Wednesday, March 4, 2009

Thinking about him...

huhu... Hubi's in Miri for 1 month starting from 2nd of March...
Really miss him oredi..huahua..
I just get myself busy doing works, pigi meeting, pigi camping and tgk ghost whisperer,
spy nda angau rindu dia..huhu..
but never mind, im thinking about going to Miri during this coming holiday...yeah2..
but hopefully, he will be onshore la..huahua...
Thinking about 1 week we spent b4 he went there....

the other day, we went to Tambunan, visiting good old friend.. :)

She oredi had 2 children and pregnant 2 months.. aiyo, jelesnya ni..
but dun worry, tahun ni harap2 dpt kahwin n tahun depan ada anak..yeah2.. :) hihi..
SEMENTA is over there.. Padang dia dua kali lima padang kami pula..hihi...
SEMENTA is SEkolah MENengah TAmbunan..

And try the hot rolls at 1B.. ( sya rasa mcm 1B ni 3rd home sya sda..huahua)
I have my banana-choc-crispy hot rolls.. i forgot the name oredi..
hantam ja la yg penting sedap... but ni besar ooo, sepa2 yg mo control tym makan tu jan la makan ni.. coz talampau besar n mau buka mulut besar2 and crispy2 dia tu pandai jatuh2..
jadi muka cpt jadi comot..huhu...but sedap jg la.. :)Hubi have his emmm... cheese ham paratha ( if im not mistaken la )
According to him, it's quite delicious- full of cheese, but too many cheese ..
kalu kurang ckit cheese dia mimang ngam rasa dia,
kalu terlebih cheese pula mcm rasa mual mo mkn.. :)

And I asked hubi to buy me a pendrive..
4GB and OX year pya pendrive,
bring prosperity and luck..hihi..( kidding )
and it just RM27

Thanks hubi, miss ya.. :) I'll be a good gurl.. promise.. huahua... (^_^)

And Happy Birthday to my sister, Ogil :)
Belajar rajin2... kalu tidak, tiada hadiah .. huahua
*mengugut ni :)

I'm not 50, I'm 18 with 32 years experience ... ????

yeah I am 17 with 7 years experience...huahua.. :)

15 comments:

Carmelliny said...

sabar ko ah cigu..x terasa tu kalo ko menyibukkan diri..hehe..nice lh the pendrive..sama lh kta tu nadia,1B tu mcm rumah ketiga sa sdh slepas kgau tapi heran kan kta x prnah tjumpa jg,kan?btw,apa hubby ko buat sna miri?

izanazuani said...

Make yourself bz la Nadia. Buat2 sibuk, supaya tidak pikir hubby ko selalu. He joins the offshore team ka?

Mell_f said...

Bagus jg tu bjauhan kadang2,so that u both have time on ur own :) Anyway,si kris kelihatan kurus pulak digmbr tu.

Kamu selalu sama2 ba tu,itu la terasa sgt bila saturang tiada. Begitu la sy time mula2 berjauh sama si Fred..eceyh. Sy setuju tu sama si Izan,make urself busy. Tgk movie ka, download series ka then tgk time hujung minggu, keluar sama kawan2 ko ka..uih,mcm sy kasitau aktiviti sy pulak. haha.

lvynana said...

Pegi Miri cari setarbak ka ;)

JRN said...

ooo ko ada pigi skul sa pula.. ya skul sa la tu sementa hihi.. patutla ada satu cigu tu ckp ada dtg rumah dia (kawan wife dia) cigu jg dr kk n ckp ko knal sa.. sa ingat sepa.. hoho.. dia ckp nadia tapi x telimpas di otak sa ko ni haha XD.. duhh! yup2 pandai miss2 kan kalau bejauh2 huhu.. sa pun blum pena lagi bejauh smpai 1 month, mau2 pun 5 hari or 1 week ja.. emm ko pura2 busy la walaupun mmg pun busy.. weekends, ko kluar la sama kawan2 ko ka or ur cousins ka adik bradik ka p jalan2 cari makanan.. n sa mau p 1B nanti dis weekend mau p shoping sama mau jalan2 cari makanan nyum2.. eee suka makanan jg kami ni =)

Willie said...

