 2 weeks lagi cuti.. Gumbiranya (^-^)

15 comments:

rahma said...

ya, ya, ya, sy dulu pun minat jg tingu. tp sy tingu tu winter sonata n a story of the bright girl jak la. skrg mcm nda berapa sdh.. hhmmm rindu pulak mo tingu korean lagi bah ^0~

Kris and Nadia said...

Rahma- ya ya.. tu story of a bright girl pun sya ada tinguk..huahua.. ya skrg mcm nda brapa sda, coz mcm crita dia pun hampir sama jg kan, cuma lain pelakon ja..huahua..

gracie said...

ohoo..aku bkn peminat drama korea hehe..sbb muka durg tlmpau berbedak n nmpk pucat n tidak sihat hakhak..
aku suka lagi tgk yg dulu2 byk drama cina jam 7 d tv2 2 hehe..mcm yg polis2 la..masak2 la..:p

Mama Mia said...

Sia pun mcm si gracie, more to chinese drama. ee butul tu Nadia, cerita Korea ni mcm terlebih-lebih suda smpi tiada logika..hehe..

masviona said...

dlm byk2 tuh saya just layan winter sonata ngan autumn in my heart jer. Winter sonata layan dvd coz xsempat nak tgk series kat tv but autumn in my heart kena time semester break saya tunggu tuh tetiap petang...hikss

Carmelliny said...

hehe..sa paling suka Full House sama My Girl..berapa kali dh tu sa tguk tu movie..

♥ AnnieMing ♥ said...

cool oh kamu dua ble duduk sama2 & tingu movie korea.. my husband inda suka tu nad, dia ckp korea2 punya bahasa bikin panas, tus gaya pun dia indasuka, fake dia bilang kunu.. tulaitu sa jarang2 layan movie korea nih kekekeke..

LonTugi said...

top 3 korean drama sia, which stars are u from, full house & couple or trouble... :D

Kris and Nadia said...

gracie - hi gracie :) alalala.. ko ni. ya mimang tu drama korean hampir sama ja kan jalan crita dia..huhu..

sya pun suka ba drama cina, byk sda drama cina sya tgk oo- tu polis2 , "OK tak".. :) hihi.. apa yang best sya buli tgk jg ni..miahaha.. crita jipun pun ble :)


Mama Mia - hi mama mia :) drama cina pun sya suka ni.. :) huahua.. ni korean drama mula2 kiut and addicted ko rasa.. but lama2 makin byk drama ko tgk, mcm makin sama ja cuma lain pelakon..huahua..

Kris and Nadia said...

masviona - hi masviona :) waawa.. siap tgk dvd lagi tu.. ni dua drama sya nda sempat kasi abis.. depan2 ja tgk, blakang2 sda da naik bosan da..huahua.. :)

Carmelliny- :) carmel.. hihi ya saya pun.. byk jg sya suka tgk.. tau la org gila filem/drama ni :) miahahah... :)

Kris and Nadia said...

♥ AnnieMing ♥ - miahahaa.. sya paksa dia ba tu, dia senang tu terima pujukan sya, kalu beromantik2 dia mau ja tu..miahaha :) lgpun kris pernah jg p korea dlu kan, so dia buli la jg terima drama sana :) nanti mo honeymoon di korea ni tau..miahaha.. ( masi dlm plan :) ) ya mimang 'trip2' kiut ni kan gaya dia..huhu.. yg tu couple or trouble nda brapa.. tula lain dr yg lain tuu :) hihi...

LonTugi - hi lontugi :) tu couple or trouble nice kan :) .. full house pun okay ba :) but yg which star r u from ni, jalan cerita dia mmg la drama pya..huhu :)

C.Alv.B said...

Sa pun memang suka drama bersiri mcm ni..syok cerita dia..macam2..but nowadays sa susah mau spend time with my 'tv' huhuuuu

Kris and Nadia said...

C.Alv.B - hihi.. ya ba.. sepa yang nda suka drama bersiri yang best kan.. bikin ketagih btul..hihi.. ya sama la.. sya pun lama sda nda spend tym tgk drama2 ni... rindu btul la tym dulu ketagih tgk drama..huhu...

ღ Heartphilia Marz ღ said...

hahaha . kdrama addicted jg ko ne ah mandak ?
wakaka . plg byk tisu sy abis tgk tue winter sonata lar . wakaka . kitai btul tue drama .
adoooiiii dogo ~ x]

Kris and Nadia said...

ღ Heartphilia Marz ღ - ya dulu2 la.. skrg teda supplier ba..huahua.. :) miahaha..kalu sya, wonderful life tu la yg bikin abis tisu sya.. sedih tul..huahua..

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design