Hi Nadia,

I see that Kris is working offshore in Miri right? Guess what, one of the biggest reason why i quit my offshore job is that, my wife requested that i quit since it is not good to the family.

A wife needs a husband, and the children need a father. Furthermore, in future, we will need a pension to support our old days. That's why I am now going to a government job.

Anyway, i am not trying to influence anyone. Just a sharing of experience. I hope you just be patient for being far from Kris. Be rest assured that he works for your future and did not go there to play around.

God bless.

C.Alv.B said...

Sabar2 ko...' A Walk For Future' bah tu..hehee

rahma said...

duiii.... ^-^

prebetsabu said...

rindu tandanya sayang baahhh

april RD said...

o..i miss the feeling, missing someone so badly...:(

Kris and Nadia said...

Carmel- ya ba.. huhu pura2 sibuk la ni.. smua sya ikut ni.. pkhemahan n smua2 la..huhu.. ya ba.. ba nanti kita pg rumah ke-3 kita ah.. shuping2..miahahah... :)

Izan- ya buat2 sibuk ni.. sampai stress..huhu.. :) yup he joins the offshore team..sedih2 huahua... but nasib/ harap teda ppuan di offshore kan..miahahaa....

Mell- ya ba.. hihi.. girls day out..hihi... ya tu la kwn sya pun ckp dia kurus.. talampau kerja baitu.. :) iya itu la besa sama2 kan trus nda besa trus bjauhan ni..huhu... sedih2 :( ya tgh plan2 la ni.. but ujung mgu ni sya kemping ni 3 hari 2 mlm..miahahaha.. sya yg anjurkan kunu kemping ni..miahahha... pura2 busy..

Kris and Nadia said...

Lvynana- ba nanti sya pg miri kita minum setarbak ah...hihi.. :) contact ah nanti..hihi...

Jan- ya ba itu la.. ko pya skul kan.. flat guru kmu pun besar tu..bestnya.. mcm apartment cni kk pula..ya ba jan sya ada bgto ba tu kwn sya ada ko sana mengajar kan..hihi.. besar oo kan skul ko.. nanti la pg melawat ko lg ah.. :) ya ba.. pura2 busy la ni.. lupakan feeling rindu.. menyeksa btul..aiseymen jan sya nda tau pun ko sda bpya.. rupa2nya kan.. :) hihi... ba pg la 1 B try makanan sana... but bgs ko pg damai or luyang, sana lg byk makanan sedap ni..huahua.. :) ko gaji sda ka? ba apa lagi... benci la duit, buang tu duit...miahahaha

Kris and Nadia said...

Willie- halo willie, yup, he joins the offshore team.. ya oredi think about that, but for now, let him joins the offshore team since we're not married yet and dun have any children.. maybe in the future, he will quit the offshore job :) agree wif u, family need a husband/ father :) we oredi think about that.. and thanks for the thought ya... so wut part of the government u join? :) God bless too

Alv- ya ba.. sabar2.. lek2.. ada hikmat kan smua tu :) thanks :)

Rahma- duii.. hihi... (^-^) hihi...

Prebetsabu- ya rindu tandanya sayang...huahuaa... jiwang pula ni.. :)

April- ooo ko kan jauh, mesti ko rindu fam ko :) smile owez ya april :)

GregChai said...

looks like i'm the last one here,

cantik tu pendrive tau .... (mau tukar topik la ba ni konon, inda mau komen pasal si Kris sana Miri ...)

kadang ada bagus juga jauh-jauh pasal baru kita pandai appreciate apa yang kita ada, macam si Prebetsabu bilang, rindu tanda sayang, tapi Willie got a point too, what ever you guys decide it's your future.

But i'm sure komurang sudah berdiskusi bah ni kan ...

Kris and Nadia said...

hi ankol greg- hihi.. :) ya lo cantik kan tu pendrive.. bawa 'ONG' tu utk sya..hihi.. :)

ya btul tu.. kalu jauh2 ckit, ble rasa rindu.. n appreciate each other lagi.. :) hihi...

ya sda kami berdiskusi ttg ini.. let God guide us aja la kan.. :) thanks ya.. :)

Post a Comment

Thank you & God bless you :)

 

Krisnadia Template by Ipietoon Cute Blog Design